solakbeyi Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar dün Bostancıdaki Harçlar bölümüne bakan Rıhtım vergi dairesine gittim. Okuldan aldığım 1 yıllık harçsız pasaport verilmesi uygun görülmüştür belgesini de götürdüm. Md. Muavini 19 Haziran ile 20 ekim arası ABD'de olacağım belirtildiği için 6 aylık verebileceğini söyledi. Bu tarihleri kaldırtırsan 1 yıllık verebilirim, altta yazan 1 yıllık pasaport alması uygundur yazısını bu tarihler olduğu sürece işleme koyamam dedi.
Okula gittim tarihleri kaldıramayacaklarını söylediler, 1 yıllık alacağını zaten belirttik vermek zorundalar dediler. Tekrar Vergi dairesine döndüm bu sefer Müdüre ile görüştüm. 10 dakika kadar kanun şöyle kanun böyle anlattı, gene olmadı.
neyse bari 6 aylık alayım dedim bu sefer de okul belgeye yanlışlıkla 19.06.2010 yerine 19.07.2010 yazdığını farkettim. Belgeyi onaylayan kişiye yanlış yazıldığını okulun 19 haziranda kapandığını anlattım, o ise biz kağıttakine bakarız git düzelt öyle getir dediler. zaten saat 16:30 olmuştu herkes çıkıyordu. Ben de bugün olmayacağını anlayarak sinirli bir şekilde ayrıldım oradan.
Şimdi benim sormak istediğim 6 aylık pasaport alsak Konsoloslukta sorun yaşarmıyız. eğer yaşarsak ben nasıl 1 yıllık pasaport alabileceğim. Anladığım kadarıyla pasaportun geçerlilik süre belirtilen 19.06.2010 tarihinden itibaren 6 ay geçerli olucak.
İşler çok karmaşıklaştı. Yardım edin işin içinden çıkamıyorum. Bir de Emniyete de biometrik vesikalıklardan götürsek sorun olmaz değil mi?
Bookmarks