Alıntı solakbeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar dün Bostancıdaki Harçlar bölümüne bakan Rıhtım vergi dairesine gittim. Okuldan aldığım 1 yıllık harçsız pasaport verilmesi uygun görülmüştür belgesini de götürdüm. Md. Muavini 19 Haziran ile 20 ekim arası ABD'de olacağım belirtildiği için 6 aylık verebileceğini söyledi. Bu tarihleri kaldırtırsan 1 yıllık verebilirim, altta yazan 1 yıllık pasaport alması uygundur yazısını bu tarihler olduğu sürece işleme koyamam dedi.

Okula gittim tarihleri kaldıramayacaklarını söylediler, 1 yıllık alacağını zaten belirttik vermek zorundalar dediler. Tekrar Vergi dairesine döndüm bu sefer Müdüre ile görüştüm. 10 dakika kadar kanun şöyle kanun böyle anlattı, gene olmadı.

neyse bari 6 aylık alayım dedim bu sefer de okul belgeye yanlışlıkla 19.06.2010 yerine 19.07.2010 yazdığını farkettim. Belgeyi onaylayan kişiye yanlış yazıldığını okulun 19 haziranda kapandığını anlattım, o ise biz kağıttakine bakarız git düzelt öyle getir dediler. zaten saat 16:30 olmuştu herkes çıkıyordu. Ben de bugün olmayacağını anlayarak sinirli bir şekilde ayrıldım oradan.

Şimdi benim sormak istediğim 6 aylık pasaport alsak Konsoloslukta sorun yaşarmıyız. eğer yaşarsak ben nasıl 1 yıllık pasaport alabileceğim. Anladığım kadarıyla pasaportun geçerlilik süre belirtilen 19.06.2010 tarihinden itibaren 6 ay geçerli olucak.

İşler çok karmaşıklaştı. Yardım edin işin içinden çıkamıyorum. Bir de Emniyete de biometrik vesikalıklardan götürsek sorun olmaz değil mi?
En az yillik olmasi lazim. Emniyete goturecegin farketmez fotograf olsun yeter. Okula verdigin o kagitta yaz donemi yazsan daha iyi olur tarih verme.