Work and Travel

Sonuç: Konsolos olsanız bana vize verirmiydiniz ?

Katılımcı sayısı
9. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet verirdim...

4 44,44%
  • Hayır vermezdim...

2 22,22%
  • Kararsızım...

3 33,33%
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: MYO hazırlık okuyorum. Bu bilgilerle konsolosu ikna edebilirmiyim ?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart MYO hazırlık okuyorum. Bu bilgilerle konsolosu ikna edebilirmiyim ?

Herkeze selamlar, öncelikle böyle bir forum açtığınız ve üni. li arkadaşlarımıza bu konuda yardım ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Konu için en uygun yerin burası olduğuna karar verdim.

Ben bahçeşehir üni sinin 2 yıllık mekatronik bolumunun hazırlık sınıfı öğrencisiyim. İngilizcemin orta seviyede olduğunu düşünüyorum. Notlarım 90 ile 100 arasında değişiyor. İngilizceyi çok seviyorum ve bu yaz wat yapmak istiyorum. Fakat karşıma MYO olmamdan dolayı VİZE engeli çıkıyor. Global Vizyon ile görüştüm. Bu sene yapılan bir değişiklik ile gidebileceğimi söyledi. Geçen sene bir arkadaşımda myo olmasına rağmen gitmişti, ( pc programcılık bölümünden ) forumdada yaptığım araştırmaya göre şansım var. Vize almam için konsolos u oradan döneceğime dair ikna etmem gerekiyor. Anketimin amacı, siz konsolos olsanız bana cevabınız ne olurdu ? Duygularınızı işin içine katmadan doğru cevabı vermeniz benim için çok önemli, herkeze çok teşekkürler, başvuruda bulunan arkadaşlara iyi şanslar diliyorum.

Kafamdan ve doğaçlama ile yazıyorum, karışık olabilir. Gitmeden önce kesinlikle çok düzgün bir şekilde yazıcam.

1-) Özel okulda okuyorum, devlet okulunada gidebilirdim.

2-) Amerikaya gitmek istememdeki en önemli neden ingilizcemi pratik yaparak ilerletmemdir. Eğer neden diye sorarsa, cevabım : 1. ve 2. sınıftaki derslerimin %30 u ingilizce olacaktır. Ayrıca dikey geçiş yaptığımda bölümüme devam etmem için benden istenen ingilizce başarı puanı 80 üzerinden 65 dir. fakat bu sene gördüğümüz eğitim bunun için yeterli değildir. ( 2 yıl için 50 yetiyor. ) Ayrıca gezip görmek, yeni kültürleri tanımak istiyorum.

3-) Buradaki yaşam kalitem amerikada kaçak yaşamamı gerektirmeyecek düzeyde. ( kira geliri vs.. )

4-) Ailemizden başkalarıda amerikada master yapıp çok iyi şartlarda amerikada yaşamak için teklif almalarına rağmen kendi ülkemizde yaşamayı tercih ettiler.

5-) Ailede tek çocuğum, annem emekli muhasebeci, babam ticaret ile uğraşıyor, oda emekli. Buarada ben 19 yaşındayım

6-) Amerikada yaşayan hiçbir akrabam yok, daha önce hiç yurtdışında bulunmadım.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Verdim gitdi yaa canın sağolsun Keşke elimizde olsada versek. Ama durumuna baktığımda alabilirsin. tabi bu benim nacizane görüşÃ¼m. Giderken sosyal durumunu gösteren belge götürürsen yardımcı olacağı kanısındayım.

Allah yardımcın olsun.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Eğer kararınız " hayır " dan yana ise nedenini yazarsanız sevinirim.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ya sen cok abartmıssın alırsı ya nıye vermesın vızeyı vıze almak bu kadar zor degıl yaa kasmayın bole her zaman soyluyorum vıze gorusmesıne sankı vızeyı almıssınızda sohbet edıp pasaportu alacakmıssınız gıbı gıdın rahat olun alırsınız

bu arada bende verdım gıttı hade hayırlısı )

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben hayır dedim suna dayanarak, birincisi WAT ile ingilizce gelismez en azından senn dusundugun kadar . ikincisi, madem durumun okadar iyi wAT yerine dil okuluna git 3 ay ya da 4 ay bu arada dönecegin daha da garanti olur.Ayrıca ben MYO turizm ve ercumanlık dısında basvurulmuo biliyorum en azından sirket sozlesmesinde yazıo.
    P.S: ben senn yerinde olsam madem durumun iyi DİL okuluna giderdim benm WAT a basvurmamdaki neden en ucuz yolla amerika ya gitmek.
    Konu slhgny tarafından (07-02-2010 Saat 02:23 AM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı CraftLab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkeze selamlar, öncelikle böyle bir forum açtığınız ve üni. li arkadaşlarımıza bu konuda yardım ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Konu için en uygun yerin burası olduğuna karar verdim.

Ben bahçeşehir üni sinin 2 yıllık mekatronik bolumunun hazırlık sınıfı öğrencisiyim. İngilizcemin orta seviyede olduğunu düşünüyorum. Notlarım 90 ile 100 arasında değişiyor. İngilizceyi çok seviyorum ve bu yaz wat yapmak istiyorum. Fakat karşıma MYO olmamdan dolayı VİZE engeli çıkıyor. Global Vizyon ile görüştüm. Bu sene yapılan bir değişiklik ile gidebileceğimi söyledi. Geçen sene bir arkadaşımda myo olmasına rağmen gitmişti, ( pc programcılık bölümünden ) forumdada yaptığım araştırmaya göre şansım var. Vize almam için konsolos u oradan döneceğime dair ikna etmem gerekiyor. Anketimin amacı, siz konsolos olsanız bana cevabınız ne olurdu ? Duygularınızı işin içine katmadan doğru cevabı vermeniz benim için çok önemli, herkeze çok teşekkürler, başvuruda bulunan arkadaşlara iyi şanslar diliyorum.

Kafamdan ve doğaçlama ile yazıyorum, karışık olabilir. Gitmeden önce kesinlikle çok düzgün bir şekilde yazıcam.

1-) Özel okulda okuyorum, devlet okulunada gidebilirdim.

2-) Amerikaya gitmek istememdeki en önemli neden ingilizcemi pratik yaparak ilerletmemdir. Eğer neden diye sorarsa, cevabım : 1. ve 2. sınıftaki derslerimin %30 u ingilizce olacaktır. Ayrıca dikey geçiş yaptığımda bölümüme devam etmem için benden istenen ingilizce başarı puanı 80 üzerinden 65 dir. fakat bu sene gördüğümüz eğitim bunun için yeterli değildir. ( 2 yıl için 50 yetiyor. ) Ayrıca gezip görmek, yeni kültürleri tanımak istiyorum.

3-) Buradaki yaşam kalitem amerikada kaçak yaşamamı gerektirmeyecek düzeyde. ( kira geliri vs.. )

4-) Ailemizden başkalarıda amerikada master yapıp çok iyi şartlarda amerikada yaşamak için teklif almalarına rağmen kendi ülkemizde yaşamayı tercih ettiler.

5-) Ailede tek çocuğum, annem emekli muhasebeci, babam ticaret ile uğraşıyor, oda emekli. Buarada ben 19 yaşındayım

6-) Amerikada yaşayan hiçbir akrabam yok, daha önce hiç yurtdışında bulunmadım.
    4 senelik bir bölümde okusan vize almaman için hiçbir neden yok.
    ancak bu şarlar altında alsa alsa Global senin 250 dolarını alır,
    pasaporttu vizeydi derken şansını denemek 500 dolara malolur

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

bu MYO larla ilgili özel bi durum mu var arkadaşlar varsa nedir bilen acıklarsa sevinirim ???

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Turizm otelicilik ve mutercim tercumanlik bolumleri katilabiliyor.gerisi tamamen sans. Bu kadar buyutme gercekten. Ben konsolos olsam su bilgilerin hepsini aktarabilecek kadar sure versem kesin onaylarim vizeni. Ancak o kadar sure verecegimi sanmiyorum. Hugo parmaklarinin ucunda kendi sansini kendin yaratacaksin

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

myo lar 2 yıllık olduğu için ve çok kolay girilebildiği için vize alırken sırf wat ile amerikaya gidip kaçak yaşamak için myo a girmiş olabilir düşÃ¼ncesi çok yüksek oluyor, bu nedenlede vize alma şansın 4 yıllıklara göre daha az oluyor.

Aslında ingilizcem iyi, ingilizce öğrenmek için değil pratik yapmak için, speaking imi ilerletmek için gitmek istiyorum. Yani eğitim açısından öyle.

Ama asıl amacım benimde en ucuz yollu amerika ya gitmek )

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı CraftLab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    myo lar 2 yıllık olduğu için ve çok kolay girilebildiği için vize alırken sırf wat ile amerikaya gidip kaçak yaşamak için myo a girmiş olabilir düşüncesi çok yüksek oluyor, bu nedenlede vize alma şansın 4 yıllıklara göre daha az oluyor.

Aslında ingilizcem iyi, ingilizce öğrenmek için değil pratik yapmak için, speaking imi ilerletmek için gitmek istiyorum. Yani eğitim açısından öyle.

Ama asıl amacım benimde en ucuz yollu amerika ya gitmek )
    eger statunle ilgigli kesin bir kural yada yasa yoksa yanı ısın sansa yada cok az bı yuzdeliğe bakıyor olsa bile almaman için bi sebep yok bence

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Gecen sene Turizm Otelicilik ve Mutercim Tercumanlik bolumleri haricinde vize alan arkadaslar var. Arsivden bakabilirsin. Ingilizcen iyiyse kesin alirsin gozuyle bakiyorum, ozel universite senin icin arti sayilabilir.

PS: Kararsizim sectim tavir, davranis, guleryuzluluk durumunu bilmedigim icin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

arkadaslar 2yıllıklardan radyo tv den tutun da pazarlama ya kadar vize almıs sayısız insan var. 2 cok yakın arkadasım 2 senelik okuyor ve onlarda vize aldılar gecen sene wat yaptılar biri buraya uye, biri de misafir uye sanırım. benim şirketimden de bildiğim bir kaç kişi var şirketteki danışmanıma sordugumda fark yok biz gönderiyoruz notu iyiyse ing de konusuyosa alıyor red alan olmadı hiç eğer alsa kayıt yapmayız diye bir cevap aldım. ustune basa basa söyluyorum ne kesinti ücreti benim cebime girecek ne de bana herhangi bi faydası var bunun ama gidin, 2 yıl 3 yıl 4 yıl 5 yıl bakmayın. vize verirken buna bakmıyorlar adamlar işin ehli olmuş artık anlıyorlar size bakınca az cok. 2 YILLIKLAR VİZE ALIYOR GÖZÜMLE GÖRDÜM.
    I made a promise never to settle...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecen sene Turizm Otelicilik ve Mutercim Tercumanlik bolumleri haricinde vize alan arkadaslar var. Arsivden bakabilirsin. Ingilizcen iyiyse kesin alirsin gozuyle bakiyorum, ozel universite senin icin arti sayilabilir.

PS: Kararsizim sectim tavir, davranis, guleryuzluluk durumunu bilmedigim icin.
    Özel üniversitelerin MYO bölümleri çok pahalı değil.
    Bu sebepten bi avantaj sağlayacağını pek düşünmüyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben 2 yıllıklarda sadecde turizm öğrencileri we mütercim tercümanlıklar gidebilior diye biliyodum ama senin enyakın arkdaşların gitmişse ing de iyi diyosun şansını dene bence

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, şirket ile görüştükten sonra 2010 MYO ile ilgili bildiklerimi paylaşıcam...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)