Herkeze selamlar, öncelikle böyle bir forum açtığınız ve üni. li arkadaşlarımıza bu konuda yardım ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Konu için en uygun yerin burası olduğuna karar verdim.
Ben bahçeşehir üni sinin 2 yıllık mekatronik bolumunun hazırlık sınıfı öğrencisiyim. İngilizcemin orta seviyede olduğunu düşünüyorum. Notlarım 90 ile 100 arasında değişiyor. İngilizceyi çok seviyorum ve bu yaz wat yapmak istiyorum. Fakat karşıma MYO olmamdan dolayı VİZE engeli çıkıyor. Global Vizyon ile görüştüm. Bu sene yapılan bir değişiklik ile gidebileceğimi söyledi. Geçen sene bir arkadaşımda myo olmasına rağmen gitmişti, ( pc programcılık bölümünden ) forumdada yaptığım araştırmaya göre şansım var. Vize almam için konsolos u oradan döneceğime dair ikna etmem gerekiyor.
Anketimin amacı, siz konsolos olsanız bana cevabınız ne olurdu ? Duygularınızı işin içine katmadan doğru cevabı vermeniz benim için çok önemli, herkeze çok teşekkürler, başvuruda bulunan arkadaşlara iyi şanslar diliyorum.
Kafamdan ve doğaçlama ile yazıyorum, karışık olabilir. Gitmeden önce kesinlikle çok düzgün bir şekilde yazıcam.
1-) Özel okulda okuyorum, devlet okulunada gidebilirdim.
2-) Amerikaya gitmek istememdeki en önemli neden ingilizcemi pratik yaparak ilerletmemdir. Eğer neden diye sorarsa, cevabım : 1. ve 2. sınıftaki derslerimin %30 u ingilizce olacaktır. Ayrıca dikey geçiş yaptığımda bölümüme devam etmem için benden istenen ingilizce başarı puanı 80 üzerinden 65 dir. fakat bu sene gördüğümüz eğitim bunun için yeterli değildir. ( 2 yıl için 50 yetiyor. ) Ayrıca gezip görmek, yeni kültürleri tanımak istiyorum.
3-) Buradaki yaşam kalitem amerikada kaçak yaşamamı gerektirmeyecek düzeyde. ( kira geliri vs.. )
4-) Ailemizden başkalarıda amerikada master yapıp çok iyi şartlarda amerikada yaşamak için teklif almalarına rağmen kendi ülkemizde yaşamayı tercih ettiler.
5-) Ailede tek çocuğum, annem emekli muhasebeci, babam ticaret ile uğraşıyor, oda emekli. Buarada ben 19 yaşındayım
6-) Amerikada yaşayan hiçbir akrabam yok, daha önce hiç yurtdışında bulunmadım.
Bookmarks