pm attım sana ama sanırım birkaç gündür foruma girmiyorsun![]()
pm attım sana ama sanırım birkaç gündür foruma girmiyorsun![]()
doğudaki mazot kırsal motorin yani traktör ve benzeri ağır vasıtaların kullandığı yakıt o buradada ucuzdoğuda yine laptop ve mp3lerin ucuz olmasının sebebi sınırdan kaçak getirilmesi adamlar kaçak olmadan o fiyata satıyor o yüzden gözümüzde boyle bir imajları var :P
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Arkadaşşar ben Nj Sparta da Tomahawklake de çalışacağım traing öncesi 7.25 ve 15 günlük training bitimden sonra lifeguard olarak 9.00-9.60 alacağım konaklamam haftalık 35$ ve sanırım çalışacağım bölegede gezip görülebilecek yer pek yok haftadada sözleşmemde yazana göre ortalama 42 saat ve en az 30 saat çalışacağım sizce bu bilgilere göre nası bir para kazanırım ve ne kadar bir miktarla geri dönebilirim?
ya bellagio kadim dostum nerdesin bu yıl geçti artık da şu lagoon u çok övüyorlar bi aydınlatsan bizi bu konuda![]()
arkdaşlar son 2 hafta gezmeyi düşÃ¼nüyorum fakat kazandığım para bu gezmeye yeter mi merak ediyorum?
ben bu yaz san antonio/texas ta çalışacağım ve 1 hafta kadar dallas-houston-arlington-austin, 3 gün kadar chicago 4 gün kadarda new york ve yakın çevresini gezmeyi düşÃ¼nüyorum.sizce bu kadar gezi bana ne kadara patlar.en azından bir bölgeye ait tecrübeli arkdaşlar sadece o bölgeyi bile söylese hepsini toplar yaklaşık bir rakam bulabilirim.ona göre hesabımı yapıp gerekirse alışveriş bile yapmamayı düşÃ¼nüyorum.
Para kazanılıyor ama her şey ne kadar gezdiğine, neler aldığına ve günlük yaşantında ne kadar para harcadığına bağlı.Bunlara aslında oraya gitmeden karar verilemiyor ve belli olmuyor.
Ben 9 dolarla döndüm keşke onu da harcasaydım diyorum.Ama bayaaa bi gezip alışveriş yaptım.Günlük yaşantımda çooook az para harcıyordum ya da harcamaya çalışıyordum.Ekstra ve saçma harcamalardan kaçınıyordum.Bu şekilde para biriktirebildim.Gezmeseydim ya da alışveriş yapmasaydım 2000 dolar getirebilirdim.Ama bence gezmeden de oraya gidip o kadar eziyet çekmenin de bi anlamı yok.
""Let the game begin""
ya haftalık 300 dolar kazanandan nekadar bı vergı kesıntısı olabılır
ha bıde 400 dolar kazanandan nekadar bır vergı kesıntısı olabılır... bı bılgınız varmı....
İlk sene 6000 ikinci sene 8000 son sene cebimde 8000 le geldim ama elektronik eşyalar ve gezmeler dısında kalan para. Fakat bu sene cebimde para olmadan dönmek istiyorum tüm para eşya alıp satıcam![]()
300 usd ıle dondumyıne de yasadıklarım paha bıcılemez seylerdı kendımce.mc donaldsta calıstım butun yaz yattım desem yerıdır kolay ıs sadece ayakta kalmak yordu benı para dusunmeyıp kolay olsun ısım dıyenler secebılır mc donaldsı.toplam karım 1500 usd ıdı harcamalardan gezmeden falan sonra 300 ıle de dondum yanı ..
Konu sucre tarafından (10-01-2011 Saat 04:19 PM ) değiştirilmiştir.
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
@ sucre
saatlik kaç dolara çalıştın mc donaldsta ? bide hangi eyalet acaba ?
8 usd saatlık.75 usd haftalık konaklama. albany-kingston arası otoban uzerınde bır dınlenme tesısındeydı benım ıs yerım yanı Nyork eyaletınde..iş cok basıttı ozellıkle ılk 1 ay zor geldı cunku yenı baslıyanları dırekt grıll e atıyolardı et pısırmek de keyıflıdır ama etlerı alırke yag sıcraması benı delı edıyordu..derken 1 ay gectı lobby de musterılerın yemeklerını yedıklerıu yerde calıstım gun boyunca yaptıgım masaların uzerını bez ıle temızlemektı ve lıselı amerıkalı ogrencılerle bırlıkte calıstıgımız ıcın ınglzcem de cok gelıstı serı bı ıs degıldı masa kırlenınce gıdıp temızlerdım masa kırlenene kadar beklerdım bu arada oturudum ve sohbet ederdım ..ıngılızcesı cok kotu olan bırısı ıcın ıyı gelıstı ınglzcem ..
hihohadi hesap edın ozaman
![]()
http://www.turkishwat.net/ds-formlar...-vergiler.html
Bu linkte ilk mesajta eyaletlere göre vergi oranları var ona göre hesap yapabilirsiniz.
vay be ne hayallere dalmısım usa oncesı ama ıstedıgım ..otel ısı olsaydı danısman sırket adam gıbı sozunde dursaydı bı de 2.iş bulabılseydım gorurudunuz 3000 usd nasıl gerı getırılıyornyc de 2 tane ogrencı ıle tanıstım 5000 usd yapmıslardı ustelık geldıklerı sırkette en cok magdur edenlerden facede grubu olandan ama gordugunuz gıbı aslında ısın buyuk cogunlugu ŞANS
Konu sucre tarafından (11-01-2011 Saat 10:54 PM ) değiştirilmiştir.
america ıcerısınde tek ıste calısıp ve gerı cebınde 3.000 dolarla gerı donmen ılk gıdenler ıcın vok zor bir ıhtımaller arkadaslar hayllere fazla kapılmayın ılk gıdenler
![]()
ılk ya da son gıtmek ya da tecrubelı olmak ya da köklü bir sirketle gıtmek onemlı degıl bence sansın varsa cok saat alırsan ve 2.iş te bulursan gerısı gelır...Nyc de yero ıle gıtmıs 2 ogrencı ıle tanıstım 5000 yapmıslardı ustelık ılk defa usa ya gelmıslerdı oysa bınlerce magduru da var ..hersey sans..ben her yaz kot fabrıkasında gunluk 12 saat 7 gun toplam 84 saat calısıyorum zaten bana saat verseler oyle bı calısırım kı alıskınım yanı :& ..ama gel gor kı mc donaldsta dınlenme surelerını kesınce net calısma satı 29 saati gecmıyordu ve bulungum yer ufak bı köy oldgundan 2.iş sansı da azdı ..oyuzden buyuk yerlere gıtmek 2.iş bulmak acısından daha ıyı bence..
Konu sucre tarafından (15-01-2011 Saat 04:09 PM ) değiştirilmiştir.
Sucre senın fabrıka eleman alıyor mu. Adı ne![]()
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks