Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 38 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: amerikan vatandaşı nasıL oLurum???

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart amerikan vatandaşı nasıL oLurum???

merhaba arkadaşLar.
    ßen aiLemLe düşündüm taşındım amerikanın vatandaşı oLmaya karar verdim. şimdi diyeceksiniz ki "eee ßana ne oLacaksan oL" diyeceksiniz. ßen bu yaz aLaskaya gitmeyi düşünüyorum. ßu konu hakkında biLgisi oLan varsa ßana yardımcı oLsun. Lütfen... şimdiden gösterdiğiniz iLgiden dolayı teşekkür ederim.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ailene söyle ayarlasın sana bir amerikalı kız onlan evlen olsun bitsin.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sen once amerika da oturma ve calisma iznini al vatandaslik sonraya kalsin cok zor coookkk..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Aaaaahhh öyle düşÃ¼nüp taşınmayla olsa dostum...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

arkadas maytap geciyor belli.amerikaya vatandasi olmayi dusunuyor sonra alaskaya gitmeyi dusunuyor,daha amerikaya gidemeden amerika vatandasi olmayi dusunuyorr
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadas maytap geciyor belli.amerikaya vatandasi olmayi dusunuyor sonra alaskaya gitmeyi dusunuyor,daha amerikaya gidemeden amerika vatandasi olmayi dusunuyorr
    alaska amerikan eyaleti degil mi ben yanlis mi biliyorum??

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Merhaba
    Valla arkadaşım madem düşÃ¼nüp taşınmışsın bende bir kaç yol yazayım sana
    - İlk olarak akla gelen yöntem Green Card başvurusu yapman çıkmasıda bir şans
    - İkincisi de work and travel gibi bir programla gidip orda geri dönmeyim bir şekilde kaçak yaşamam ama bu şekildede vatandaşlık alman zor tabi
    - Üçüncü olarakta gidersin yine bu programlarla evlenirsin orda bir kızla sonra beklersin vatandaşlığı alabilirsen ne mutlu tabi bu evlilikler genellikle anlaşarak belli bir miktar para veriyon kızın birine oda kabul ederse .........

Başka seçeneklerde vardır benim aklıma gelenler bunlar bu seçenekler de en kolay yöntemi fakat yine uğraşman lazım uzun ve zorlu süreçler

sağlıcakla kal.............

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

İlk önce çalışma ve oturma iznini alman gerekiyor yani Green card. Bunun için seçenekler ;

- Evlenmek en kısa yoldur.
    - Green Card Lottery (Ya çıkarsa)
    - İşveren yolu ile GC sahibi olmak. (Çok uzun ve zahmetli bir süre&#231
    - Yatırım yoluyla GC sahibi olmak. ( 400-500 bin dolarlık bir yatırımla alabilirsin)

Green carddan sonra vatandaşlık başvurusu ayrı bir süreç ve uzun zaman gerektiriyor.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı seytandereli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşLar.
    ßen aiLemLe düşündüm taşındım amerikanın vatandaşı oLmaya karar verdim. şimdi diyeceksiniz ki "eee ßana ne oLacaksan oL" diyeceksiniz. ßen bu yaz aLaskaya gitmeyi düşünüyorum. ßu konu hakkında biLgisi oLan varsa ßana yardımcı oLsun. Lütfen... şimdiden gösterdiğiniz iLgiden dolayı teşekkür ederim.
    Green card başvuruları, 2011 yılı için geçtiğimiz kasım ayında bitti. 2011 de green carda hak kazanacak olan talihliler 1 Temmuz 2010 da açıklanacak. Bu yıl yapacağın başvurular 2012 için..

Bilgin olsun

Sonuçları aşağıdaki siteden takip edebilirsin.

Electronic Diversity Visa Lottery

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

arkadaşLar verdiğiniz ßiLgiLerden doLayı teşekkür ederim. ßenim amacım sizinLe maytap geçmek değiL sizden işime yarıyacak ßiLgiLeri aLmak. çünkü forum sitesinin güveniLirğine inanıyorum. aramızda amerika tecrübesi yaşayan arkadaşLar var...
    ßaşta ßeLirttiğim gibi aiLemLe ßu konuda ciddiLiyiz... İnşaaLLah aLaskadan yoLa çıkıp amerika vatandaşı oLmaya çaLışacağım.
    Verdiğiniz cevapLar şunu gösteriyor ki amerikaLı ßir kızLa evLenmem gerek (kısa yoLdan amerika vatandaşı oLabiLmek için) diğer esasLar ßenim için harbiden çok zor oLur...
    şimdi size tekrar sorum oLacak amerikada iş imkanı nasıL? maaş durumLarı nasıL? orada geçinebiLir miyim? cevapLarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

burada pek çok yanıt verilmesi gerekiyor ben 1 tane söyleyeceğim;
    niçin alaska?
    eğer usaya gittiğinde geri gelmeyeceksen, orada ilk gittiğinde bulunduğun çevreyi tanıman, ilişkiler geliştirmen gerek. alaskda çalışma iznin bittikten sonra çalışabilecek misin? çalışmazsan usadan dönmek zorunda kalırsın.
    benim ördüğüm usalılar kanunlara dikkatli, yani kaçak çalıştırmaz en azından kuzeydekiler veya bir ksımı öyle herneyse yüzde veremeyeceğim tabiki şimdi..
    ama NJ, NY gibi türklerin olduğu bir yere, gitsen ortamı tanır, burada ne filim dönüyor bunu görme şansın olur, kaçak çalıştıracak birileri olur vesayre
    Why Alaska
    (veya forumda daha önceki yanlış yazımlara atıfla )
    Why Alasaka?
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burada pek çok yanıt verilmesi gerekiyor ben 1 tane söyleyeceğim;
    niçin alaska?
    eğer usaya gittiğinde geri gelmeyeceksen, orada ilk gittiğinde bulunduğun çevreyi tanıman, ilişkiler geliştirmen gerek. alaskda çalışma iznin bittikten sonra çalışabilecek misin? çalışmazsan usadan dönmek zorunda kalırsın.
    benim ördüğüm usalılar kanunlara dikkatli, yani kaçak çalıştırmaz en azından kuzeydekiler veya bir ksımı öyle herneyse yüzde veremeyeceğim tabiki şimdi..
    ama NJ, NY gibi türklerin olduğu bir yere, gitsen ortamı tanır, burada ne filim dönüyor bunu görme şansın olur, kaçak çalıştıracak birileri olur vesayre
    Why Alaska
    (veya forumda daha önceki yanlış yazımlara atıfla )
    Why Alasaka?
    çünkü iyi para kazanıLan ßir yer oLarak ßiLiyorum....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

evet iyi para kazanılabilir ama sonrası için ne olur?
    yani devam edilebilinecek bir yer mi, yoksa yer değiştirip yeni bir çevrede hemen ortam yapabilir misin bu açıdan soruyorum.
    ha amerikada tanıdığın vardır o zaman herşey ok.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

çünkü iyi para kazanıLan ßir yer oLarak ßiLiyorum....
    Ben gittim ama kazanamadim. Alaska sans isidir 4 yilda 1 sezon super oluyor dediler gecen senede bu 4 yildan 1' ine denk gelicekmis. Sezonun en iyi dedikleri yerde 2 ayda 4000$ para kazandi arkadas ve bu arkadasin 3. yiliydi orada.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşLar verdiğiniz ßiLgiLerden doLayı teşekkür ederim. ßenim amacım sizinLe maytap geçmek değiL sizden işime yarıyacak ßiLgiLeri aLmak. çünkü forum sitesinin güveniLirğine inanıyorum. aramızda amerika tecrübesi yaşayan arkadaşLar var...
    ßaşta ßeLirttiğim gibi aiLemLe ßu konuda ciddiLiyiz... İnşaaLLah aLaskadan yoLa çıkıp amerika vatandaşı oLmaya çaLışacağım.
    Verdiğiniz cevapLar şunu gösteriyor ki amerikaLı ßir kızLa evLenmem gerek (kısa yoLdan amerika vatandaşı oLabiLmek için) diğer esasLar ßenim için harbiden çok zor oLur...
    şimdi size tekrar sorum oLacak amerikada iş imkanı nasıL? maaş durumLarı nasıL? orada geçinebiLir miyim? cevapLarınız için şimdiden teşekkür ederim...
    Merhaba arkadşım
    Şeytan dersi biryerden aklıma geliyor ama orasımı bilmiyom neyse

Öncelikle alaskada çok para yaparım hayaliyle gitmemek gerek çünkü alaska bir şans işini tutturur fabrikayada iyi balık gelirse en iy 10 000 yaparsın burdada alaskacıların % 5 inin içine girmen lazım bu % 5 de kimler var daha önce gitmiş ikinci üçüncü hatta dördüncü senesi olanlar var ilk giden için bana göre % 1 bi şansları var aksini idda eden varsa hertürlü tartışırım her ortamda

Amerikada moldovalı bir arkadaşla tanıştım amerikalı bir kızla evlenmişti 10 000 dolar vermişti kıza gc alınca tekrar boşanacaktı fakat belli bir süre evli kalacaklarından bahsediyodu. Bu kızı amerikadaki bir arkadaşı bulmuş buna. Eğer evlenmeyi düşünüyosan orda kızı nasıl bulcan ayrıca merak edeyorum doğrusu hııı şuda aklıma gelmiyor değil craiglist e veririm abi ilanı 10 000 dolarda para vercem dersen bellki bir şensın çıkabilir

Hadi Sağlıcakla Kal

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

desenize ßenim ßu iş tam ßir macera

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

sonunu düşünen kahraman olamaz seytandereli

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

artık ya vezir oLacağız yada reziL oLacağız

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ameriaklaıyla evlenmek için en az 2 sene orda olman urasman lazım oyle 3 aylıına idiyim hemen evleneyim asla olacak iş deil.bu forumda boyle işlere kalkan vardı bak oku.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Siginma Hakki ala bilirsin mesela, tr'de siyasi bakis ve dusuncelerine gore takip edildigini anlatirsan siginma hakki icin bas vura bilirsin.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşlar benim bi arkadaşım geçen sene tanıştığı bir kızla evlenmeyi düşÃ¼nüyorlar bu yaz abd de geçen yıl watla gitmişti bu yılda öyle gidecek formalite değil aşk evliliği yanlız ve bu 3 ay içinde evlendikten sonra kalması için ne yapacak orda?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

@marty

oncelikle arkadasinin amerikaya vardiktan sonra 3 ay kalmasi gerekiyor, sonra evlilik masasina otura bilirler. bence evlendikten sonra avukat bulsun.prosedur cok uzun ve yorucu.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

@Roma
    3 ay zorunluluğu nedir?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @marty

oncelikle arkadasinin amerikaya vardiktan sonra 3 ay kalmasi gerekiyor, sonra evlilik masasina otura bilirler. bence evlendikten sonra avukat bulsun.prosedur cok uzun ve yorucu.
    wat olarak gideceği için 3 ayı doldurur diye düşÃ¼nüyorum peki diyelim geçti 1 hafta bile olsa bir sorun olur mu acaba?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @marty

uc ay zorunlulugunu ilk defa duyuyorum.bu sitede ozlemmm nickli arkadasin bir arkadasi watta ewlenmisti ama watin sonundami yada daha mi once ewlendi bilmiyorum.Kendisi okusa da bu mesaji aydinlatsa bizi ....
    Peki.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

yani aşkın yeri, zamanı olmaz çünkü :P

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

artık ya vezir oLacağız yada reziL oLacağız
    hocam ben de fikrimi söleyecem ama sunu öğrenmek istiyorum sen daha önce abd ye hiç gittin mi ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam ben de fikrimi söleyecem ama sunu öğrenmek istiyorum sen daha önce abd ye hiç gittin mi ?
    hayır gitmedim. kısmetse ßu yaz gideceğim
    ßu aLaska merakı ßeni öLdürecek

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

aslinda soylenen hersey bos sadece icini rahatlatir belki biraz. orada kacak olacaksin cok zor bi surec. cok mecbursan baska bi yol yoksa dene bence. senin icin emin ol turkiyedeki sartlar orda kacak olacagindan daha iyidir.
    senin hukuk bosluklarini arastirman gerekli ben sana cok carpici bi ornek vereyim 90li yillarda olan bi olay bu o zamanlar mac izleme amaciyla avrupada bir ulkeye gidiyorlar. amaclari gittikleri ulkede kalmak tabiki mac izlemek degil ve hepsi pasaportlarini yiyorlar o zamanki sartlar altinda uyrugu belli olmayan ulkeleri sinirdisi edemiyorlar tabiki su anki sartlar altinda boyle birseyin olmasi imkansiz ama adamlar boyle bir hukusal bosluk bulmuslar turk zekasi iste

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)