"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
ben housekeeper olarak calıstım gectiğimiz yaz sadece carsamba günleri off günüydü onun dısında hergün calısıyorduk üstelik genellikle en yogun günler cuma ile pazar günleri oluyor odalara giriş-cıkıs bakımından...
patron adamlara birsey sormayacaksin,ne sorarsan hemen cvplari var zaten.git pegasusun sahibine bana biraz borc ver de,o da sana derki benim de borcum varyani bu koc'ta da ayni,sabanci'da da
![]()
Peki.
bence ABD ye gidenlerin %60 ı housekeeping olarak gidiyor. Yada şöyle söyleyeyim benim bulunduğum eyaletde 4 kişi (3 kişi mutfakdaydık, 1 kişi engineering) hariç gerisi housekeepingdi. toplam 20 kişiden fazlaydık.
şimdi bunun matığı ne neden housekeeping e kolay gidiliyor yada neden housekeepinliği tercih ediyolar.
1- İngilizce seviyelerine ABD ye gidecek türk öğrencilerinden çoğu güvenmiyor. En azından kat hizmetlerinde fazla insanla karşılaşmayacağını ve fazla sorun yaşamayacağını düşÃ¼nüyor.
2- işletmeler yada şirketlerde neden hoseukeeping işleri fazla? ABD deki konaklama işletmeleri risklerini , karşılaşabilecek sorunları en aza indirmek için, kat hizmetlerinde sizin yaprığınız işi arkadanızdan kontrol eden biri olduğu için, yaptığınız yanlışı düzeltme şansı var ve bu yanlış müşteriye direk olarak yansımaz. ama bi garson olsanız yanlış yapsanız orda kıyamet koparyada ne bileyim insnalarının gözünün önünde olsanız yanlış yapsanız işletmenin prestiji sarsılır ve sizi backgrounda alır.
olay bu.
ilk gidenler için housekeeping güzel bence . gitmek isteyenlerin hangi bölüme gitmesinden çok kendilerini bilmeleri de önemli...
ingilizcesi olmayan birini kimse Garson yapmaz...
saygılarımla. Görüşlerim bana aitdir. Hiç bir şekilde kesinliği yoktur. sadece tez aşamasındadır![]()
onaylayı siz değerli TW üyelerine bırakıyorum...
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
ben şunu söyleyeyim 4 ayda öyle çok lüks olmayan bir otelde çalışan arkadaşım 6000 e yakın almıştı housekeepingden.
ben mutfakdaydım her paycheckde benden fazla alıyolardı. gideceğin oteli bilmeden ne kadar alacağını kimse bilemez. Ama housekeeping fena iş sayılmaz.
ben 2. işi housekeepingin bütün bölümlerinde çalıştım(laundry, houseman, room attendant olarak çalıştım. küçük otelde çok kazanamzssın ama büyük otellerde en azından 200+ odalı otellerde kazanabilirsin diyebilirim.
@azuhazu değme insanların hayallerinehayal etdiğimiz sürece yaşarız...
Alaskayı merak etdim doğrusu vaktim ve param olursa bi gidip bakacağım![]()
ama senden haklısın çok şey beklememek lazım WAT dan.
şunlar varsa süper
1-işin
2-kalacak yerin
3-yanında iyi bi arkadaşın
4-yiyecek ekmeğin
5-olursa ABD li manitan
bir watdan yukarıdakilerden fazla beklenti içerisinde olan arkadaşlar hayal kırıklığına uğrayabilirler![]()
3 numara yok malesef yalnız gıdıyorum..ama 5 numarayı bılemem onu zaman gösterecek
![]()
....ha bide ahuzahu alaskadakı arkadaslar sorun yasamıslar ama sonuçta arkadaslar arayıp bir iş bulmuşlar tren rayına oturmuş tabi ki de laylaylom olmayaçak çiçekli yollardan geçmeyeceğiz biraz da şans işi..hem gecen sene malum kriz de vardı riskliydi wat a katılmak ..benım ılk olacak ve yasadıklarımı aynen foruma yazacagım basıma gelenlerı allah gostermesın de
..
Konu sucre tarafından (21-02-2010 Saat 06:34 PM ) değiştirilmiştir.
Lanet Amerikan filmleri![]()
binlerce gencin hayalleriyle oynuyor. WAT a gidecek olan 25 tane arkadaşım var hepsi aynı hayaller peşinde.
![]()
büyük büyük binalar, barlar, güzel kızlar, nerde sabah orda akşam,...off offf ne kadar zor ABD yi anlatmak onlara...
iyi WAT lar arkadaşlar...
yok ya kız öğrencilerde öyle hayaller olmuyo
en azından bende yok
uslu uslu gidip, çalışıp, dönicem
hatta kötü anlar yaşamaktan bile korkuyorum
tc tehlikeli bi ülke oldu artık sokakta yürüyemicez yakında ama
abd nin eksik yanı yok bu konuda.
manyak işverenler, evsahipleri,evsizler,hırsızlar,yol kesenler, sizi de abd kızları gibi sanan erkekler falan derken pekde güvenli değil açıkçası
hemde yalnız gidip,yalnız kalmakbakalım hayırlısı
![]()
Bende bu yaz ilk kez ve malesef tek gideceimTek gitmek çok fazla Problem yaratırmı ? Tek giden arkadaşlar fikirlerini deneyimleri paylşaşırsa bu konularda sevinirm
hiç ne problem yaşarsın nede birşey. Kendine güveniyorsan, ingilizcende ii ise en mantıklısı tek gitmek. Zaten gitdiğin yerde kesin türk olur ve türk watçılar olurcanını sıkma. Ben arkadaşıma güvendim de ne oldu?
![]()
iyi watlar diliyorum sana. Arkadaşlıkda bir yere kadar.....
vesselam...
Beyler bu konuda tecrübeli arkadaşlara birşey sorucam.
Ben housekeeper olarak çalışıcam ve oda başına 3.65 vericekler.
Saatte 3 oda temizleyebilir miyim ? Nedir bu işin raconu![]()
odanin buyuklugune,senin hizina,yatak ortulerinin ,yastik kiliflarinin nerde olduguna, odada ne kadar cok esyanin olup olmadigina bagli.calistigim otelde sekiz saatte 4 suite 4 normal odayi sekizbucuk saatte temizlemek zorundasin.
Peki.
Odalar fazla büyük değil gördüğüm kadarı ile. Suitler var falan onlarda aynı paraymış.
odalar bu şekilde. Fazla büyük değiller.![]()
gecen sene benim calistigim otelde de odalar asagi yukari boyleyi. ilk gunlerde ogleye kadar 3 -4 tane falan biterdi. saatte ortalama 1 oda. son zmaanlara dogru 9-10 falan olmustu. alisinca cok daha hizli oluyor. gerci bizimki ilkbasta oda sayisina bakilmadigindan da biraz yavas olmus olabilir...
oda basina is'mi olur?![]()
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Aga adamlar da işi biliyor. Bana saatlik ücret verseler saatte 1 odayı zor bitiririm.
Adamlar ne kadar ekmek o kadar köfte diyor. Saatte en az iki oda en çok 3 oda diye düşÃ¼nmüştüm ben. En kötü saatte 7.3 dolar kazanıcaz. Ben 11 dolar olur mu onun hesabındayım.
tabi bide süpervisor ların kontrol etcek kirli gorurlerse tekrar temizletirler![]()
![]()
Gelsin kendi temizlesin o zaman
oturduğu yerden atıp tutan emir kulu mode : on![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks