Work and Travel
Toplam 112 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hangi Şirket Ne Kadar Öğrenci Gönderdi. Konsoloslukdan Resmi Rakamlar

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı dumadumadum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben konsolosluğun dediği rakamı söylüyorum. bunu da bi şirketten duydum. 2009 yılı 2008'e çok daha zor geçti ama. 2008'de dolar kuru 1.20 iken geçen sene bu aralar 1.80'leri görmüştü. malum kriz hem öğrencinin cebindeki parayı hem de amerikalı işverenleri etkiledi. o yüzden geçen sene wata katılan öğrenci sayısının düşmesi normal bence. ben hiç bi şirketi karalamak için yazmadım ama. sadece bazılarının göz göre göre sallamasına bozuldum, ki ismi lazım değil bi tanesi de benim gittiğim firma. az-çok biliyorum kaç kişi gönderdiklerini.
    2008' de doları 1.25 kurundan aldım 2009' da 1.55 senin dediğin rakamlarda doğru fakat 08' de en düşÃ¼k 09' da en yüksek rakamı yazmışsın. Normalde çoğu öğrencinin rakamları verdiğim gibi. DüşÃ¼şÃ¼n en büyük nedeni ABD Dışişleri Bakanlığının oradaki kriz nedeni ile aldığı karardır. Buraya tıklayarak örenebilirsin.

Alıntı volkanaksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az para zaafiyetinden söz edildi...çok para alanlarda en güvenilir olmuyor malesef geçen senelerde forumda örneklerini gördük.. tecrübelerden faydalanmak en güzeli..
    Bir örnekte ben olabilirim 1400$ ödemiştim 2yıl önce...

Alıntı volkanaksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    limo diye gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar..bir limo 4-5 kişi alır 25 dolar kişi bşaına düşÃ¼yor sadece havalimanı ulaşımı için...100 dolarlık bir olay,ancak ne var ki tak diye birisinin limo ile seni alması büyük bir haz verebilir
    Vegas' ta 20$ otelden alıp strip cluba oradan tekrar otele götürüyorlardı ki bunuda geçtim dediğin gibi 100-150$ civarına götürüyorlar.

Alıntı seckinkarakulas1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eet alaska daha spesifik şirket görevlilernden birileri karşılıo olabilr ve hatta bazı şirketlerde görevli kişiler tek tek fabrikalrıda dolaşabilio.ama fazla karşılamaya takmamak lazım
    Ben kendi İzmir temsilcime sorduğum zaman 'neden Wrangell' a gelmiyorsun diye, bana şirket politikası diye cevap vermişti. Alaska' da bu böyledir...

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Öğrenci burdan borçla gitcek ve o borç ABD de çalıştığı zaman zarfında kesinlikle kafasının bir kenarında duracaktır. Sürekli borçlu olduğunu hatırlıcaktır netice itibariyle ABD de özgür olamayacaktır ve program süresince eğer istenilen parayı kazanamayacağını anlayınca psikolojisi bile bozulabilir ve sıkıntı çekebilir. Bunu nerden biliyorum programam borçla gelen arkadaşlarımdan biliyorum.
    Katılıyorum Alaska' da bir arkadaşım aynısından bahsetmişti herkes alışveriş yapıp gezerken kendisinin ancak denkleştirdiği parasını Türkiyeye götürmesini gerektiğini söylemişti.
    Konu break tarafından (08-01-2010 Saat 04:10 PM ) değiştirilmiştir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)