Work and Travel
Toplam 551 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Tax Refund(Vergi Iadesi)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlaveten;
    Your Federal and State refundable amount is: 514.00 USD
    Tax commission and fees: 85.00 USD (bu kestikleri para)
    Total already refunded: 429.00 USD
    First Refund 327.00 USD; (hesaba geçen)
    Additionally refunded by State Check: 102.00 USD (çek olarak gelen)
    Bir vergi iadesi hikayesi.
    W-2 ellerine gectikten itibaren paranin tamamini 3,5 ay icerisinde aldin. Senden 85$ para kesmis bu adamlar .

8% vegini geri almak icin kestiklerini yazmissin. 514x8/100 =41,12$ yapiyor . 85-41,12=43,88$ yapiyor .Senden ne icin ekstra olarak 43,88$ kestiler ?

+Uyelerimizin yararina olan secenekleri soylemek reklam icerigi tasimaz .Yazabilirsin acikca .

Tesekkurler ...

Konu break tarafından (29-09-2009 Saat 04:47 PM ) değiştirilmiştir.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Standart Tax Back, Hands Up

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

W-2 ellerine gectikten itibaren paranin tamamini 3,5 ay icerisinde aldin. Senden 85$ para kesmis bu adamlar .
    ...
    Tesekkurler ...
    Yok ben %8 kesinti falan yazmadım daha önce.Ama şimdi yazıyorum. Kuralları şuydu %8 (9 da olabilir) para kesiyorlar. Ama bu tutar 50 doların altındaysa doğrudan 50 dolar alıyorlar.20 dolar Paranın çek olarak değilde doğrudan tr deki dolar hesabına geçmesi için aldıkları masraf( ki çek bozdurmak için bankaya verilen masraftan daha iyidir diye düşünmüştüm). 15 dolarda w-2 formunu işverenden benim yerime almaları.( Gerçi kendin alamak daha mantıklı sonuçta e-maillerle hallolabilecek birşey.)
    Formun burasında sorum sana kıyas yapan arkadaş(sayfadaki herkes) ;
    -Eyvah yoksa çok mu kazıklandım ( Bu saatten sonra şemsiye de açılmaz )
    -Daha ucuzu varsa bi dahakine ona kayalım.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok ben %8 kesinti falan yazmadım daha önce.Ama şimdi yazıyorum. Kuralları şuydu %8 (9 da olabilir) para kesiyorlar. Ama bu tutar 50 doların altındaysa doğrudan 50 dolar alıyorlar.20 dolar Paranın çek olarak değilde doğrudan tr deki dolar hesabına geçmesi için aldıkları masraf( ki çek bozdurmak için bankaya verilen masraftan daha iyidir diye düşünmüştüm). 15 dolarda w-2 formunu işverenden benim yerime almaları.( Gerçi kendin alamak daha mantıklı sonuçta e-maillerle hallolabilecek birşey.)
    Formun burasında sorum sana kıyas yapan arkadaş(sayfadaki herkes) ;
    -Eyvah yoksa çok mu kazıklandım ( Bu saatten sonra şemsiye de açılmaz )
    -Daha ucuzu varsa bi dahakine ona kayalım.
    Haklisin arkadasim sen yazmamistin onu @american eagle nickli arkadas yazmiis karistirdim kusura bakma .Ek olarak yazdigin masraflar onlar yani .Bence gayet iyi .Canli sohbette paranin mutlaka dolar hesabina yatmasi gerektigini soylediler .20$ bunun icin uygun bence .Kisaca soyle diyebiliriz ; %8-9 vergi almak icin bunun yaninda parayi hsaba yatirmak icin 20$ gibi bir rakam kesiliyor .W-2 Forumunu mail ilede halledebiliriz .

Tesekkurler paylasimin icin .

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

-Est. ne kusuru.
    -Diğer taraftan ben 2008 watı için yapmıştım,fiyatlandırmalarında bir değişiklik olmamıştır umarım, ki zannetmem yakın süreç.
    -Bir diğer taraftan da evet W-2 formu olayı sadece yılbaşından sonra amerikada çalıştığınız yerden W-2 istemenz ile hallolur. Taratıp, e-maille gönderirler. Sizde vergi şirketine e-maille gönderirsiniz.Boşuna para vermeye gerek yok( Forumda daha öncede geçmişti hani okumamış olanlar olabilir diye yazıyorum.)
    -Bir şey değil.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Tecrübe Puanı
    10

Suanda arastirmalarim suruyor .Vergi konusunda konuya yazailan yazilari toparladim elimizde olan vergi iade sirket alternatifleri :

1-)ustaxworld.com (2,5-3 ay)

2-)rttax.com (3,5 ay)

3-)wattaxback.com (1,5 ay)

Taxback ,hrblock ve ETS sirket yazmadim .ETS ve taxback cok pahali hrblock firmasinin online sohbetini hatta iletisim kismini bile bulamadim .Fiyatlarida ogrenip sizlere aktaracagim .

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Merhaba arkadaslar.

2008 ve 2009 yazlarinda abd'de calismis bir arkadasiniz olarak sizinle vergi iadesi ile ilgili yasadiklarimi paylasmak istedim. daha once de adi gecen rttax firmasi ile 2008 vergimi aldim alliance abroad onermisti.sirketi vize sponsoru oneriyorsa bi bildigi vardir demistim nitekim ole de oldu. tek kotu tarafi aralik ayinda gondermistim belgelerimi ama cekim elime mayis ortasi gibi gecti. ama hizmet ii gercekten.kafama takilan sorulari sordugumda hepsine cvp yazmislardi. 703$ vergi odemistim 674$ estimation yaptilar. ve de bunun uzerinden %9 komisyon kesip cek olarak 613$ gonderdiler.ilk once burda bozmak istemistim isbankasina sordum ama baya bi masraf cikarmislardi. ziraat bankasinin ortak bi sistemi mi ne varmis dolar hesabi actiriyosun ardindan 30$ komisyon odeyip 9-10 gun icinde aliyosun dediler. cazip gelmisti ama tekrar gidecegim icin abdde bozdururum dedim nitekim ole oldu. aslinda abdde de baska bi bankada bozsan (cekin kesildigi banka haricinde) komisyon aliyolarmis ama komisyon vs odemeden isverenim kendisi bozdu benim yerime. anlasmasi mi ne var bazi bankalarla. bu sene de 836$ vergi odedim. rttax bana 739$ estimation yapti. bunun uzerinden %9 kesseler 672$ yapiyo. taxback ise 779$ estimation yapti. kararsiz kaldim. rttax gecen seneki estimationdan sasmadan odeme yapmisti ama digerlerini bilmiyorum.

baska sirketlerden ozellikle de taxback veya ustaxworld'den refund alanlar yasadiklarini paylasabilirlerse sevinirim.

tesekkurler..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı akgulfirat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar.
    baska sirketlerden ozellikle de taxback veya ustaxworld'den refund alanlar yasadiklarini paylasabilirlerse sevinirim.

tesekkurler..
    evet arkadaşlar vergi iadesi için uğraşmaya değer mi?? şirketimiz ne derse onu yapsak da kurtulsak mı acaba.?? süreci başlatmamış biri olarak kafamı kurcalıyor aslında..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)