Hepimiz oraya gidince kendi mesleğimizi veya en azından kalifiye olduğumuz işleri yapmak istiyoruz. Ancak maalesef ilk etapta bu çok zor, eğer tanıdık veya olağanüstü bir durum yoksa.
Aşağıda şuan usa da yaşayan bir abinin benzer soruya cevap e-mailinden biraz alıntı yapıyorum:

... ben de seninle aynı fikirdeydim, en kötü ihtimal web design yaparım diyordum, craigslistten açılan pozisyonlardan en az 20-30 tanesine başvurdum, resumemi gönderdim, yaptığım siteleri gönderdim, hiçbirisinden geri dönüş alamadım. Bilgisayar mühendisliği diplomam ve 2 yıllık IT deneyimimle 8 ay valley parking yaptım, üstüne mall de 3 ay çalıştım. İştiyakın kırılmasın....

Tabi ki bu kesin ölçü değil herkesin durumu farklı olabilir, bu bir örnek.
Diğer taraftan bence dil okulu en kolay yol ama sizi "okul bağımlısı" yapıyor oradayken öğrencilik devam etmek zorunda, bu da artı masraf demek. Tabi gidilesi en kısa yol f-1.
J-1 güzel de oda burdaki aracı şirketin sizi bekletmesi durumuna dikkat etmek lazım. Yani hazır işi olan şirket vardır, sana uygun iş arayacağız diyen şirket vardır. Tabi bu durum aylar, yıllar alabilir. Zaman kaybı yapabilir. Buna dikkat etmek lazım.
Ayrıca, turizm stajı kolay her firmada hemen tamam ama diğer branşlarda staj bulmak kolay değil. Bir de staj çok pahalı.
Ama staj işini kendiniz bulursanız craigslist ten veya daha farklı böylece tr deki aracı şirkete daha az para ödenebilir sanırım.