Work and Travel
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 17 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: geri donus icin yardim..sincili...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation geri donus icin yardim..sincili...

arkadaslar ben tekrar amerikya donmek istiyorum uyugun bir sekilde en son gittigimde yeni mezun oldugum icin artik wat`la gidemiyorum zaten bi defa gittim topu topu

hic gitmemis bi arkadasimda benimle gelmek istiyor buyuk ihtimalle beraber gidecgiz oda subatta mezun oluyor ikimizde bilgisayar muh. mezunuyuz.

acikcasi en kotu ihtimalle h2b uygun gibi gozukuyor ama ne yalan soliyim mezun olduktan sonra h2b isleri yapmak istemiyorum ama tekrar bi sekilde donmek istiyorum bana ne onerebilirsiniz sizden oneriler bekliyorum deneyimli arkadaslardan ve bu konuda bana fikir verebilecek arkadaslardan yardim bekliorum ...?

simdiden tesekkurler...!

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bu konuda sana yardım edecek stephen var. oda gitti geçen kış, dil kursuna kayıt oldu öyle gitti. en doğru bilgiyi o verir..
    AEK

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

f1la gidebilirsin dil kursu sonra master diyerek git.o şekilde gidebilirsin.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

yada j1le intern olarak gıdebılırsın
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

evet j1le intern olarakda olur.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

benım dort gun kaldı bakalım ne olacak...dextro nerelerdesın ya..senın gıbı deneyımlıler lazım burda.sayfaya baktıgımda j1 gormedım senın yazdıgını sasırdım...keske f1e verecek param olsa walla bende f1 istiyorum cok ama
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

beni istemiyorlar hacım moral bozuyormuşum.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

neyse umarım haklı cıkarda iyi bit wat gecirirler...dun forumda bır arkadas neler gecırdıgını yazmıs...polısler felan halk ayaklanmıs.en azından bunu goz onunde bulundururlar.beklentıler cok buyuk olmadıgı surece pek de bırsey olmaz sanırım
    Peki.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ben tekrar amerikya donmek istiyorum uyugun bir sekilde en son gittigimde yeni mezun oldugum icin artik wat`la gidemiyorum zaten bi defa gittim topu topu

hic gitmemis bi arkadasimda benimle gelmek istiyor buyuk ihtimalle beraber gidecgiz oda subatta mezun oluyor ikimizde bilgisayar muh. mezunuyuz.

acikcasi en kotu ihtimalle h2b uygun gibi gozukuyor ama ne yalan soliyim mezun olduktan sonra h2b isleri yapmak istemiyorum ama tekrar bi sekilde donmek istiyorum bana ne onerebilirsiniz sizden oneriler bekliyorum deneyimli arkadaslardan ve bu konuda bana fikir verebilecek arkadaslardan yardim bekliorum ...?
    simdiden tesekkurler...!
    Evet Sincili, hemen hemen aynı durumdayız ve böyle olanlarda var forumda yani mezun olupta gitmek isteyenler.
    Şimdi sana önerim bilgisayar mezunu olduğun için mesela bir kere craigslist te rastgelmişti. bir staj ilanı j-1 vizesiyle overseas wellcome yazıyordu. Yani stajer arayan iş ilanları"IT" sektöründe olabiliyor.
    h2b ekonomik krizde yalan oldu gitti, bizleri de mındar etmek üzere bknz: Cornetto & neokimyager
    Şahsi düşüncem "IT" ci arkadaş bir şekilde gider ve orada el üstünden IT işleri yapar;
    misal: yine craigslist'ten bi ilan eleman diyorki; işte web tasarım yapıyorum işlerim yoğun saati şu kadar dolara bana flash işerimi yapacak eleman, tabi vergi yok kayıt yok, saat ücreti de watdakilerin en az 2 katından başlıyor.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet Sincili, hemen hemen aynı durumdayız ve böyle olanlarda var forumda yani mezun olupta gitmek isteyenler.
    Şimdi sana önerim bilgisayar mezunu olduğun için mesela bir kere craigslist te rastgelmişti. bir staj ilanı j-1 vizesiyle overseas wellcome yazıyordu. Yani stajer arayan iş ilanları"IT" sektöründe olabiliyor.
    h2b ekonomik krizde yalan oldu gitti, bizleri de mındar etmek üzere bknz: Cornetto & neokimyager
    Şahsi düşüncem "IT" ci arkadaş bir şekilde gider ve orada el üstünden IT işleri yapar;
    misal: yine craigslist'ten bi ilan eleman diyorki; işte web tasarım yapıyorum işlerim yoğun saati şu kadar dolara bana flash işerimi yapacak eleman, tabi vergi yok kayıt yok, saat ücreti de watdakilerin en az 2 katından başlıyor.
    Bende 4. siniftan sonra askere gitmeden internship yapmayi dusunuyorum .Orada cevirebilirsem eger H2B yapicam vizemi .Bu sene benim 2. yilim oldu ABD sinirlari icerisinde acaba bu sene bolumum hakkinda staj programina mi katilsam diye dusunmuyor degilim ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

simdiden tesekkurler...!
    dil okulu icin vize alabilirsin..
    biz KARŞIYAKAlıyız!!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Bu sene Abd den nefret etsem de kucuk denizde cirpinmaktansa buyuk denizde bogulabilmek icin mezun olur olmaz ben de denemeyi dusunuyorum Abd kapisini. Master aradim baya bir ama 15 bin $ dan basliyor yillik. 2 yilda 30bin eder ki :S Dil okulu ile gidilse master vs icin para birikmez oyle,veya uzun kalamayiz. H2B desek o da yalan oldu. Mezun durumda giden arkadaslardan az daha ayrintili bilgi bekliyoruz

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar tavsıyelerınız ıcın tesekkurler dıger arkadaslardan da devamını beklıyorum cunku kafam gercekten cok karıısk burada yapacagımız beyın fırtınası bıraz olsun bazı seylerı kafamda sekıllendırecektır dıye dusunuyorum NEO KIMYAGER arkadasımın soyledıgıde mantıklı gozukuyor...master ve dıl okulu ıle gıtmek pek mantıklı gelmıyor staj uygun gozukuyor aslkında hem dondugumde ıs bulma ımkanımıda kolaylastırı en azından gıttım bos donmedım derım ...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ya sımdı aklıma geldı be mesela bı sekılde gıttım dıyelım oraya ve kendı alanıma IT sektorunde kendıme uygun bır ıs buldum adamlarlada anlastım onlar bana calısma ıznı cıkarabılıyormu ben orada baska bır vıze ıle bulunrken bunu degıstırebılıyormuyum ve belkı bılen arkadaslar vardır amerıkada bır sırketın bırıne calısma vızesı alması onlara cok pahallıya mal olur mu yanı sunun ıcın sordum cok pahallıya maloluyorsa tabıkı adamlar kendı vatandaslarını tercıh edeceklerdır ama degılse o zaman bı sansımız olabılır galıba...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    simdi ben de intership le ilgileniyorum sirketlerin soledigi seyler sunlar. birincisi yaptigin stajda sirketin farkli farkli departmanlarinda staj yapiosun yani kendi isinle alakali 12 ay staj imkani yok. sanirim 4 veya 5 ayri departmanda staj yapma zorunlulugu varmis ole demislerdi bana. bir de eger sirket sana bize lazim diye bir kagit verirse o kagitla calisma izni icin basvurabiliyormussun. yani tamamen senin icin bu kagidi vermelerini saglaman lazim sirketlerin..
    anladım ya madem stajla ılgılenıosun masraflarını arastırmıssındır sımdı uzun surelı gıtsek 12 ay kadar malıyetı ne oluyor tahmını bır rakam cıkartabıldın mı bıde stajda odenen maas ne kadar ortalama bılıomusun ?

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ooo cok para yaaa bıde gıderkende bıraz para goturmek lazımmm pahhalı ama mezun oldugum ıcın en mantıklısı bu staj ısı gıbı gozukuyo para bırıktırmeye baslamak lazım sımdıdennn stajla ılgılı bılgısı olan arkadasların dusuncelerını beklıorum...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Back to the Future

Hepimiz oraya gidince kendi mesleğimizi veya en azından kalifiye olduğumuz işleri yapmak istiyoruz. Ancak maalesef ilk etapta bu çok zor, eğer tanıdık veya olağanüstü bir durum yoksa.
    Aşağıda şuan usa da yaşayan bir abinin benzer soruya cevap e-mailinden biraz alıntı yapıyorum:

... ben de seninle aynı fikirdeydim, en kötü ihtimal web design yaparım diyordum, craigslistten açılan pozisyonlardan en az 20-30 tanesine başvurdum, resumemi gönderdim, yaptığım siteleri gönderdim, hiçbirisinden geri dönüş alamadım. Bilgisayar mühendisliği diplomam ve 2 yıllık IT deneyimimle 8 ay valley parking yaptım, üstüne mall de 3 ay çalıştım. İştiyakın kırılmasın....

Tabi ki bu kesin ölçü değil herkesin durumu farklı olabilir, bu bir örnek.
    Diğer taraftan bence dil okulu en kolay yol ama sizi "okul bağımlısı" yapıyor oradayken öğrencilik devam etmek zorunda, bu da artı masraf demek. Tabi gidilesi en kısa yol f-1.
    J-1 güzel de oda burdaki aracı şirketin sizi bekletmesi durumuna dikkat etmek lazım. Yani hazır işi olan şirket vardır, sana uygun iş arayacağız diyen şirket vardır. Tabi bu durum aylar, yıllar alabilir. Zaman kaybı yapabilir. Buna dikkat etmek lazım.
    Ayrıca, turizm stajı kolay her firmada hemen tamam ama diğer branşlarda staj bulmak kolay değil. Bir de staj çok pahalı.
    Ama staj işini kendiniz bulursanız craigslist ten veya daha farklı böylece tr deki aracı şirkete daha az para ödenebilir sanırım.
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)