Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 66 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika gercegi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı fubar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyle konus icimi ye yakuza ama bana demeki meksikalilar benden daha ii calisio bu yuzden patronum bana kapiyi gosteriyor.... Bu arada lafim yine sana degil anlayana saygilar!!!!
    ben derim bu lafi.meksikalilar sadece benden sizden de iyi calisiyorlar adam yillardir kacaklar isin ustasi olmuslar.benim indianadaki iste agir tasima vardi.ben sonuna dogru cok yoruldum adamlar takir takir calisiyor cunku yillardir alismislar ben agir calismaya aliskin degilim ki.beni atmasi tabi en cok atan adamin serefsizligi sonucta elimden geldigimce yapiyordum.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

sizin wat iyi gecmis olabilir ama bu amerikayi iyi yapmaz.amerikada uzun sure kalmak isterseniz olacaklari gorursunuz.ben wata kotu demiyorumki wat bir deneyim.ikincisi bu baslik saglik uzerineydi.amerikada saglik sistemi korkunc kotu.bir hastalansaniz bitti.bir wat veya iki wat doneminiz iyi gecer ama uzun sure kalmakisterseniz basiniza hersey gelebilir.bunlarin arasinda meksikalilarin veya zencilerin arasinda kalmak da var.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Amerikada en iyi doktorlar var ama normal halk ulasamiyor.
    Parasi olup onemli bir ameliyata gelene saglik hizmeti 4/4luk ama normal en basit seyler
    icin bile sigorta sirketleri, malpractice" davalari yuzunden
    aldiklari akilalmaz fiyatlar ile amerika saglik hizmetleri orda yasanlar icin bir cehennem.
    Bu cehennem sirf fakirler icin degil en zenginler icin de ayni.
    EN iyi isiniz varsa simdilik rahat olabilirsiniz isinizi kaybettiginizde bir
    hastalik sonucu iflasa kadar gider herseyi kaybedersiniz saglinizla birlikte. En cok iflas olma nedeni
    saglik faturalari ameirkada ve bu konuda bir cok veriyi yakin zamanda okudum gerekirse bulurum.
    Obama cidden dogru birsey yapmaya calisiyor ama herkes yolunu kesmeye calisiyor cunku
    o kadar cok kisinin ciakri var ki. Sistemi bozmak ve aki lalmaz gelileri kaybetmek istemiyorlar.
    Umarim birsey yapilir ama umitsiz bir vakka....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

cok carpici bir yazi,,mooreun saglik sigortasi hakkinda olan belgeseli zaten tum cipkalligyla ortaya koyuyor herseyi
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

cok guzel yazmissin ama bizim millet okumayla birseyleri fark edemez ders alamaz,mutlaka tecrube etmesi,yumurtayi kapiya dayandirmasi gerek.Tamam wat icin geliyoruz iyi guzel ama artik bu ulkenin cok abartilmamasi en azindan sacma hayaller icin burada kacak kalinmamasi gerektigini idrak etmemiz lazim.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı taltrap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok guzel yazmissin ama bizim millet okumayla birseyleri fark edemez ders alamaz,mutlaka tecrube etmesi,yumurtayi kapiya dayandirmasi gerek.Tamam wat icin geliyoruz iyi guzel ama artik bu ulkenin cok abartilmamasi en azindan sacma hayaller icin burada kacak kalinmamasi gerektigini idrak etmemiz lazim.
    bende bunu diyorum kardeş tamam wat için gel gez gör ona birşey diyen yok ama başka turlu riskli yolllarla klmaya çalışmamalı

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Amerika'da sürekli kalmak çok mantıklı değildir, sırf bu sağlık sistemi yüzünden bunu söylüyorum. Ama illa ki yurtdışında yaşamak isteyen de varsa, buyursun Kuzey Avrupa'ya, İskandinavya'ya gitmeye çalışsın. Eminim orada daha insanca davranırlar göçmenlere. Hem Türkiye'ye de yakın. Dextro'nun dedikleri de kesinlikle doğrudur. Zencisi, Meksikalısı falan. Kolay değil be.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bizim okulda bırkac yıl once bir abi vardı yası 30a yakındı has turızmcıydı.gıttı danımarkalı bır bayanla ewlendı sımdı surunuyorrrr.oraının dilini bilmiyordu etmiyordu sımdı cok zorluk cekıyor.en azından amerika icin diyeyim bu yonden bırzorluk cekılmıyor cok da olmasa
    Peki.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

amerika ya bir iki bir de bizimki

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı numuici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerika ya bir iki bir de bizimki

vizeye giderkende oyle desene ) neden biz sizin ulkenıze vızeyle gıdıyoruzda sız bıze vızesız gelıyorsunuz hahaha
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

vizeye giderken bilmiyorki çogu amerikayı ruyalar ulkesi sanıyor...

ben ama vatandaşlıgın ne kadaronemli oldugunun farkına vardım.düşünsene amerikada en küçük biryanlış hareketle vizen iptal oluyor illegal oluyorsun kaçak duruma düşüyorsun bu forumda bile vizesi iptal olan veya olma tehlikesini yaşayan bir suru kişi var..durmadan bir tedirginlik ve sıkıntı ıle yaşayacaksın.ama turkiyede vatandaşsın ya...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

aynen katılıyorum..dun yada bugun bır protesto vardı obama sozunu yerıne getırmemıs abdlıler ıcın saglık sıgoartası hakkında
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

saglık sigortası gelsin istemiyor bazıalrı çünkü para muslugu kesilecek.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı betterharbor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerika'da sürekli kalmak çok mantıklı değildir, sırf bu sağlık sistemi yüzünden bunu söylüyorum. Ama illa ki yurtdışında yaşamak isteyen de varsa, buyursun Kuzey Avrupa'ya, İskandinavya'ya gitmeye çalışsın. Eminim orada daha insanca davranırlar göçmenlere. Hem Türkiye'ye de yakın. Dextro'nun dedikleri de kesinlikle doğrudur. Zencisi, Meksikalısı falan. Kolay değil be.
    +1milyon
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

birde millet diyorki ya gitmişken bir 10 sene kalsaydım ya herşey bu kadar kolaydı.work permt falan hiçbir şey bilmiyorlar...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

dextro süper yazıyorsun dostum umarım gelecek yıl da gitmeyi düşünenler bu yazıları okuyup giderlerde en azından gittiklerinde hüsrana uğramazlar. sağlık konusunda daha öncede söyledim kesinlikle haklısın. amerikada köle işi yapıyorsan tek şey gerçek: öl ama hasta olma yoksa sürünürsün vatandaşlık konusunda da yine haklısın ben mesela bir park ziyaretçisi bana çok kötü hakaret etti bende çok sinirlendim bende ona hakaret ettim ve başım belaya giriyordu. onlar sana küfredebilir ama sen küfredemezsin sen sadece secutiy iyi çağırabilirsin onlar gelene kadar küfreden kayboluyor. daha bu neki çocuk tramvaydan iniyordu düşmek üzereydi düşmesin diye elini tuttum aşağı indirdim ve hemen warning aldım tutanak yedim çocuğu düşmesin diye tutsan bir türlü tutmasan başın yine belada hatta tramvayda kafasını tavana çarpan kadın ' niye beni tavana dikkat et diye uyarmadın'' diyip hakaret ettiği de olmuştu da neyse. umarım gitmek isteyenler böyle şeyler yaşamazlar ne diyeyim birde şu konu var: amerika coğrafi nedenlerle diğer kıtalardan ayrılmış bir yer orda sadece ingilizce bilerek hayatını devam ettirebilirsin ama avrupada tahminim en az 15-20 ülke vardır ve birçok dil vardır burda ve burdan biriyle evlenen birinin bunu göz önünde bulundurması gerekir yoksa amerikaya amele olarak köle olarak gitmekle avrupaya biriyle evlenip gitmek arasında fark vardır (eğer ülkenin dilini biliyorsan) benim arkadaşlarımdan bir programla avrupaya gidenler oldu ve amerikada sadece bir ülke gezilirken ( new york-washington-chicago-los angeles florida) onlar 13 ülke gezdiler ve zaten tüm masraflarını üniversite karşılıyordu

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı XxRamSesxX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dextro süper yazıyorsun dostum umarım gelecek yıl da gitmeyi düşünenler bu yazıları okuyup giderlerde en azından gittiklerinde hüsrana uğramazlar. sağlık konusunda daha öncede söyledim kesinlikle haklısın. amerikada köle işi yapıyorsan tek şey gerçek: öl ama hasta olma yoksa sürünürsün vatandaşlık konusunda da yine haklısın ben mesela bir park ziyaretçisi bana çok kötü hakaret etti bende çok sinirlendim bende ona hakaret ettim ve başım belaya giriyordu. onlar sana küfredebilir ama sen küfredemezsin sen sadece secutiy iyi çağırabilirsin onlar gelene kadar küfreden kayboluyor. daha bu neki çocuk tramvaydan iniyordu düşmek üzereydi düşmesin diye elini tuttum aşağı indirdim ve hemen warning aldım tutanak yedim çocuğu düşmesin diye tutsan bir türlü tutmasan başın yine belada hatta tramvayda kafasını tavana çarpan kadın ' niye beni tavana dikkat et diye uyarmadın'' diyip hakaret ettiği de olmuştu da neyse. umarım gitmek isteyenler böyle şeyler yaşamazlar ne diyeyim birde şu konu var: amerika coğrafi nedenlerle diğer kıtalardan ayrılmış bir yer orda sadece ingilizce bilerek hayatını devam ettirebilirsin ama avrupada tahminim en az 15-20 ülke vardır ve birçok dil vardır burda ve burdan biriyle evlenen birinin bunu göz önünde bulundurması gerekir yoksa amerikaya amele olarak köle olarak gitmekle avrupaya biriyle evlenip gitmek arasında fark vardır (eğer ülkenin dilini biliyorsan) benim arkadaşlarımdan bir programla avrupaya gidenler oldu ve amerikada sadece bir ülke gezilirken ( new york-washington-chicago-los angeles florida) onlar 13 ülke gezdiler ve zaten tüm masraflarını üniversite karşılıyordu
    benim başımada benzeri şeyler geldi.senin immigrant oldugun her zaman hatırlatılıyor asla rahat olamıyorsun.en küçük birşey vizeni iptal ettirebilir.kaçak yaşamak da ancak kölelik şeklinde olur iyi bir işe girme şansın yok ki.ancak kirli pis vasıfsız işlerde çalışacaksın.çok ve çok zor bir hayat.türkiyedeki yaşam bin kat daha zevkli ve guzel ve kolay.burda ögretmen olacakken niye orda pompacı olayım

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

kesinlikle bir de burda residence ın var. sistemi ne kadar eleştirilsede sağlık sigortan var

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı XxRamSesxX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle bir de burda residence ın var. sistemi ne kadar eleştirilsede sağlık sigortan var
    evet kardeş ne olursa olsun burada sen vatandaşsın.asli unsursun.çalışma iznin var.hastalansan gidecegin hastane var.evsiz kalsan ailen var akraban var.orada evsiz kaldım sokakta yattım.burada hayatım boyunca hiç olmamıştı.

bilmeyen cahiller diyor ya amerikaya gitmişsin 10 sene gelme yaa...amerikaya gitmek zor değil orada yaşamak zor yapmak zor.çalışma izninin olmadığı yer.hiçbir hakkının olmadığı yer.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Amerika'da yaşamak hakikaten zor. Benim bir arkadaşımın evlilik dışı çocuğu vardı, çocukcağız hastalandı amma velakin hastaneye bile götüremedi. Peki neden?? Zira kendisinin sağlık sigortası yoktu. Sorunca neden yok diye, anlattı. İşte ayda 200 dolar falan hibe yatırmak lazımmış. Bunu herkes yapamaz. Hele ki de bir vasıfsız işte çalışırsan ve de saatte 7 dolar alırsan. İlla ki göç diyorsanız, bulun bir yolunu basın gidin eski dünyanın Avrupa'sına.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

obama duzeyim diyor milleti diyor ki kominist oluyorz..iste abd halki somurucu doguyor
    Wat

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

miting vardı onların ne oldu acab.tabı onların mitingler bızımkısı gıbı vurdulu kırdılı gecmıyor ama...
    Peki.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

@yakuza

Yakuza basina gelenleri okudum senin icin cok uzuldum bu Meksikalilar adami bitirir.Laughlin okadar Meksikali olmasina cok sasirdim.City data verilerine gore demek ki resmen uremis herifler hepsi kacak demekki.Ne ingilizce gelisir ne de sosyal olarak birsey yapabilirsin.
    http://www.city-data.com/city/Laughlin-Nevada.html

Bende gecen yil sadece birkez wata katilmistim.Soyleyeceklerim Amerikada okumaktan baska care yok yoksa omur boyu amelelikle hayat bitmez yada ulkende para yapip 1 2 ay guzel bir sekilde gezeceksin.

Birde seneye gidecekler Laughlin'e gitmeyin dersi burdan cikarilir.Gidecekseniz gocmen olmayan siyahi nufusun az oldugu egitimli insanlarin oldugu yere gidin watla.
    Herkese iyi watlar
    Safinaz...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

amerikada amele olmayalım arkadaşlar ha universitede profosor olursun ona sozum olmaz.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Kaliteli bir isin olmadiktan sonra gercekten ABD zor olabilir .Benimde hedeflerim arasinda var fakat sartlar bana uyarsa ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaliteli bir isin olmadiktan sonra gercekten ABD zor olabilir .Benimde hedeflerim arasinda var fakat sartlar bana uyarsa ...
    evet kardes en az 4000 dolar olacak maasi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bu maaşı ciddi bir işyerınden almak isterse birisi herhalde abd universitelerinden mezun olmak lazım gerekır... diger dandik işlerden bahsetmıyorum pedicap felan
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

elbette amerikan universitesinden mezun olacaksin ve green cardin olacak.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı DEXTRO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elbette amerikan universitesinden mezun olacaksin ve green cardin olacak.

döndünmü sen tr ye ?
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

çok şükür trdeyim kurtuldum amerikadan

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)