tabi 81 lirayı unutmayalım
tabi 81 lirayı unutmayalım
okuldan aldığımız belgeyi herhangi bir vergi dairesinde onaylatabiliyormuyuz bunun hakkında bilgi yok.emniyetin sitesinde bostancıdaki adres gösteriliyor anadolu yakası için.
bu ay için 81 lira önüzmüzdeki aydan itibaren 90 küsür lira diye duydum o yüzden bu hafta belgeleri tamamlayıp önüzmüzdeki hafta çıkarmayı düşünüyorum
valla şansızsın kardeş ben belgeyi verdim hmm güzel dedi pazartesi gel al paaportu dedi pazartesiyi bekliyorum![]()
30 aralık itibariyle ben de hallettim yarın gidip alıcam kısmetse
9ytl cebimde kaldı![]()
Pasaport işini hallettik ama vize nasıl olacak bakacaz artık
Ben pasaportu halledeli 2 ay oluyor nerdeyse![]()
Sabırsızlıkla şubatı bekliyorum vize için..
git NY a iste.. ordan da istedigin heryere gidebilirsin..
S-pectacular
Arkadaşlar bu harçsız pasaport işlemi bana da ızdırap olmuştu. Emniyet okuldan gelen kağıttaki kişinin imza yetkisi olmadığı için işlemimi yapmadı. Ben nereden bilebilirim kimin imza yetkisi olduğunu bunu okul verdiyse yapıcaksınız dedim. Görevli memur o zaman gidip okulunun olduğu ilden al pasaportunu dediHer açıköğretimli öğrenci Eskişehire gidecek değil ya.. Sonra arkada oturan amir memura bi kızdı. Kağıdı eline aldı, baktı sonra Vergi dairesini aradı. Harçsız pasaport verilebiliyo mu diye sordu. Evet cevabını alınca Memura bi daha fırça bastı. Önce kendi işinizi öğrenin sonra prosedür uygulayın dedi. Sonra Vergi dairesine gittim, müdür yadımcısının yanına girdim. Harçsız pasaport alıcam onayınız gerekiyormuş dedim. Kaç yıllık istiyorsun dedi, 1 yıllık dedim onayladı hemen
Keşke 2 yıllık deseydim yaw
Şimdi aklıma takılan bişey var, bilenlerden yardım istiyorum. Geçen sene amerikaya çıkamadım. Bu yıl yine H2b ile şansımı deneyeceğim. Şuan hem Anadolu Ünv. hemde Selçuk Ünv. de kaydım var ama okula gitmiyorum. Bu yıl tekrar harçsız olarak uzatma işlemi yapabilirmiyim?
Diyelim ki uzattım, vize için gittiğimde konsoloslukta not ortalamamı sorarlar mı?
valla uğraştırmaktan başka bir şey yapmıyorlar.bürokrasi bürokrası üstüne.herkes gibi bizde harçsız pasaport için baya bir uğraşmıştık.okul bize belgeyi vermişti ama maliyeden imza almamız gerektiğini söylememişti.git emniyete onca sıra bekle sonra bir bak maliyeden imzalı değil.sonra maliyeye git.bide bunlar şehrin ayrı uçlarında olunca hepten sorun oluyor.
ayrıca amerikaya gelmemizden 2 gün önce yurt dışı çıkış harcını yatırmak isterken arkadaşımın pasaportuna tc kimlik numarasını yanlış yazdıklarını farkettik.farklı şehirde olduğumuz için emniyet müdürlüğü hatayı düzemedi.pasaportu çıkarttırdığımız şehre gitmeye kalksak farkettiğimiz gün cumertesiydi ve biz gidene kadar measi saati bitecekti.pazartesi erken saatte uçak var düşünün psikolojiyi neyseki yurt dışına çıkarken bunu sorun etmediler ama edebilirlerdi.pasaport çıktıktan sonra tüm numaraları kontrol etmeyi unutmayın
God Damn it!
Ayrıca;
Konu neo-kimyager tarafından (15-10-2009 Saat 01:46 AM ) değiştirilmiştir.
Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks