Arkadaşlar bu harçsız pasaport işlemi bana da ızdırap olmuştu. Emniyet okuldan gelen kağıttaki kişinin imza yetkisi olmadığı için işlemimi yapmadı. Ben nereden bilebilirim kimin imza yetkisi olduğunu bunu okul verdiyse yapıcaksınız dedim. Görevli memur o zaman gidip okulunun olduğu ilden al pasaportunu dedi Her açıköğretimli öğrenci Eskişehire gidecek değil ya.. Sonra arkada oturan amir memura bi kızdı. Kağıdı eline aldı, baktı sonra Vergi dairesini aradı. Harçsız pasaport verilebiliyo mu diye sordu. Evet cevabını alınca Memura bi daha fırça bastı. Önce kendi işinizi öğrenin sonra prosedür uygulayın dedi. Sonra Vergi dairesine gittim, müdür yadımcısının yanına girdim. Harçsız pasaport alıcam onayınız gerekiyormuş dedim. Kaç yıllık istiyorsun dedi, 1 yıllık dedim onayladı hemen Keşke 2 yıllık deseydim yaw
Şimdi aklıma takılan bişey var, bilenlerden yardım istiyorum. Geçen sene amerikaya çıkamadım. Bu yıl yine H2b ile şansımı deneyeceğim. Şuan hem Anadolu Ünv. hemde Selçuk Ünv. de kaydım var ama okula gitmiyorum. Bu yıl tekrar harçsız olarak uzatma işlemi yapabilirmiyim?
Diyelim ki uzattım, vize için gittiğimde konsoloslukta not ortalamamı sorarlar mı?