anlatayim hemen. yolculuk british airways le gecti ve yolculuk cok guzel gecti herhangi bir gecikme felan olmadi ama ucaga girerken yapilan prosedurler adami cildirtiyor ucaga binene kadar en az 5-6 defa bletimi pasaportumu gosterdim bavulda sunu tasiyalimmi bunu tasiyalimmi dye dert etmeyin bavulumu kimse acmadi keske biraz corba-yemek felan getirseydim keske dye dusundum. sadece ingilterede yanina alcan cantaya bakiyorlar. parfum felan almayin cope gider ucaktan indikten sonra (washington dulles) oturup sabah bincem amtrak trenini beklemeye basladim. bekle bekle cok bunaldim hava alaninda sonra amtrak istasyonuna gitmeye karar verdim beni oraya goturcek otobus cok aktarma yapiyormus yuzden taksi tuttum 55 dolara (orda kapida duran guvenlik gorevlileri bile zamani varsa sizi goturebiliyor beni goturen zenci bir gorevliydi kafa adamdi) tabi sabahin 4 unde gittigim icin tren istasyonuna adam bu saatte tren istasyonuna gelmen buyuk cesaret dedi cok dikkatli ol istasyonda dedi, tabi dedikleri bos cikmadi istasyona gelir gelmez washongtonda ne kadar siyirmis ucmus insan var hepsi ordaydi mesela tam karsimda zenci bir bayan vardi bana bakarak surekli kendisiyla konusuyordu " I wont do that again bitch" felan diyordu bagirarak bildigin sizofren yani neyse tovbe dedim ya sabir dedim 5-10 dakika sonra yanima bir zenci amcamiz oturdu sacma sapan sorular soruyo bavulunda ne var diyor sacindaki rastayi ne zaman yaptirdin ne kadar odedin konuyu sonra ayakkibima getirdi converse in cok guzelmis bunu almak icin baya cok paran olmali felan... sonra baktim adamin niyet kotu artik dedim " do you mind if you stay away from me" dedim tam o sirada bi zenci polis geldi bu adam kacti arkdaslar amtrak ucaktan sonra en guvenli ulasim turu tum bunlara ragmen greyhound u hic denemeyin bence ve kesinlikle bavulunuzu cantanizi surekli yaninizda tutun. amtrak a gelice koltuklari ucak koltuklarindan daha genis ve daha rahat 2 li koltuklar yanyana birine cantanizi koyun birine kendiniz oturun bindiginizde bu sayede gitceniz yere kadar 2 koltugada uzanip uyuyarak gdebilirsiniz. taksi tutcaksanizda mutlaka kayserili ticareti atin ben fakir fukara ogrenciyim yeni geldim diyin 50 dolar diyorsa 40 dolara gotur deyin yardimci olurlar. busch gardens a gelcekler amtrakla newport news e deil williamsburg a insinler taksi daha az tutar ve newort news teki taksiciler BG daki yurdun yerini pek bilmiyorlar. simdi busch gardens a gelelim park gercekten cok guzel yurt cok iyi ama sizi ilk geldiginzde yurda almazlar yanda bi hotel var oraya gonderirler. o hotelde bence yurda gore daha konforlu en azindan 2 kisilik sonraa kaldigimiz yerin yakininda target alisveris merkezi var farms fresh var ucuz sekilde gerekli seyleri alabilirsiniz. gelirken mutlaka yagmurluk getirin evet hava cok sicak ama arada yagmurda yagiyor. sonra hamurger -pizza simdilik biraz pahali (ucuz yer bulamadim daha) mesela hamburger 6 dolar pizza 13 dolar felan... ha aklima bisey daha geldi ucakta verilen yemekler cok guzel amerikaya giderkn ama londraya giderken verilen yemek nedense cok kotu kokuyordu yiyemedim midem bulandi sonra BG da internete girebilcemiz sekreterin bulundugu yer var ama bilgisayarlar dandik ve program msn felan yok msn e netten girmk zorundayiz. simdilik bu kadar akliniza takilan soru varsa yine sorun yardimci olurum ama cikmam gerekiyor yoruldum. bu arada poorwanderer sen geldinmi parka geldiysen nerde kaliyorsun bi goruselim ya bu aksam yemegi konusunu nasil halledecez yemekler pahali biraz?