memwork, ramses herşeyi anlatmış. demek ki, yeterince iyi açıklamışım
odalar hazır arkadaşlar da village da yer kalmayabiliyor geç gidilince o yuzden hotellere yerleştirilebilirsiniz.
memwork, ramses herşeyi anlatmış. demek ki, yeterince iyi açıklamışım
odalar hazır arkadaşlar da village da yer kalmayabiliyor geç gidilince o yuzden hotellere yerleştirilebilirsiniz.
arkadaşlar oraya giderken kredi kartı falan götürelim mi ? gerekli mi? bi de bu telekom işini nası yapacaksınız aktive ettirme falan yapalım mı onu. onun için de kredi kartı gerek . bunları gerçekten bilen varsa ynaıtlarsa sevinirim...
evet güzel söylemişşin sovereign arkadaşım.telefon olayını nasıl halledıyoruz çağlar bilgin varmı?birde gec kalınırsa villagede hotellere yerlesıyorsunuz dedın ne kadar gec örneğin haziran 17-20sı arası gec bir tarihmi?
kredi karti goturun, ne olur ne olmaz. kullanabiliosaniz ilk harcamalarinizi onunla yapin ki nakit paraniz kalsin. marketlerde nakit paraya telefon ve hat satilioyor prepaid (kontorlu) olarak. $30-40 fln. call card alirsaniz da nakit alabilirsiniz. internet alisveris yapma kosulunda kredi kartina ihtiyac duyabilirsiniz ama bankada hesap actirirsniz 1 hafta sonra debit kartiniz (nakit para karti-bankamatik karti seklinde) elinize gelio, internetten alisverislerde kullanabilirsiniz.
genelde oraya gitmeden once kontrati olmayanlar yani ise gidince basvuranlar, depozito yatimayanlar,temmuz civari gelenler hotellere yerlestiriliyor. 2007de 28 haziranda gittigimde baya bir yer vardi villageda. 2008de giden arkadaslar da haziran sonu gbi gitmisler onlar da village da kaldilar. ama bu sene bilemem daha kalabalik olursa erken bitme ihtimali var. bu arada bende 18inde ordayim![]()
arkadaşlar,gideceğim şirket bana bir hat verdi.gitmeden bir hafta önce internetten aktive edecekmişim.sabir hatlarla konuşması 8.4 cent(türkiye'ye).ayrıca marketlerde track phone denilen kartlar satılıyor.cep telefonuna takıp rahatça konuşabilirsin.çok pahalı değil bildiğim kadarıyla...
yok çağlar kardeş onu kastetmedim. madem konu açıldı oradaki hazır konuşma kartları uygun mu? yani ucuza tr ile konuşabiliyor muyuz?
önce ki yazıda kastettiğim şuydu. bize gitmeden kart verdiler de aktive ettirmemiz gerekiyormus. aktivasyon için gerekli parayı netten kredi kartıyla yapacağız. kredi kartı sorun olursa ( ben götürmeme taraftarıyım kredi kartım yok sonuçta bir sürü bankomatım var ) dolayısıyla aktive ettirmeyebilirim. sen ne diyorsun nasıl yapalım. tüm bilgiler için sağol..
çağlar ucagın 17sı sabahı mı delta havayolları yoksa![]()
pardon thy imiş sorry![]()
çağlar orda bir yere kaybolma yardımına ihtiyacımız olcakhem çaylar bendennn
![]()
Ben sanırım BuschGardens'da çalışan ilk Türk'üm2001 ve 2002 yıllarında çalışmıştım. O zamanlar 400 civarında yabancı öğrenci vardı ama benden başka Türk yoktu. 60 gün hiç kimseyle Türkçe konuşmadığımı hatırlıyorum. Ben de ayın 13'ün de Williasmburg'da olacağım inşallah. BuschGardens'da çalışacaklar bana bedava giriş biletlerinden verirse onları ziyarete gelirim. Ben tatil amaçlı gidiyorum. Çalışmayacağım. Sevgiler.
umarım karsılasırız öyle ımkanımız olursa verırız![]()
Arkadaşlar busch gardenda kalacağımız yerin zip codesini bilen var mı ? busch garden - williamsburg ? ..
soverign..
VA 23187-8785 sanırım bu![]()
23185 bu galiba international housing village ın kodu.
23185 posta kodu.arkadaşlar benim korkum domuz gribi hususunda.acaba gideceğimiz yerdeki durum nedir bilen var mı???
gercekten bu korku bende de var.17hazıranda ucagım var amahala kararsızım ve aılemden e baskı var gitmemem knusunda.dunya kırmızı alarm yuksmısken hac seferlerı durdurlmusken saglık bakanımız kalkıp yurtdısına ckmayın su durumlarda derken ve vaka sayısı 30bne ulasmısken bızım gıtmemız ne kadar mantıklı sızce arkadaslar?
arkadaslar ben geldim busch gardensa. su an yerlestim hotele. benden baska busch gardens a gelen varmi?
hocam ne ettın sen?;ne zaman gittin bu arada anlatsana hocam nasıl gectı yolculuk neler yasadın ucak yolculugunda?havalar nasıl orada ortam nasıl bıraz bahsette rahatlayaluım bak 17hazıran sabahı turk saatıyle 7.30da ucafım var heyecandan bıtık durumdayım.beklıorum msjını en acılındenÇ
![]()
anlatayim hemen. yolculuk british airways le gecti ve yolculuk cok guzel gecti herhangi bir gecikme felan olmadi ama ucaga girerken yapilan prosedurler adami cildirtiyor ucaga binene kadar en az 5-6 defa bletimi pasaportumu gosterdim bavulda sunu tasiyalimmi bunu tasiyalimmi dye dert etmeyin bavulumu kimse acmadi keske biraz corba-yemek felan getirseydim keske dye dusundum. sadece ingilterede yanina alcan cantaya bakiyorlar. parfum felan almayin cope giderucaktan indikten sonra (washington dulles) oturup sabah bincem amtrak trenini beklemeye basladim. bekle bekle cok bunaldim hava alaninda sonra amtrak istasyonuna gitmeye karar verdim beni oraya goturcek otobus cok aktarma yapiyormus yuzden taksi tuttum 55 dolara (orda kapida duran guvenlik gorevlileri bile zamani varsa sizi goturebiliyor beni goturen zenci bir gorevliydi kafa adamdi) tabi sabahin 4 unde gittigim icin tren istasyonuna adam bu saatte tren istasyonuna gelmen buyuk cesaret dedi cok dikkatli ol istasyonda dedi, tabi dedikleri bos cikmadi istasyona gelir gelmez washongtonda ne kadar siyirmis ucmus insan var hepsi ordaydi
mesela tam karsimda zenci bir bayan vardi bana bakarak surekli kendisiyla konusuyordu " I wont do that again bitch" felan diyordu bagirarak bildigin sizofren yani
neyse tovbe dedim ya sabir dedim 5-10 dakika sonra yanima bir zenci amcamiz oturdu
sacma sapan sorular soruyo bavulunda ne var diyor sacindaki rastayi ne zaman yaptirdin ne kadar odedin konuyu sonra ayakkibima getirdi converse in cok guzelmis bunu almak icin baya cok paran olmali felan... sonra baktim adamin niyet kotu artik dedim " do you mind if you stay away from me" dedim tam o sirada bi zenci polis geldi bu adam kacti
arkdaslar amtrak ucaktan sonra en guvenli ulasim turu tum bunlara ragmen greyhound u hic denemeyin bence ve kesinlikle bavulunuzu cantanizi surekli yaninizda tutun. amtrak a gelice koltuklari ucak koltuklarindan daha genis ve daha rahat 2 li koltuklar yanyana birine cantanizi koyun birine kendiniz oturun bindiginizde bu sayede gitceniz yere kadar 2 koltugada uzanip uyuyarak gdebilirsiniz. taksi tutcaksanizda mutlaka kayserili ticareti atin ben fakir fukara ogrenciyim yeni geldim diyin 50 dolar diyorsa 40 dolara gotur deyin yardimci olurlar. busch gardens a gelcekler amtrakla newport news e deil williamsburg a insinler taksi daha az tutar ve newort news teki taksiciler BG daki yurdun yerini pek bilmiyorlar. simdi busch gardens a gelelim park gercekten cok guzel yurt cok iyi ama sizi ilk geldiginzde yurda almazlar yanda bi hotel var oraya gonderirler. o hotelde bence yurda gore daha konforlu en azindan 2 kisilik
sonraa kaldigimiz yerin yakininda target alisveris merkezi var farms fresh var ucuz sekilde gerekli seyleri alabilirsiniz. gelirken mutlaka yagmurluk getirin evet hava cok sicak ama arada yagmurda yagiyor. sonra hamurger -pizza simdilik biraz pahali (ucuz yer bulamadim daha) mesela hamburger 6 dolar pizza 13 dolar felan... ha aklima bisey daha geldi ucakta verilen yemekler cok guzel amerikaya giderkn ama londraya giderken verilen yemek nedense cok kotu kokuyordu yiyemedim midem bulandi
sonra BG da internete girebilcemiz sekreterin bulundugu yer var ama bilgisayarlar dandik ve program msn felan yok msn e netten girmk zorundayiz. simdilik bu kadar akliniza takilan soru varsa yine sorun yardimci olurum ama cikmam gerekiyor yoruldum. bu arada poorwanderer sen geldinmi parka geldiysen nerde kaliyorsun bi goruselim ya bu aksam yemegi konusunu nasil halledecez yemekler pahali biraz?
kardeşim hayırlı olsun öncelikle biz daha gidemedik.. şimdi giderken valizde istediğimiz şeyi götürüyoruz ama sırt çantasına parfüm falan koyamıyoruz öyle mi? ben iki çantayla gitmeyi düşünüyorum bi buyuk valiz bi de sırt çantası... sırt çantasını ona gore alcam. bı aydınlatır mısın?
sorma parfum olayı olmuyorsa nasıl yapacagız.valize mı koyalım parfumu?bide free shop tan sıgara almayı dusunuyorum alabilirmiyim ve sınır kac karton?
arkadaşlar ben norfolk havaalanına ineceğim.acaba oradan park ne kadar mesafede?parka alternatif ulaşım şekilleri ve maliyetleri hakkında bir bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın...
arkadaşlar busch gardens da olan yok mu suan bi bilgi versin parka ulasdıgımız andan beri neler yapacagımız konusunda?
Merhaba ,yarın 13.50'de new york'a uçağım var iki arkadaş gideceğiz .New York'tan busch gardens için trenle gelmeyi düşünüyoruz ama uçakla da gelelim mi diye şuan son dakikalar da olsa araştırıyorum..bekle bekle cok bunaldim hava alaninda sonra amtrak istasyonuna gitmeye karar verdim beni oraya goturcek otobus cok aktarma yapiyormus yuzden taksi tuttum 55 dolara (orda kapida duran guvenlik gorevlileri bile zamani varsa sizi goturebiliyor beni goturen zenci bir gorevliydi kafa adamdi) tabi sabahin 4 unde gittigim icin tren istasyonuna adam bu saatte tren istasyonuna gelmen buyuk cesaret dedi cok dikkatli ol istasyonda dedi, tabi dedikleri bos cikmadi istasyona gelir gelmez washongtonda ne kadar siyirmis ucmus insan var hepsi ordaydi
Tren ile siz ne kadara gittiniz bir de new york'tan busch gardens a toplam ne kadara gitmiş oldunuz.
Bu sorulara yanıt verecek başkası varsa onlar da cevap yazarlarsa çok iyi olur çünkü malum 24 saatten az kaldıVe ben hala karar veremedim.
ARKADAŞLAR bir de busch gardens da saç uzunluğu konusunda katılar mıdır. saçım çok uzun değil ama en azından kulaklarımı hafiften örtüyo=))
arkadaşlar bakın ne dıyorum busch gardena önceden gelen arkadaşlar sonradan gelenleri karşılasınlar.. türk türke yardım etsin bari az mesafe için yalandan yere taksi tutmayalım.. yardımcı olabilecek olan var mı ? ben 4 temmuz akşamı geliyorum. hem nerde kalacağımızı falan da sizden öğrenmiş oluruz..
soverign ucağın ne zaman ben 4 temmuz sabahte 4 binecem 4 temmuz aksamı williamsburgta olmayı planlıyorum
öncelikle merhaba arkadaslar.ucaktan ındıkten sonra norfolktan veya newporttan taksı tutarak 900 capitol landing road adlı adrese gelın.burada sunu belirtmeliyimki newportta anlasırsanız 30 dolara sızı taksı ıle götürüyorlar fakat norfolku bılmuıyorum.daha sonra villagelere gldıkten sonra resepsıyonda ıslemlerınızı yapın ve odaaya yerlesın.bundan sonrasında zaten turkler burada asırı derecede fazla oldugundan sorun olmayacaktır herkese soraanız sıze yardımcı olacaktır.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks