bazı okullar vermiyor bunu. wat programını bir eğitim programı olarak görmüyorlar itü gibi
bazı okullar vermiyor bunu. wat programını bir eğitim programı olarak görmüyorlar itü gibi
ya bugün tekrar sorduk arkadaşla tüm üniversitelerde kaldırıldı dendi bize tekrar samimi görünüyorlardı bu dediklerinde valla bilmiyorum dekanlığa yada rektörlüğe direk dilekçeyi vermek çözüm olabilir mi acaba?
Konu AlDiLuMo tarafından (17-01-2008 Saat 09:43 PM ) değiştirilmiştir.
Seni kandırmışlar o zaman, sizin öğrenci işleri bu tür işlerden kaçmak için baya bahaneler bulmuş anlaşılanValla benim tanıdıklarım şakır şakır alıyor 1-2 günde halloluyor isteyen her öğrenci alıyor.Bence sen şirketinden herhangi bir üniversite tarafından verilmiş örnek bir harçsız öğrenci pasaport dilekçesi örneği al ve bunu öğrenci işlerine göster bakalım o zaman ne diyecekler merak ediyorum ispatsa ispat
![]()
Bana daha erken demislerdi ya pasaport icin :S
harçsız pasaport için gazi üniversitesinden yazının çıkmasını cumadan beri bekliyorum ama 4 günde fln ancak çıkıyormuş çarşamba akşamı memlekete gideceğim, inş. yarın çıkar da 2.döneme kalmaz bu pasaport çıkarttırma işi çünkü işime,uçak biletime kadar hazır bi tek pasaport ve vize kaldı.Gazi üniversitesi'nde bu işler hakkında tecrübesi olan bir arkadaş varsa burada biraz bilgi verebilir mi ? bir de bu pasaport öğrenci işlerinden yazı almadan çıkartılsa kaça malolur, karım zararım ne kadardır bi bilginiz var mı?
wtfck aynı yazıyı ben de bekliorum cuma günüden beri ve ögrenci işlerindekilerle kanka olmuş durumdayım.daha ben içeri girerken seninki gelmedi diolar yaingilizce bi yer vardı onu doldurtacaktım ajansın evraklarında yok biz dolduramayız ingilizce bilmioruz falan dediler ama bi komikler..sinirle karışık koptum valla
bakalım benimki yarın çıkacak mı merak içindeyim
yazı almadan pasaport çıkartırsan yıllara göre değişiyor.en az bi yıllık 227, iki yıllık 327ytl gibi artıo fiyatlar.ama yazıyı alırsak inşallah bizim öğrenci işlerine rağmen sadece defter parası 81 ytl vercez..
Ben o günü görebilcek miyim ya![]()
Merhaba wtfck ben de Gazi de okuyorum ben o yazıyı 5 günde aldım. Ben en başından anlatayım bu yazıyı nasıl aldığımı: Önce Kendi Fakültemin Dekanlığına bir harçsız pasaport istediğime dair bir dilekçe ve şirketten aldığım Work and Travel için harçsız pasaport yazısını evrak kayıta verdim. 2 gün sonra ilgili makama başlıklı dilekçeyi kendi fakültemin öğrenci işlerinden aldım. Ondan sonra Dekanlıktan aldığım yazı, rektörlüğüe yazdığım harçsız pasaport istediğime dair dilekçe, TC kimlik numaralı Nufüs Cuzdanı fotokopisi ve şirketten aldığım yazıyla Medikodaki kendi fakültemin öğrenci işlerine başvurdum. 2 sonra geldiğimde yazım hazırmış.
Kolay gelsin![]()
ya arkadaşlar ben pasaportumu çıkardım.1 yıllık pasaport çıkartırdım.acaba okuldan muafiyet belgesini alsam, emniyete gidip pasaportumu 2 yıl ücretsiz uzattırabılır mıyım?? ya moralım bozuldu şimdi.200 küsür para verdimokul bana o belgeyı verır mı? sonucta pasaportu cıkardım.
evet arkadaslar bende gecen hafta dılekce verdım okula sırketın verdıgı kagıtla bırlıkte (zonguldak karaelmas unıversıtesı) ne bır hafta sonra gıttgımde belgelerımın emnıyet mudurlugunde oldugunu soyledıler gıdıp sadece cuzdan bedelı odeyıp alıcam pasaportumu ama daha ıst dayım 2 hafta sonra gıdıcem almaya ıns alıcam allah saogulsun zku dekı calısanlara hergun benıgormekten bıkmıslardı:
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim ben de yazıyı 3 iş gününde çıkardım medikonun oradaki öğrenci işlerinde eğitim fakültesine bakan masadaki kadından yalvar yakar elden aldırttım kağıdı ama nafile çünkü ben memlekette nasıl olsa ara tatil haydi haydi çıkartırım diyodum ama verdikleri kağıtta yazının başlığı ankara valiliği emniyet müdürlüğüne diye geçilmiş.Uzun lafın kısası bizim iş 18 şubata sarktı dönüşte bunları yapıp vizeye başvuracağım kendinize iyi bakın ii wat'lar![]()
arkadasım bende oyle yapıcaktım aynen senın gıbı farkettım allahtan orda ve dırek gerı verdım sız postalayın dedım valılıge ben donunceye kadar dolaassın emnıyete kadar ..yoksa elden dolastırmak cok uzun ıs...
desene biz yandık dönüşte :S![]()
arkadaslar slm sirkete yeni basvurdum.elmide sirketin verdigi belde var dilekceyi varin yazip ogrenci islerinne mi verecez yoksa dekanligamı mı bu nu anlamadim?
birde yanimda sirketin verdigi dekont yok evde unuutum sirketteki yetkili sadece bu belgeyi gotur ve dilekce yaz dedi ?
birde anakarada passaport erken mı cikar malatyaya gore simididen tskler?
valla arkadasım heryerde aynı cıkar gıbı hatta malatyada az basvuran olursa daha cabuk cıkar gıbı cunku ankara metropol ....bende aradım bugun okulu gonderılmıs belgelerım sagolsunlae benı kosturmadılar emnıyete kadar donuste gıdıcem ve basvurumu dırek yapıcam![]()
Bugün Öğrenci İşlerine verdim dilekçemi.Yarın Rektörlükten yazı çıkacak dediler.Muhtemelen yarın gidip belgemi alıcam ve onunla birlikte emniyete başvurucam.
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
yurt dışı çıkış harcı muafiyeti için belgesi almadım ben, çokmu gereklidir bu belge?
arkadaşlar, yeditepe üniversitenden olan varsa harçsız pasaport için düzenleme çok kolay ve çabuk yapılıyor. dün öğrenci işlerinden başvurdum bugün emniyete dilekçe yazılmıştı ve yine bugün gidip başvurumu yaptım perşembe de alıcam kısmetse pasaportumu. kendinizin dilekçe yazmanıza gek yok. şirketin verdiği bi dilekçe varsa(benim şirketim gibi) sadece onu veriyorsunuz. banka dekontuna da gerek yok. hiç zorlamıyorlar. sadece dilekçeye 1 yıllık yazdıkla için 2 yıllk alamadım ama olsun yinede okulumu ve öğenci işlerimizi çok seviyorum![]()
ya arkadaşlar bir ben mi alamadım şu belgeyi yok dilekçeyi de kabul etmediler konuştuk dil döktük olmadı bazı üniversiteler cidden karar almış sanırsam vermiyorlar
Öğrenci işleine gidip durumumu anlatmiştım... böyle bişey yok demişlerdi, anlattım günde 10 kişiye veriyosunuz nasıl böyle bişey yok diye, ama adam hala kabul etmedi...
bende yan taraftaki adamın yanına gitmiştim, erasmusa katılacam bölüm başkanım acilen pasaport için belge istedi dedim, 2-3 dakika sonra imzalayıp vermişti...
bu pasaport olayı çok enteresandır, malum bürokrasi ülkesi olarak herkes elinden gelen ne kadar zorluk varsa yapıyor, aslında olay bildiğim kadarıyla şöyle; ilgili bakanlığın bu konuda yürürlükte olan bi kararnamesi var. yani yurtdışına çıkış yapan türkiyede okuyan üniversite öğrencilerine, yurtdışında bilimsel, sosyal ve kültürel çalışmalara katılıp v.s vs. ülkesini temsilen gitmek kaydıyla ve bunu da bağlı bulundukları üniversiteleri aracılığıla belgelendirdikleri takdirde yurtdışına çıkışlarında yurt dışı çıkış harcı alınmayacaktır v.s vs.
ancak bunu gidip okula anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor, okulda öğrenci işlerindeki kendini bilmezler memureler aklına estiğince hareket ediyor ve malumunuz bazı arkadaşlar paraları bayılıyorlar, mesele budur... zaten problem çıkarmayan okullar hemen gerekli belgeyi veriyor, emniyete gidip sadece cüzdan bedeli ödeyerek pasaport çıkartılıyor, nasıl olacak bilmiyorum ama okulları bunu bişekilde anlatmak lazım yani work and travel ı ....
Kendi fakültenin öğrenci işlerinden alıyorsun.Ben uubf'den aldım..
ben sakarya üniv de okuyorum,okula basvurumdan 1 hafta sonra belgeyı aldım ve pasaporta basvurdum pasaportu zaten en fazla 1 gun ıcınde verıyorlar,elımızde bogle bır ımkan varken yararlanın arkadaslar
Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)
Bookmarks