ya hç bilmiyorum bu bilet fiyatına dahil olmayan nekadar ödücez yurt dışına çıkarken bi vergi yada harç gibi bişi mi varmış ??
work and travel
ya hç bilmiyorum bu bilet fiyatına dahil olmayan nekadar ödücez yurt dışına çıkarken bi vergi yada harç gibi bişi mi varmış ??
work and travel
Konu aek tarafından (25-11-2010 Saat 02:44 PM ) değiştirilmiştir.
AEK
bileti internetten mi aldın?
evet 15 tl havaalanından alabiliyorsun
..:::PrInCe Of K.s.A:::..
evet internetten aldı arkdaşım, peki sadece 15 lira mı onun haricinde hiç bişi yokmu ??süpermiş ozamann
AEK
yurtdışına çıkış harcı. gitmeden önce ziraat bankasına yatırabilirsin.orada boşa vakit harcamamış olursun.
sucks !
az önce oryantasyondaydım şirkettekilerin söyledigi geçen sene gidenlerin %50 sinin bu parayı ödediğiydi kimisi almıyo kimisi alıyo diyo
I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!
I have dream about this day boys and its going to be legendary. Together we will own this city, anytime a girl wants to get back at her ex-boyfriends we'll be there, anytime a girl wants to solve her father issues through promiscuty and binge drinking we will be there! Anytime a bachelorette party drives through the city in a limo sticking their heads out sunroof shouting "what's up newyork?" we will be what is UP Newyork!
İlgili kanun maddesi burada: http://www.alomaliye.com/2007/yurt_d...teb_taslak.htm
Normalde herkes veriyor. Türkiye'deki öğrenciler de dahil. Ama yurtdışında oturumun varsa veya orada öğrenciysen, o zaman muafsın.
Dünyada başka ülkede yok böyle bir olay. Çoğu ülkede pasaport harcı diye de birşey yok.
ya arkadaslar ben bugun yatırdım yurtdışı çıkış harcını ve pasaportuma pul yapıştırmadı elıme bı makbuz werdı o kadar . sordum da pul falan yapıştırmanız gerekmıyormu diye ama hayır artık yapıştırmıyoruz dedı sorun olur mu?
Tamamen sana katılıyorum.
Sonra tabi ki vergi kaçırmada 1 numara oluruz,
tüm kobiler sene sonunda zarar gösterir,
nakit alışverişte fiş-fatura kestirmeyiz,
yurtdışından kaçak mal getiririz,
bavul ticaretinin de en çok yapıldığı ülkeler arasında oluruz.
Yaşasın Türkiye , en büyük Türkiye ...
yurtdışı çıkış pulu pasaport ile her yurtdışına çıktığınız zmzan eğer gideceğiniz ülkede oturma izniniz (muhaceret) yoksa 15 lira karşılığında almanız zorunlu olan almadığınız zaman pasaporttaki polis hadi bi alda gel dedii devletimizin saçma bi boğaz resmi olan yapışkanlı pul ile sömürmesi şekli...
Bu 15 liralık yurtdışı çıkış pulu parasıyla ilgili bildiklerimi paylaşayım sizinle. Ben 3 yıldır Kıbrıs'ta okuduğum için bu pulla bayaa içli dışlı oldum. Pasaportum bu pullarla dolu diyebilirim. Aslında çok gereksiz bir şey ama istiyorlar işte. Geçtiğimiz sene bu 15 lirayı emniyet kaldırdı. Muhaceret olmasa bile para almadılar bir dönem. Ama buna rağmen İzmir ve Antalya havalimanlarında başka bir şey eksik diyerekten yine aldılar 15 lirayı. Üstelik muhaceretim de vardı o zamanlar. Ama daha sonra tekrar bu paranın alınmasını kararlaştırdılar. Şu an bildiğim kadarıyla alınıyor.
ben gecen sene bankaya yatırdım dekontu gosterdım pasaport polısıne gectım sorun olmuyor merak etme...
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks