Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de İnterrail

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı el_edebi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç kiralamak kendini yorar ancak uçak konforunda seyahat etmek için Amtrak harika bir seçenektir. Araba kiralarsan park sorunu-benzin parası-araba kirası-kaza riski (en büyük eksisidir)-direksiyon sallamanın verdiği yorgunluk derken Amtrak'tan kat kat pahalıya geliyor. Diyelim ki Newyork'a gideceksin. O arabayla Manhattan'a girebileceğini sanıyorsan yanılıyorsun demektir. Manhattan'a araç sokmak çok büyük zahmettir dışardan gelenler için.
    Ama Amtrak'ı kullanırsan bütün bu dertlerin olmayacak. Chicago'dan kalkıp önce Washington'a ordan da Newyork'a Amtrak ile gitmenin bedeli sadece
    $106'dır. Evet Amerika bir arabalar memleketidir ancak trenle taşımacılığın bilincinde olacak kadar gelişmiş bir devlettir de bunu unutmayalım. Manhattan'da Newyork Penn Station'da durur tüm trenler ve bu istasyon dünyanın en kalabalık istasyonlarından biridir. Empire State Building'e sadece 150 metre uzaklıktadır. Yani trenden inip doğrudan şehir merkezinde bulunabilirsin. Washington'da ise Union Station yürüyerek yarım saat, taksiyle 10 dk mesafededir.
    GÜVENLİK+KONFOR+ŞEHİR MERKEZİNE YAKINLIK+EKONOMİ diyorsan AMTRAK senin adresin.

Ben bu olayı tartmaya çalıştım fakat veri eksikliğinden dolayı karar veremedim. Seyehat için Amtrak ile Araba durumunu karşılaştırabilir miyiz. Hangisi yüzde ne kadar avantajlı. Scalaya Greyhound'da dahil edilebilir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı roboelektronik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu olayı tartmaya çalıştım fakat veri eksikliğinden dolayı karar veremedim. Seyehat için Amtrak ile Araba durumunu karşılaştırabilir miyiz. Hangisi yüzde ne kadar avantajlı. Scalaya Greyhound'da dahil edilebilir.
    Hangi verileri merak ettin mesela? Amtrak'ın sitesinde Multi-City uygulamasının fiyatları açıkca yazıyor. Erken rezervasyonlarda belirli bir indirim var ama ISIC kartına %15 gibi harika bir indirimi var onu unutmamak gerek. Arabayla gitmenin avantajı yok mu? Evet var ama bunca riskin altına girmek asıl zor iş. Amerika'nın doğu kıyısında trenler vızır vızır işliyor nerdeyse 3 saatte bir tren var. Daha içerlerdeyseniz de Chicago'ya bir şekilde gidin ve ordan Washington-Newyork tarafına bir trene binin. Amerika'nın doğu kıyıları emrinize amadedir o vakit.
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)