Ben bisey ogrenmek istiyorum bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi?
Gecen yil alaskaya gittim.Gecen yilki sirket fazla para istedigi icin bu yil da nasilsa ayni fabrikaya gitcez die arkadasimla baska bir sirkete basvurduk.sirket ankarada,ismi global.sirketin patronu gecen sene gittigim fabrikadaki patronun calisanlarin hepsinin kankasi oldugunu,turkiyeye geldiklerinde onlari kendisinin karsiladigini,bicok sorunlariyla kendisinin ilgilendigini ve dolayisiyla islerin garanti olduklarini soyledi.biz is sozlesmesi gelmedigi takdirde on kayit ucretini geri alabilir miyiz diyince tabiki alirsiniz dedi ve biz de on kayit ucretini yatirdik basladik is sozlesmelerini beklemeye.aradan yaklasik 3 ay gecti surekli aramamiza ragmen 2 gun sonra size geri doncem 3 gun sonra doncem die hep gecistirildik.ve sonuc olarak ne is sozlesmesi ne ds formlari ortada hicbisey yok!!sonra on kayit ucretimizi almak icin geri gittigimizde adamin bize soyledigi su olduaranizi ben geri veremem cunku benimle bi alakasi yok sponsor firmadan isim degisikligi istedik onaylandiginda geri vercem dedi.ama bunu soyleyeli de 2 ay gecmesine ragmen hic ses cikmadi.bize is de bulmadi,ds formu da getirmedi bizim sponsorla ne isimiz olmus olabilir ki ben bunu hala anlayamadim??? 2 gun once sirkete gittigimde turlu bahanelerle bizi gecistirdi sizinle ugrasamam,benden randevu almadiniz vs. diye sucunu bastirmak icin bagira cagira gonderdi bizi sirketten.yani kisacasi magdur olan biz,kovulan yine biz olduk.bu yil baywatch seafoods'a 20-30 kisi gondercegini soyledigi halde o fabrikaya tek bir kisinin bile bu sirketten gitmedigini ogrendik.ve gittigimde orda 5 ay once basvurmus olmasina ragmen hala ds'leri gelmeyen hatta isleri belli olmayan arkadaslar vardi!
Simdi ogrenmek istedigim sey paramizi geri alabilirmiyiz?yasal yollara basvurabilir miyiz?adam makbuz kestigini ve sozlesmede on kayit ucretinin yanacagina dair madde oldugunu ve yasal yollara basvursak bile bizim canimiza okuyacagini bile soyledi utanmadan.ama bize ne is buldu ne ilgilendi ne ds formu getirdi hicbisey yapmadi.elimizde sadece on kayit ucretlerinin yatirildigina dair iki makbuz var baska bisey yok.sizce parayi nasil geri alabilirz?boyle durumlarin sponsorlara sikayet edilebilecegini duymustum boyle bisey var mi?cok ama cok canimiz skkin. bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim.