Olumlu biseyler duymadım diyen arkadaslara ben giden arkadaslarımdan duyduklarımı ve gorduklerımı anlatıyım. benim genel izlenimim olumlu pedicab icin ancak tabiki bundan 2-3 sene once cok daha iyi oldugu soyleniyor hep. Bı kac arkadasım bu yaz san diego ya pedicab yapmaya gitti. ben hollywood daydım aramız bi bucuk saatti sısık gorusuyorduk. Bana gore avantajları, bisiklete kira oduyosun ve istedigin zaman calısıosun, kazandıgın tum parada sana kalıor. Bizim gibi haftalık takvime uymak zorunda degillerdi. Benim calıstıgım surede benden cidden cok daha fazla para kazanıyolardı, kazancları genel work and travel ıslerıne gore cidden iyiydi. istedikleri gun off verip saga sola gezmeye gidebiliyolar, yada yatabiliyolardı. Surekli sehir merkezinde takılıyolar farklı farklı insanlarla muhattap oluyolardı, benim gibi hep aynı yerde aynı tiplerle calısmadılar butun yaz. bana gore dezavantajlarıda; ise cıktıkları gun ne kadar kazanacakları belli diil, garantı bi para yok. kimi gunler gunde 100-200-300 dolar kazanıp kimi gun eve 20 dolarla donduklerı oluyordu.O yonden stresli bi is. herkesin yapabilecegini sanmıyorum yada bazılarının bunu ciddi bi risk olarak gorup bu ise soyunmayacaklarını dusunuyorum. ama benim arkadaslarımın hepsi cok memnundu. pedicab i bırakıp baska bi ise girmeyi akıllarının uclarından bile gecirmediler. hatta ben bi ara isi bırakıp pedıcabe mi baslasam dedim ama bisiklet bulmak ıcın oldukca gec olmustu.
San diego da cidden 'the finest city' denmesinin hakkını veriyor. Havası cok guzel, yagmur camur oldugunu gormedimde, duymadımda hic. ama new york city de boyle problemlerler oluyormus. Pedicab mafyası diyede bisey oldugunu hıc duymadım, zaten pedicabcilerin cogu turk. sirket sahiblerinin buyuk bi bolumude turk. oldukca rekabet var ama, sonucta ortak bi pastadan pay almaya calısıo herkes. tercih meselesi, herkes kolay kolay yapamaz ancak yapanda cidden cok keyifli bi yaz gecirir.