Alıntı joe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar ben geçen sene armada grandee ile gittim.Ciee'nin türkiyedeki 4 firmasından biridir.diğer üçü ise :advis,elt ve united towers'tir.armada'dan memnun kaldım ama şunu soyliyeyim siz bazı şeylerin peşine düşmezseniz hiçbir şirket sizinle cok ilgilenmez.yani her şirket gerekli yazısmaları sizin adınıza halleder zaten,amerika ile olan işlemlerinizi iyi yada kotu halleder.o yuzden şirketler arasında(bu işi gercekten yapabilen ismi duyulan buyuk firmalerdan bahsediyorum,adı sanı duyulmamış yada prefosyonel olmayanları demiyorum)cok ta fark yoktur.şimdi dusunun bu işi en iyi yapan x firmasının elinde diyelimki 100 tane iş var bunların 70 tanesi hem iyi işler hem de maddi getirisi iyi işler.geri kalan 20-30 iş ise cok ta iyi degil.şimdi o şirket 70 kişiyi o guzel işlere yerlestirdi.ama hala talep var.e ne yapacak ''arkadaslar bu elimde kalan işler cok iyi değil o yuzden kusura bakmayın kaydınızı alamam'' mı yoksa ''bu işler mukemmel işler gelin sizi gonderelm'' mi diyecektir?tabiki ikinci dediğimi derler cunku para kazanıyorlar.arkadaşlar bazı şeyler sizin elinizde.tabiki bundan once amerikaya gitmediginiz için acemi olabilirsiniz iş seciminde.ama bu forumda eskiden beri yazılan bilgiler ışıgında kendinizi ayarlayabilirsiniz.bakın arkadaşlar amerikada calıstıgınz her saatten hukumet %10 vergi keser o yuzden şirketlerin size sundugu işlerde bunu da hesab etmelisiniz.mesela size sunulan işin saatlik ucreti 7$ oldugunu dusunelim.aslında sizin elinize gececek olan ucret 6.3 $ civarında bişey olacaktır vergileri dusunce.bu şekilde hesap etmek lazım.ayrıca bazı işverenler overtime vereceklerini soylerler ama sizi 40 saatten fazla calıstrmadkları için overtime falan alamazsınız.ama bazıları da overtime vermezler ama benim calıstıgım gibi 65-70 saat calıstırırlar.bu da goz onunde bulundurulmalıdr.overtime cok iyi birseydir ama cogu işveren en fazla 4-5 saat verir.(arkadaslar bu overtime denilen şey haftalık calısma saatin 40 saati gecince saatlik ucretin otomatikmen %50 artar,yani 7 $ olan ucretin 41. saatten itibaren 10.50$ olur.ama bu işverene maddi kulfet getrdiğinden seni çekmek için overtime veriyorum der ama ya overtime vermez ve ihtiyacını, seni 40 saatten fazla calıstıracagına,baska bir işci tutarak karsılar yada overtime vermez ve daha fazla calıstırr ama aynı ucretten).ayrıca gideceginiz yerin şehir merkezi bir yer olmasına dikkat edin.kalacagınız yer mumkunse işyerine yakın olsun.son bişey daha:size sunulan işi degerlendirirken maddi olarak haftalık vergileri ve konaklamaları dustukten sonra elinize en az 300$ net kalıyorsa o iş secilebilir demektir.ama 3 ayda 3600 $ demektir,yani cok ta aman aman bişey degildr bu.yani turkiyeye cok buyuk bir birikimle gelemezsiniz.ama işinizi gorur o para.neyse ben cok konustum:F.sorularınız olursa seve seve cevaplamaya calısırım.
yanı aslında mıktar o kadar cok degıl bende cok kazanacagımı dusnyordum 3600 cok az bı rakam 2 ıste calıssam ne kadar olur kı tavsıyelrıne ıhtıyacım var sagoll