benim amacım gayet açık gittiğim yerde tr den yaptığım masrafı çıkarıp döneyim, gezip gördüğüm ve ing pratiğide yanımda kar kalsın![]()
benim amacım gayet açık gittiğim yerde tr den yaptığım masrafı çıkarıp döneyim, gezip gördüğüm ve ing pratiğide yanımda kar kalsın![]()
Tabiki bu yazıda haklı yerler var fakat doğrusunu soylemek gerekirse biraz eksik yerlerde var kendimce.kesinlikle bir seylei kötülemek amacı yok bu yazıda yanlıs anlamasın yazan arkadasımız,sadece birkaç yorum ekleyeceğim.
Öncelikle wat programı tabiki kültürel değişim programı fakat bizler oraya gittiğimiz zaman zaten bu kültürel değişim ve kültürel kaynaşma otomatikmen oluyor arkadaşlar. özel bir çaba harcamamıza gerek yok doğrusu. siz vardığınız zaman hergün her saat, çalıştığınız iş yerinde kaldığınız evde, benim ülkem soyle güzel boyle güzel diye bir sohbet yapmıyorsunuz elbette fakat bu konular ister istemez acılıyor zaten sohbet ederken.sizde ülkenizi tanısmıs oluyorsunuz bu sohbet sırasında.
Ben kültür bakanlığına bağlı bir memur değilimki elimde brosur dağıtıp, insanlara gelin surayı gezin buraya gidin diye sürekli reklam yapayım..Bu tarz seyler zaten otamatikmen oluyor...yanii aynı iş yerinde çalıştığınız insanlar sizlere zaten sorular soracaktır, aynı evdeki insanlara sizde birşeyler anlatacaksınzıdır...ama bunlar kendiliğinden olur zaten
Bunun dısında, bu programa katılan birçok katılımcı, kısıtlı imkanlarla katılan öğrenci arkadaslarımız ve elbette gitmeden once, orada ne yapacağım nekadar para kazanacağım nerde calısacağım hesabını yapması normaldir...bu programa bedavaya almıyorlar nede olsa bizi.....kültürel kaynasmanın dısında , usa bize ek bir gelir ve iş gücü içinde vize veriyor..işte bu yüzden work and travel..
bu iki temel konuyu dikkate alırsak sanırım ozaman daha net bir tablo çıkacaktır karsımıza gidiş amaçlarımızla ilgili....
gittiğimizde;
hem kişisel, hem ulusal hemde uluslararası çıkarlara faydamız oluyor....bazıları bizim elimizde bazılarıda dolaylı yoldan oluyor..
Kıtalararası seyahat ediyorsunuz, okyanusları aşıyorsunuz ve artık ülke sınırları dahilinde değilsiniz....hersey sizin elinizde, hayatınıza katacağınız mükemmel bir deneyim mükemmel bir paylaşım ve değişim programı....gerek kariyerinize, gerek ufkunuza - bakış acınıza ve daha birçok konuda her acıdan artıları olan bir program....Dilinizi geliştirme çalısın, insanlarla tanısmaya farklı kültürleri tanımaya calısın, ülkenizi tanıtın ve orada olmanın tadını çıkarın...
insallah herkes için sorunsuz bir work and travel donemi olur...
Konu aalpinistt tarafından (02-04-2009 Saat 09:35 AM ) değiştirilmiştir.
çok yararlı birkonu konuyu açan ve tartışanlara teşekkürler..
AEK
valla arkadaşlar 3 -5 kelime ingilizceyle kültürümüzü tanıtacagımı sanmıyorum kendimi zor ifade ediyorum kaldı kültür tanıtacam![]()
programın amacı rus arkadaşlarımızla kaynaşmak![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks