Evet arkadaşlar, yukarıda yazılanlara ek olarak bende birşey eklemek istiyorum..
Bendede citi ce finans bank kredi kartları var.
Yurt dısında harcama yaptığım zamanlar için, gitmeden önce kartların dolar hesabının açılması gerekli.
Telefon bankacılığı ile hemen yapabiliyorsunuz.
Ayrıca, boyle bir durumda alınan komisyon oranı dısında bazı farklarda mevcut.
1- Türkiyede alısveriş yaptığınız zaman aylık odemeniz gereken tutarın asgarisini ödemeniz mümkünken, yurt dısında dolar üzerinden nekadar harcama yaptıysanız o ay hepsini odemeniz gerekiyor.
2-Türkiyeden giderken kredi kartınızda belli bir miktar türk lirası harcamanız varsa eğer, bununla birlikte de yurt dısında dolar harcamanız varsa, kredi kartınız ile ilgili olarak 2 adet extre alıyorsunuz..birisi turk lirası extresi diğeride dolar extresi...bunlar için ayrı ayrı odeme yapıyorsunuz harcadığınız para birimi üzerinden...eğer istersen,z bankada döviz harcamanızı, o anki kura göre TL cinsinden odeyebilirisniz...
3-tabi bu odeme sekli size kalmıs, ama ben westernUnion ile para transfer edip türkiyeden birisine yaptırmayı dusunuyrm..diğer türlü yurt dısında EFT vb konusunu nasıl yaparız bilmiyrm.yani elimizdeki paycheck ile dolar alıcaz, onuda amerikada bir bankadan türkiyedeki hesaba eft yapmak mümkünmü bilmiyorum yada masrafı nedir...kaldıkii türkiyedeki banka hesabıma parayı eft ile yollsam bile, kredi kartı borcum iki farklı para biriminden olduğu için yine karısık bir durum olacak...en iyisi bence western union ile parayı aktarıp, bir tanıdıktan rica etmek...
Bookmarks