Work and Travel
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sonunda kredi kartı aldım!!!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Evet arkadaşlar, yukarıda yazılanlara ek olarak bende birşey eklemek istiyorum..

Bendede citi ce finans bank kredi kartları var.

Yurt dısında harcama yaptığım zamanlar için, gitmeden önce kartların dolar hesabının açılması gerekli.

Telefon bankacılığı ile hemen yapabiliyorsunuz.

Ayrıca, boyle bir durumda alınan komisyon oranı dısında bazı farklarda mevcut.

1- Türkiyede alısveriş yaptığınız zaman aylık odemeniz gereken tutarın asgarisini ödemeniz mümkünken, yurt dısında dolar üzerinden nekadar harcama yaptıysanız o ay hepsini odemeniz gerekiyor.

2-Türkiyeden giderken kredi kartınızda belli bir miktar türk lirası harcamanız varsa eğer, bununla birlikte de yurt dısında dolar harcamanız varsa, kredi kartınız ile ilgili olarak 2 adet extre alıyorsunuz..birisi turk lirası extresi diğeride dolar extresi...bunlar için ayrı ayrı odeme yapıyorsunuz harcadığınız para birimi üzerinden...eğer istersen,z bankada döviz harcamanızı, o anki kura göre TL cinsinden odeyebilirisniz...

3-tabi bu odeme sekli size kalmıs, ama ben westernUnion ile para transfer edip türkiyeden birisine yaptırmayı dusunuyrm..diğer türlü yurt dısında EFT vb konusunu nasıl yaparız bilmiyrm.yani elimizdeki paycheck ile dolar alıcaz, onuda amerikada bir bankadan türkiyedeki hesaba eft yapmak mümkünmü bilmiyorum yada masrafı nedir...kaldıkii türkiyedeki banka hesabıma parayı eft ile yollsam bile, kredi kartı borcum iki farklı para biriminden olduğu için yine karısık bir durum olacak...en iyisi bence western union ile parayı aktarıp, bir tanıdıktan rica etmek...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

@aalpinistt
    ben eft olayını gerçekleştirmeye çalışmıştım. Durum şöyleydi, amerika'daki küçük bir bankadan, türkiye deki bankadaki dolar hesabıma para transferi için usa daki banka : aba number,swift code, ve türkiye deki bankanın usa daki aracı bankasına ait numaraları istedi ama tr deki banka "aba number" ı sağlayamadığı için işlem gerçekleşmedi. Anladığım kadarıyla tr deki bankalar farklı bir sistem kullanıyorlar ve IBAN number diye bir numarayı kullanıyorlar muhtemelen avrupa ile uyumludur.
    Ayrıca, bu işlemin ingilizcesi electronic wire ve masraf 50 usd idi.

Diğer taraftan ilk sayfadaki sorumu tekrarlıyorum, usa da kullandığımız debit card ın credit history oluşturma da bize bir faydası olmuş mudur?
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @aalpinistt
    ben eft olayını gerçekleştirmeye çalışmıştım. Durum şöyleydi, amerika'daki küçük bir bankadan, türkiye deki bankadaki dolar hesabıma para transferi için usa daki banka : aba number,swift code, ve türkiye deki bankanın usa daki aracı bankasına ait numaraları istedi ama tr deki banka "aba number" ı sağlayamadığı için işlem gerçekleşmedi. Anladığım kadarıyla tr deki bankalar farklı bir sistem kullanıyorlar ve IBAN number diye bir numarayı kullanıyorlar muhtemelen avrupa ile uyumludur.
    Ayrıca, bu işlemin ingilizcesi electronic wire ve masraf 50 usd idi.

Diğer taraftan ilk sayfadaki sorumu tekrarlıyorum, usa da kullandığımız debit card ın credit history oluşturma da bize bir faydası olmuş mudur?

Evet IBAN ile para transferini gerçekleştirebilriz, masraf Western Union ile kıyaslanabilir tabi...

Debit Kart konusunda sorduğun soru ile ilgili cevabımda emin değilim, yani debit kart halk arasında bildiğimiz atm yada bankamatik kartıdır...Kendi hesabındaki parayı alıp kullanır çekersin fakat kredi kartları gibi "credit history" için faydası olur mu bu işlemlerin bilmiyorum....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)