# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
bugun bana sorulan sorular şu şekildeydi
what do you study?
what is your subject? (burada tıkandım kaldım anlamsız ifadelerle bakınca what is your favourite lessons diyince hea ok dedim
when will you finish your school?
where will you go?
what do you do there?
what is your gpa?
what do you do your father?
bunları kısa ve net cevapladım dediğim gibi tek soruda kaldım ama onu da düzelttim sayılır...
önümde 2 kişiye red veren sarışınımsı asık suratlı kadınla görüştüm. ve baya bi tırstım red yicem diye.
ama yeşil kağıttan verdiler eksik belgelerle pasaportunu gönder dediler. ama vize basacağız dediler mi demediler mi o heyecanla anlayamadım ama o an sevindim baya almışımdır diye
şimdi birşey sormak istiyorum size
önümdeki arkadaşlara direk red dediler ve sebebini türkçe olarak anlattılar ama benle tek kelime türkçe konuşmadılar. ve iletişim hiç kopmadı. akıcı bi konuşma oldu.çok iyi ingilizce bilmesem de bu forumdan çalıştım sorulara ve cevaplara. bu aşamada reddedilmiş olma ihtimalim var mıdır? varsa nedir? ve önümdeki arkadaşlara direk red dediler bana direk demediler. şimdi alıp almadığımızı anca ds formlarımızı gönderdiğimizde mi anlarız yoksa biryerlerden duyurulacak mı?
Konu hellguard tarafından (02-03-2009 Saat 11:46 PM ) değiştirilmiştir.
bu arada arkadaşlar
what did you do last weekend?
what did you eat this morning?
gıda mühendisi ne iş yapar?
gibi extra sorular da vardı.
Önemli bir not önümde red alan arkadaşların ortalaması 2nin üstündeydi ve ingilizce konuşabiliyorlardı ama notları düşüşte olduğu için reddedildiklerini söylediler.
ama benim de dahil olduğum bir kaç kişinin transkriptine hiç bakmadılar bile.
tüm belgeleri de boşuna götürmüşüm.
formlar,transkript ve makbuz dışında hiçbiri lazım olmadı.
bu yıl redler biraz fazla gibi geldi bana ing konusu ve son sınıf olayı busene sıkacak gibi biraz bende son sınıfta olmamdan dolayı biraz moralim bozuluyor red haberlerini duyunca
ben yaklaşık 30kişinin vize görüşmesine tanık oldum direk red alan 3kişi idi
yani 10da 1 gibi bir oran var o kadar da korkmamak gerekir bence
Benim gorusmemde adam elindeki kagitlara bakti, Ocean City'e gidiyorsun, restaurantta calisiyorsun diye kendi kendine soylendi ben sadece yes dedim ve bana tek bir soru sordu "Do you have a relative there?" Ben de no dedim adam da "Ok, enjoy your summer" dedi... O kadar![]()
ortalamam 2.08'di fakat 1.94'e dustu bu donem. 3.siniftaym. sikinti olur mu notun dususte olmasi ?
Kendine güven, güzel ingilizce konuş sıkıntı olmaz.
lütfen çok önemli sorularınız olmadıkça pm atmayın.
http://img60.imageshack.us/img60/1031/dscn5152vs4.jpghttp://img219.imageshack.us/img219/540/dscn5305eb0.jpg
Arkadaşlar..Vize görüşmesinde en sonda good luck denmeyipte vize alan arkadaş varmı...yanii bu şart mı...bana oyle bir şey demediler dee en sonda....???
Yok canım, Good luck denilen vizeyi aldı , denmeyen alamadı gibi bir durum söz konusu olamaz. Good luck duymamış olman kesinlikle vizeyi almadığın anlamına gelmez.
lütfen çok önemli sorularınız olmadıkça pm atmayın.
http://img60.imageshack.us/img60/1031/dscn5152vs4.jpghttp://img219.imageshack.us/img219/540/dscn5305eb0.jpg
O soyledigi sadece bi tuyodur . Iyi tatiller diyebilir veya baska birsey fakat vize alamazsin diye bir sart yok tabikide ...![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Burda nerden baksan 100 soru yazmışsınız Bunları çalışıp Gitsem sadece Vize alabilirmiyim sizce ? Vize alamıcam diye Çok Korkuyorum İngilizcem gerçekten Berbatİnşallah bir sorun çıkmaz !!
bu sorulara çalışıp gidince aslında sadece kendine güvenin geliyor daha emin adımlarla ilerliyorsun en azından konsolosluğun içerisinde.ama çoğu zaman muhabbetin akışına göre ekstra sorular geliyor ki bunlarda hepimizin yanıtlayabileceği tarzda sorularve bence güler yüzlü olmak önemli birazda rahat görünmek tabikide
anlayışlı insanlar yaa sen gülünce onlarda gülüyor
![]()
o esmer manyaktan bugun fırca yedimgıtmeyen arkadaslarda hıc kasmayın hemde hıc peynır ekmek dagıtır gıbı vıze dagıtıyorlar 5 soru bılın yeter.aılenın işi nerede okuyorsun bölüm sınıf nereye gideceksın ne işte calıscaksın orada tanıdıgın varmı?bugun 1 soru farklı farklı duymadım 3 gısedende
Hilary Clinton Turkiye ziyaretinde facebook u en çok kullanan iki ülke tr ve usa daki genclerin olduğunu, Turkiye-Amerika arasındaki öğrenci değişim programlarını arttıracaklarını belirtip.Bunun için gerekli yerlerin (konsolosluk olsa gerek) düzenlemeleri yapacaklarını ifade etmişti..
Gecen yıllara göre bencede kolay veriliyor vize artık
hilary teyzenin agzından bal dalıyor valla...watken Nickli Üyeden Alıntı
![]()
merhaba biz 3 arkadas 1 hafta sonra vizeye qidicez .. notlarımızı 2.50 civarında . inqiLizcemizce sorulara cvp verebilecek seviyede![]()
çok tırsıyoruz vize alamazsak die ... İST'de qiricez qörüşmeye... amerikadaki işyerimizle sözLeşme imzaLadık 25 mayısta orda oLmamız qerek vizeye biraz qeç kaLdık sanırım... inş bi sorun çıkmaz
TuRİzm böLümünde okuyor oLmak vizede bi avantaj sağLar mı ?
hocam tşk çok makbule geçti uşagım![]()
15 nisanda vize qörüşmesinde qidicem içimde çok korku var. nedenide biz 3 ark qidiorz vizeye 3'ümüzde aynı hoteL'E qidice amerika'da , 3'ün$zede vize veremeyebiLirLr die bi duyum aLdm buqün... içime fena bi kurt düştü ...çok tedirqinim biLqisi oLan Lütfen payLaşabiLr mii ?
arkadaşlar mrb 20 nisanda benimde vize görüşmem var ben hazırlık ögrencisiyim ve gecen dönem bulundugum kuru gecemedim aynı kuru birdaha okuyorum not ortalamam da 1.82civarına geliyo yaklaşık ama bunun yanında ingilizcem iyidir takılmadan konuşabilirim daha önce hazırlık okuyup vize almış arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum sizce vizedeki şansım nedir.
Ben bugun girdim görüşmeye ve bana bunların dışında da en çok sevdiğin dersler nedir ve en çok sevdiğin araba ne dir diye ilginç sorular sordular bilginize.
ya sorular standart banada aynı basit soruları sordu bide babam şeker fabrikasında emekli deyince emekli olmadan önce orada ne iş yapıyordu dedi güvenlik görevlisi dedim ok ayberk have a nice summer in america dedi olay bitti![]()
bende 15 nisanda qirdim buqünde pasaportum qeLdi vizemLe beraber .... yha qeneLDe hep basit soruLAr ; hanqi okul ,hanqi bölüm ,kaçıncı sınıfsın , daha önce amerikaya qittin mi , annen baban ne iş yapıyor... 2 dk sürmedi nice summer dediqeneLLikLe babanın ne iş yaptığı biraz önemLi yanımdaki arkadaşıma sorduğu ilk soru baban ne iş yapıo dedi oda tekstil farbikası var dedi ,verdi vizeyi 20 sn sürmedi :F
abartıLcak hiçbişi yoq qirmeyen arkLar raat oLun sadece yeter ..![]()
bu sene galiba bi de ekstra soru sormaya başlamışlar. bana niye bu bölümü seçtin sence nası bi meslek gibi bişey sordu arkadaşa kahvaltı yaptın mı diye sormuş, uluslararası ilişkiler okuyan başka bi arkadaşa da favori politikacın kim diye bi soru sormuş. bu sene kendilerini aştılar heralde![]()
slm cinobili ya bizde üç arkadaş aynı otele yerleştirildik..iş kabul belgelerimiz de geldi lakin şirketten aradılar ve golden inn sözleşmeleri fesh etti dediller yani adamlar yabancı uyruklu çalıştırmaktan vazgeçmişler..
ayrıca bizim 6.senemiz ve okul uzuyo aynı zamanda destekleyici belge falan istiolarmış okul uzadığına dair belge aldık onun haricinde ne yapılır bilio musun?
bi arkadaş red yedi bizde ankarada değil de istanbulda görüşmeye girmeye karar verdik ankarada sorun bi çekik gözlü var hekese red verio..
Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)
Bookmarks