Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
bu sitede sey diyo. eksik olan belgeniz varsa bile basvurabilirsiniz. sizin icin tamamliycaz falan. benim ssn yok. bu da mumkun mugitti o kadar vergi ya. umut dunyasi iste yine de bi sorayim dedim :S
walla ben gecen sene ustaxworldle aldım adamlar sadece yuzde 8 kesıntı yaptılar bırde havale masrafı varmıs ama turkıyede bı cok banka ıle anlasmaları oldugu ıcın ısbank akbank gıbı parayı 15 gun hesapta bekletınce bırde havale masrafı da kesmedıler
nerden basvurcagınızı sıze soyleyebılırım ama reklam olmasın dıye ısteyenlere ozelden mesaj atarım
W-2 ellerine gectikten itibaren paranin tamamini 3,5 ay icerisinde aldin. Senden 85$ para kesmis bu adamlar .
8% vegini geri almak icin kestiklerini yazmissin. 514x8/100 =41,12$ yapiyor . 85-41,12=43,88$ yapiyor .Senden ne icin ekstra olarak 43,88$ kestiler ?
+Uyelerimizin yararina olan secenekleri soylemek reklam icerigi tasimaz .Yazabilirsin acikca .
Tesekkurler ...
Konu break tarafından (29-09-2009 Saat 04:47 PM ) değiştirilmiştir.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Yok ben %8 kesinti falan yazmadım daha önce.Ama şimdi yazıyorum. Kuralları şuydu %8 (9 da olabilir) para kesiyorlar. Ama bu tutar 50 doların altındaysa doğrudan 50 dolar alıyorlar.20 dolar Paranın çek olarak değilde doğrudan tr deki dolar hesabına geçmesi için aldıkları masraf( ki çek bozdurmak için bankaya verilen masraftan daha iyidir diye düşünmüştüm). 15 dolarda w-2 formunu işverenden benim yerime almaları.( Gerçi kendin alamak daha mantıklı sonuçta e-maillerle hallolabilecek birşey.)
Formun burasında sorum sana kıyas yapan arkadaş(sayfadaki herkes) ;
-Eyvah yoksa çok mu kazıklandım ( Bu saatten sonra şemsiye de açılmaz)
-Daha ucuzu varsa bi dahakine ona kayalım.
Haklisin arkadasim sen yazmamistin onu @american eagle nickli arkadas yazmiis karistirdim kusura bakma .Ek olarak yazdigin masraflar onlar yani .Bence gayet iyi .Canli sohbette paranin mutlaka dolar hesabina yatmasi gerektigini soylediler .20$ bunun icin uygun bence .Kisaca soyle diyebiliriz ; %8-9 vergi almak icin bunun yaninda parayi hsaba yatirmak icin 20$ gibi bir rakam kesiliyor .W-2 Forumunu mail ilede halledebiliriz .
Tesekkurler paylasimin icin .
-Est. ne kusuru.
-Diğer taraftan ben 2008 watı için yapmıştım,fiyatlandırmalarında bir değişiklik olmamıştır umarım, ki zannetmem yakın süreç.
-Bir diğer taraftan da evet W-2 formu olayı sadece yılbaşından sonra amerikada çalıştığınız yerden W-2 istemenz ile hallolur. Taratıp, e-maille gönderirler. Sizde vergi şirketine e-maille gönderirsiniz.Boşuna para vermeye gerek yok( Forumda daha öncede geçmişti hani okumamış olanlar olabilir diye yazıyorum.)
-Bir şey değil.
arkadaşlar bana uzun süredr taxback.comdan mailler geliyor ve bir kez de arandım bun şirket tarafından 31 aralıkta başvurular bitiyor dediler en son ben debu hafta içi başvurumu halletmek istiyorum. w2 formum yok dedim son paycheckiniz varsa gerek yok dediler bu nasıl oluyor herks w2 gerekli gibi yazmş çnkü. birde bi evrak paketi gönderdiler maille bunu doldurup maille yollamamı istediler. taxback şirketinin evraklarnı daha önce dolduran var mı nasıl doluyo bunlar hepsi dolcak mı bilgi verirseniz sevinirm..
merhaba arkadaşlar ben taxback ile vergilerimi almayı düşünüyorum ama daha önce hep yabancı olan sitesine girdim az önce türkçe olan sitesini farkettim aralarında fark varmıdır acaba daha önce bu şirketle alanlar nasıl yaptılar acaba bir de https://www.j1taxes.com/ bu siteyi gördüm az önce 50 dolar kesiyolarmış bu şirketi kullanan var mı
Konu maviyeşil tarafından (06-12-2009 Saat 11:10 PM ) değiştirilmiştir.
yeni bi konu acmana hic bi gerek yoktu bence.. (konu birlestirilmistir)
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Bu verdiğin siteden daha önce alan duymadım 50$ çok uygun fakat güvence söz konusu olur mu düşünmüyor değilim![]()
bizim şirketin birlikte çalıştığı firma 50dolar komisyon alıyor
•En son maaş çekiniz ya da (son paycheck)
•Vizenizin fotokopisi
•Sosyal Güvenlik Kartı fotokopiniz
•DS-2019 formu fotokopiniz.
•W 2 formunuz (İş yerine verdiğiniz adrese posta ile gönderilecek.)
•Türkiye'de öğrenci olduğunuz üniversitenin resmi kimlik kartı
•TC Kimlik kartınızın önlü arkalıo fotokopisi
•Muafiyet Başvuru Formu ( GV ofislerinde dolduralacaktır )
isteniyor burdaki w2 formu ne ya bi de sosyal güvenlik kartını nerden bulcaz şimdi
global vizyonun bir alt kuruluşu sanırsam
http://www.watiade.com adresi
Sonradan gordum bu mesaji, bana kelek yapilan sirket buydu.ilk basta hesapladilar ettiler su kadar alacaksiniz dedi ve hepsini nakit alacaksiniz dedi ama iki ayri zamanda alacaksiniz iki hafta arayla dediler.kabul ettik.ilkinde parayi nakit dolar olarak verdiler ikincisi bombaydi.ilk bomba paranin ikinci kismi bana denilenden daha az verildi ve cek olarak verildi.paranin daha az verilmesinin nedeni ise eyaletin kesmis olmasiymis.cek olarak verilmesinin nedeni de yine eyaletten kaynaklaniyormus ...Malum sirket ...
Peki.
bu taxbacke başvuru için son tarih var mı mesela taxback.com 31 aralık dio bu hepsi için geçerli mi
Şirket Seçim Yönergesi
arkadaslar, W-2'leriniz elinize ulastimi?
Şirket Seçim Yönergesi
Arkadaşlar taxbacklerden herhangi bir haber alan var mı? Ben taxback.com'da live chat bölümünde sürekli soru soruyorum ve en geç haziran ayında paran elinde olur diyorlar sizce bu ne kadar doğru?
Aslinda harizana kadar kalmamasi bile lazim mayista almamiz lazim en gec.
Ilk yil 60$ oldugu icin ugrasmadim bile bu yilda 900$ geldi. ustaxworld, RT Tax bunlar bildiklerim istersen bir arastir.
ben de nisanin sonlarina dogru almistim ama kelek yaptilar ....
Peki.
İyi iyi sevindirici haberler bunlar![]()
Açıkcası bende epeydir unutmustum taxback olayını..Gecenlerde Amerikadaki supervisor' e ve sponsora mesaj yazdım. Türkiyedeki danısman şirkete w-2 formunu ve son pay checki subat veya mart ayında yollayacaklarını soyledi. Sonrasını şirket halldecek sanıyorum.
Malesef gelirken w-2 formumu alamadım ayrıca son pay check' i de alamadım çünkü son ücretimi banka hesabıma yatırdılar..Mecbur bekleyeceğim bende.
hadi hayırlısı bakalım![]()
ben gecen sene ets den almistim %80-85 oraninad iade ettiler tam hatirlamiyorum kesin rakami.. ayrica ilk taksit mayis basinda ikincisi de mayis sonu haziran baslarinda almistim.. ets ile anlasan varsa bilgilendireyim dedim...
Konu ozgursum tarafından (30-01-2010 Saat 11:42 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks