arkadaşlar martın ilk haftası saat 7 buçuk a aldım görüşmeyi ama anadolu yakasındayım sizce yetişebilirmiyim sizce çok mu erken değiştirme şansım war mı
arkadaşlar martın ilk haftası saat 7 buçuk a aldım görüşmeyi ama anadolu yakasındayım sizce yetişebilirmiyim sizce çok mu erken değiştirme şansım war mı
benim 7.30 daydı 9uncu sırayı aldım.girişlerdeki bekleme ve vize memurlarının anca gelmesiyle birlikte işim 8.30 civarı bitti
aska62 senin 1,45 teymiş görüşmen ben olsam yarım saat önce konsolusluğun karşısında sıraya girerim 15 dk kala gidersen öğlen olduğu için bence kuyruk olur.sabah olsa hadi ,insanlar anca geliyo 15 dk kala.yine sen bilirsin ama önden millet girsin onların görüşmelerini bi dinliyim dersen 15 dk kala ol![]()
3 Mart Saat:13.45 Ankara da gireceğim. Ortalamam 2.33. İngilizce orta düzeyde. Bakalım nasıl geçecek![]()
Konu Arkun tarafından (18-02-2009 Saat 10:18 PM ) değiştirilmiştir.
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.
19 Şubat saat 13.00 de Ankarada US elçilikte görüşmem var arkadaşlar...
bolşans herkese
bende aldım randevu...5 mart sabahın körü 7 buçukta istanbul...acaba konsolosluk saat kaçta başlıyor vize vermeye?gün içinde ilk girenlerden mi oşurum acaba? DS im ve iş kabulüm hazır...not fena değil.. ing. de iii...bi de eski schengen vizem var...bu ne kadar etkiler acaba?
schengen olması cok etkilerumarım sorunsuz alırsın sende...:=
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
arkadaşlar vize görüşmeleri hangi illerden yapılıyor
24 şubat 07.30 istanbul...
sabah kaçta vize vermeye başlanıyor acaba?ben 5 de başlıyolar diye duydum ama burda en erken 7 buçukta giren var...
istanbulda girecegim 6 mart sabah 8.45 te vize görüşmem arkadaşlar ben mugladan gidecegim kalacak yerler konusunda fikirleri olanlar var mı acaba ucuza uygun pansiyon oteller tavsiyelerinizi bekliyorum...
ya ben gitmişken istanbulda bi kaç günde kalmak istiyorum ama konsolosluga yakın olmak durumunda deil kalacagım yer taksimde ferlan kalmayı düşünüyorum orda daha uygun fiyatlara bulunabilir beki ... kalacak yerler.... varmı bilgisi olan arkadaş lütfen yardımmm
http://www.hoteltheperahill.com/
Beyoglun 'un 1 sokak arkasi otelden cikip sag tarafa dogru yuru ordan tekrar sag yap 150 metre assagi yuru Beyoglu 'ndasin . Gecelik 50 TL (2008 fiyati) 4 gece kalmistik arkadaslarimla , kesinlikle oneririm vizeye gidince Istanbul 'u gezmenizi cok guzel oluyor . Otel gayet iyi , aileler kaliyor kotu kisiler kotu amaclari icin gelmiyorlar . 15 dakika da Taksim Meydanindasiniz . Konsolosluga ulasmak icin ; metro ile 4-Levente gidin metro cikisinda taksiye binerseniz 15 TL tutuyor konsoloslugun onune kadar . Gecen sene bi macera yasamistim cok kotu . Ilk otele geldik kiz arkadasimla napalim napalim hadi Beyoglu 'na gidip gezelim , elimde vize icin evraklar var klasorde . Daha sonra Beyoglu 'nda kilise vardi oraya girelim dedik oncesinde de para cekmistim falan . Girdik biraz inceledik kiliseyi sonra otele dogru yola koyulduk uykumuz gelmisti . Otelde birde baktim ki evraklarim yok basimdan kaynar sular dokuldu sanki ... Nerde unuttum falan ya bankada ya da kilisede dedim . Neyse hemen yola koyulduk bankaya gittik ve orada yoktu ins. kilisededir diye dua ediorum kendi kendime . Eger bulmazsam ben aileme ne derim diyordum . Red yedigimi soylerim falan diyorum icimden de . Daha sonra kiliseye geldik elimde telefon , gorevli telefonla giremeyecegimi soylemis ama ben duymamistim heyecandan . Iceriye girdim acele ile oturdugumuz banka bi baktim orada benim klasor ..! Okadar sevindimki sanki vize aldimdaha sonra adam geldi lutfen cikar misiniz dedi . Evet tabikide , ozur dilerim dedim ciktim ve o klasoru vize gunune kadar yatagin altinda sakladim
![]()
Konu break tarafından (20-02-2009 Saat 04:17 AM ) değiştirilmiştir.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
hehe güzel bi macera olmuş break:=) saolasın otel konusunda verdigin bilgilerden dolayı ama az pahalı fiyatlar yaa bakalım artık bi çare düşünecegiz...
merhaba arkadaşlar,
19 Şubat 2009 13.15 te Ankarada vize görüşmesine girdim. Yararlı olabileceğini düşündüğüm bazı notları sizlerle paylaşmak istiyorum.
* istesenizde istemesenizde vize görüşmesine ilk defa giren birisi olarak kapıda yada içeri girince heyecan yapıyorsunuz!
ayaklarınız bile titrediği oluyor..
fakat inanınki aslında hiçde gerek olmadığını görüyorsunuz..
1-görüşme saatinizden 30 dk önce kapıda olmanız iyi olur en azından ordaki watçılarla sohbet edip heyecanınızı yenersiniz.
2-kapının önünde sizin bekleyen watçılarla birlikte göçmenlerde var vize için. Onların ve sizin girişleriniz ayrı ayrı sırayla oluyor.
3-Öncelikle kapıdaki görevli watçıların pasaportlarını topluyor ve içerde kontrol ediyor.sonrasında isimlerini okuyor ve sırayla giriş kapısından güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz.
4-içeri girdikten sonra, gördüğünüz her tarafa abi nerde yapıyorlar acaba vize görüşmesini?? gibisinden bakarkenkarsınızda kapı girişinin hemen 10 metre önünde bir pencere görüuoyrunuz..
Burada görevliler var sizin bazı belgelerinizi alıp, içerdeki elçilik görevlilerine iletiyorlar..bilgi kayıtlarınızı alıyorlar vb..
Ayrıca o pencereli kabinlerin onunde genelde bir de hanım efendi vardı biz ordayken ve saolsun yardımcı oldu baz konularda..
Bu kısımda harcadığınız toplam süre 5-6 dk falan..
Sonrasında ana salona giriyorsunuz elinizdeki bir kağıtla..
Not: elçilik içindeki tüm kapılar biraz ağır ve oolee asılmadan açılmıyor haberiniz ola…ayrıca genelde camekanlar arkasında görüşüyorsunuz..
Neyse ana görüşme salonuna girdiniz diyelim..60-70 kişilik bir salon…ortada oturaklar var ve bir kenardada banka gişeleri gibi bolmeler..
Sırayla siz çağırıyolar….elinizdeki numaraya dikkat edin çünkü numaralar karısık gidiyor..hatta benimki en bastan 4. ike 10 kişi sonra çağırdılar anlamadım…
Neyse,
Önce parmak izinizi almak için o bankoların onune gidiyorsunuz….elinize verdikleri kağıtta parmak izinizle ilg,li tüm bilgiler mevcut..
Not: elinizdeki bilgi kağıdını atmayın geri alıyorlaa
Sonrasında görüşme için aynı numarayla sizi çağırıyolar..
Çok heyecan yapmayın…dusunun banka sırasındasınız…arkada insanlar oturuyor ve sizde içerde bankacıyla görüşüyrsnz…tek fark görüşme mikrofondan oluyor ee birde cümle alem konusmaları duyuyor
Neyse benim sıram geldi..parmak izi falan verdim..sonrasında 4-5 dk bekledim ve görüşme sırası geldi..
Su turuncu saclı arkadas geldi banada…
Temel sorması gereken soruları sordu.
Ad soyad..
Okul..
Bölüm..
Nereye gidiyorsun..
Annen baban işi…arkadasın varmı amerikada yada tanıdğın…
Hepsi bu…
Fakat en sonunda bana good luck falan demedi…yani demeside sart değilmiş sanırım..
Elime ds2019 belgesinin eksik olduğunu ve gönderilmesini istediğine dair yazıyı içeren belgeyi verdi..
Hepsi buu…
.güzel bir deneyimdi …
Vize verirlermi vermezlermi bilmiyorum..
Ama vermezlersede kendileri kaybeder canım..
He buarada çok şirin bir Türkçeleri var, zorlanırsanız Türkçe konustuklarınıda duydum..
Ama sonucta wat öğrencisisiniz bu yüzden Türkçe konusmayın derim…..
Bir not daha:
Kapıdaki görevliler ve 2.pencereli yerdeki görevliler Türkçe konusuyorlar..
Parmak izinizi verdiğiniz yerdeki görevlide Türkçe konusuyor…
Haberiniz olsun..
Kolay gelsinnn
)
bende 4 mart 7.30 da istanbul da giricem görüşmeye.. ama avcılardan gidicem inş. geç falan kalmam.. bol şans herkese ve kendime![]()
bizim de 4 mart istanbul 07,45.. izmitten gidecez arkadaşla bakalım yetişiriz bi sorun çıkmaz inşallah![]()
"Happiness Only Real When Shared"
Electricity Paralyses..!
9 mart ta saat 8:30 da İstanbulda konsolosluktayım valla bi not ortalalmam korkutuyodu ondada sorun yok allaha şükür 100 üzerinden 74 ortalamam var kafam rahat gidicem vizemi alıcam gelicem
Benimde 2 martta saat 8.30 da istanbul konsolosluğunda vize görüşmem inşaalah sorunsuz alırız vizeyi...hiç bu tarihte vize görüşmesi olan var mı?
5 mart Ankara saat 1.30 da sanirim..
6 mart 9.00 istanbul.![]()
bugün 1.45te girdim ve son derece iyi geçti. vizeyi aldım sanırım...
aynenn benimde mr usa 5 mart 1 bucukta gorusmemm bugun solediler..inş valla alırızz vizeyii..rüşvet müşvet olayı varmıdırki acabaa bişiler sıkıştırsak elçinin cebine verirmiki hemen vize acaba![]()
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks