Work and travel olayı benim için bitti, depozitomu ve vergi ücretini alayım gerisi umrumda değil diyordum ancak yine sorun yine sorun. Her ne kadar burada paylaştığım bilgiler sebebiyle şirket tarafından hakkımda dava açılma tehdidi almış olsam da yaşadıklarım hakkıda bilgi vermek istiyorum. Önceki yazılarımı takip ettiyseniz Louisiana'nın Lafayette şehrine gittiğimi ve birçok sorunla karşılaştığımı hatırlarsınız. Ya da önceki mesajlarımdan bulabilirsiniz. Yaşadığımız sorunların %51'inden ABD'deki şirketin hatalı olduğunu düşünsem de buraya geldikten sonra da performans değişikliği göremedim. Üstüne azar işittimi tehdit edildim. Kim ne dava açarsa da açsın umrumda değil. Açılacak olası dava sürecinde bilgi paylaşamam ancak özel mesaj yoluyla ve dava sonucunda her şeyi paylaşabilirim. Neyse...

Yaşadığımız onca sorunun ardından ABD'de son günlerimizi geçirirken arkadaşlarımla alış-veriş merkezine gittik. Geldiğimiz evde gördüğümüz manzara aynen aşağıdaki şekildeydi:

Burası benim odamdı. Halıdaki izden de belli olacağı üzere orada yatağım vardı.

Burası da salonumuzdu. Koltuklarımız vardı.

Oradaki supervisor bize ne zaman gideceğimiz sormuştu. Biz de "kesin değil ancak araba kiralayabilirsek Chicago'ya gideceğimizi ve uçak için döneceğimizi ve gidersek de mutlaka haber vereceğimizi söyledik. Ancak dediğim gibi alışveriş merkezine gidip geldik ve şok olduk. Sanki eve hırsız girmiş gibiydi. Superviser birkaç kişiyle gelmiş ve eşyaları alıp gitmiş. Bizi ne aradı ne de bilgi verdi. Eşyaların alınış şekli zaten odama ait fotoda yeterince belli oluyor. Bir not bırakılmıştı şu şekilde: "Ben planımı yaptım, sizin de gideceğinizi düşündüm ve eşyaları aldım. Kalmak için diğer eve gidin, orada yatak var ve anahtar kapının üstünde. Kaybolan eşyalarınızla ilgili bilgim yok." Evet aynen böyle... Küfreder gibi. İnanın bana bir ailenin evine haciz gelirse nasıl bir hissiyat içinde olduğunu o günden sonra çok iyi biliyorum.

Uyumamız için söylenen eve gittiğimizdeki manzara tarif edilemez ama "çılgın böcekler" gibi filmlerin çekimi için biçilmez stüdyo. Eve gidip ışığı yaktığımız gibi onlarca kibrit kutusu büyüklüğünde böcek (evet boyutu abartmadım) set amirinin emriyle koşmaya başlayan figüranlar gibiydiler ki biz o eve uyumak için gitmiştik. Banyoda açtığımız dolaplar onlar için bir malikane gibiydi ve 2-3 kuşak akrabalar da yanlarındaydı sanırım. Bırakın orada uyumayı yürürken basılan böceklerin ezilirken çıkardığı çıtırtılar bile yetiyordu. Yine şok olmuş bir şekilde kendi evimize gittik. Eve gittiğimizde fark ettiğimiz bir şey de arkadaşımın orada aldığı Z-5500 müzik setinin kumandası kayıptı. Her yeri aradık bulamadık. En son koltukta bırakıldığına kanaat getirdiğimiz kumandanın koltuklarla birlikte gitti belliydi. Eksta kumanda üretimi yapılmadığı için 2 senedir o müzik setini almayı isteyen ve alan arkadaşımın ruh halini varın siz düşünün. O gece yerde yattık! Ertesi gün bekleninlen ağrılarla uyandık ve supervisor un ofis-evine gittik. Tabii ki açmadı yine kapıyı. Bir notla durumu bildirdik kendisine. Artık bir yerlere gitmek gezi olmaktan çıkmış bir mecburiyet olmuştu bizim için...

Ve şimdi buradayız. Aylardır sorduğumuz depozito çekleri geldi. Ancak $100 beklerken $50 geldi. Evden ayrılırken temizlik ücreti için $50 kesileceğini biliyorduk ama eve girerken yapılan temizliğin ücreti hem önceki öğrencilerden hem de bizden kesilmişti. Evet açıklamarı bu. Ayrıca arkadaşımdan 2 hafta fazla kira ücreti alınmıştı. Son maaş çekinde $125 fazladan kesilmişti bu yüzden. Bunun böyle olduğunu buraki şirket de oradakiler de biliyor ama sonuç YOK!

$50 depozito geldi. Fazladan kesilen $125lık kiradan haber yok. Kumandadan haber yok... Ve şirketimizin bu durum karşısıdan söylediği "ilk defa böyle bir şey oldu biz de anlamadık" ve fazladan kesilen ve ödenmeyen kira ücret için söylenen "sanırım unutmamız gerekecek" sözleri de cabası. Bu konulardan bahsettiğimizde "kesinlikle alırız, olur mu öyle şey" sözlerinin yerini alan sözler tüm izlenimin bir özeti aslında.

İnsanların paralarıyla rezil olmasını ben içime sindiremiyorum. Hepsi bu!

Konuyla ilgili söz hakkımın doğacası yazıları lütfen özel mesajla iletin. Buraya yazamayabilirim.