hadi hayirlisi,anlat biraz nelere onem veriyorlar![]()
hadi hayirlisi,anlat biraz nelere onem veriyorlar![]()
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Fransa kolay dediler,oraya başvur dediler ,bir bildikleri var dedim dinledim ordan başvurdum ama sağolsun Türk Vize görevlisi bayanımız fazlasıyla canıma okudu,sabrımı zorladı.
Her vize'de sanırım aynı şey söz konusu,ekonomik gücün.Bana göre shengen vizesi almak J1 almaktan daha zor.J1 vizesinde okul gerçekten büyük pay sahibi fakat shengende mali durumun daha önemli.
Tabiki vize görüşmesini yapan insanların sizleri çileden çıkartan sorularına katlanıyorsunuz.
-Neden Fransaya gidiyorsun ?
-Neden Paris ozaman ?
-Kaç gün Kalıyordun ? (önündeki kağıtlarda herşey mevcut)
-Neden 7 gün kalıyorsun?
-Hangi şehirleri geziceksin?
-Sadece Pariste 7 gün ne yapıcaksın?Nereleri geziceksin?
-Tek mi gidiyorsun?
-Tek başına 7 gün sıkılmıycakmısın? !!!!
-1 2 günlük fırsatın olsa başka ülkeri gezmek istermiydin.
Bu sorular o görüşme esnasında gerçekten sizi çok rahatsız ediyor, Fakat sistem sağolsun, ne kadar abuk subuk soru sorarsa sorsun, bi cevap veriyoruz.
Ben "7gün ne yapıcaksın tek başına" sorusundan sonra çuvalladığımı hissettim artık, sanırım olumsuz sonuçlancak dedim.Daha sonra amerika vizesini sorunca, hemen şöyle dedim tabikide " amerikada 3 ay boyunca sıkılmadıysam sanırım Pariste 7 gün sıkılmam" =P
Tabi 3 aylık başvuruya 25 günlük , tek giriş çıkışlı vize verdiği için kendisini her pasaportuma bakışımda saygıyla anıyorum
3 aylik basvuruna 25 gun mu ?Arkadasimda basvurmayi dusunuyor da yazin 3 ay kalmak istiyor Italya 'da .
Ne tur belgeler teslim ettin ?
Ne kadara mal oldu toplam ?
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Bilgim dahilinde zaten ilk shengeni ise direk 3 aylık alması çok zor.Büyük ihtimalle onada 1 ay civari bir vize verilcektir ayrıca 3 ay baya uzun bir süre, 3 ay hiç türkiyeye dönüş yapmadan kalıp kalamyıcağını araştırması lazım.
Sanırım vize için 100 yada 110 euro mu harcadım, tam aklıma gelmiyor ama o civar bi masrafı vardı.
Belge olarakta tamamen mali gücünü belgeliycek.
Masrafları kim karşılıyorsa :
geliri nekadar
ev araba tapu ne varsa
emekliyse
güncel maaş bordrosu
imza sürklerimi ne o tarz bişi vardıçalıştığı iş yerine ait
aslında hep bilinen, dilden dile dolaşan belgeleri istiyorlar.
Ama önemli olan mutlaka işi bilen birinin yardımıyla yapsın ne yapıyorsa, o çok önemli.İstanbulVizede pasaportumu beklerken, nice insan hayal kırıklığına uğradı, ve bu red alanların çoğu, hadi vize alalım gidelim diyip başvuran insanlar, araştırmadan incelemeden.
Bu senin denediğin uygulama iyimiş.Fakat şunu anlamadım. Sen 1 hafta Pariste hotel rezervasyonu yaptırmışsın fakat 3 aylık başvuru yapmışsın.(Gerçi sende 25 günlük vize vermiş.)
Mülakat sırasında 3 ay boyunca Fransadamı kalıcam dedin yoksa diğer ülkelerede geçiş yapıcam mı dedin?
Turistik gezi olarak 1 haftalık rezervasyonun varsa 1 haftadan fazla vizeyi nasıl veriyor?
Schengen vizesinde turistik başvuruda gidiş dönüş uçak bileti ve kalacağın gün kadar otel rezervasyonunu yaptırmak gerekiyor diye biliyorum.Dönüş biletinide aldınmı sen?
Birde Fransadan Davetiyen varmıydı?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks