kendi de cevaplar ama bildiğim kadarıyla 2.dönem itibariyle okuluna devam etmek amaçlı geri dönecekmiş
kendi de cevaplar ama bildiğim kadarıyla 2.dönem itibariyle okuluna devam etmek amaçlı geri dönecekmiş
"Hellguard" arakdaşın dediği gibi geri dönüyorum.Şubatın ilk haftası geri dönmeyi planlıyorum.2-3 hafta evde takılıp okula devam edecem.
Amerikaya direk olarak 4 yıllık okumaya gelmek biraz zor. Kredi sayısı çok olduğu için masraflar çok oluyor.Boş zamanlarınızda sürekli çalışmanız gerekiyor.4 yıl bu yüksek tempoda okumak biraz zor.
Ama buna rağmen kendi kendine 4 yıllık okuyan Türkler var.
Bence, en güzeli "master" yapmaya gelmek.
En güzel senaryo:
3 yıllığına geleceksiniz. İlk yıl ucuz bir dil kursuna (Aylık 300-400 dolar) kayıt yaptırıp yazın da çalışarak güzelce para biriktireceksiniz.
O parayı gösterip bütçenize uygun bir özel Üniversiteye gidip "harç ücretini" taksitlere böldürerek bir yandan çalışıp bir yandan okuyacaksınız.
Kredi sayınız 4 yıllığa göre daha az olduğu için çalışmak için vaktiniz de bol oluyor. Ayrıca yazın da ders alırsanız (1-2 tane bile alabiliyorsunuz) çok fazla değil 1.5 yılda okulu bitirmiş olursunuz.
Baktınız para lazım yazın okula gitmezsiniz çalışırsınz.
"Aman beni "master"a kabul ederler mi? Ben Türkiye'nin adı sanı duyulmamış bir Üniversitesinde okuyorum." demeyin.
Üniversitelerin kayıt olayı tamamen kendi ellerinde merkezi sistem yok. O yüzden belirli kriter de yok.
Zaten Amerikalılara göre önemli olan Üniversiteye girmek değil orda okuyabilmekmiş.
"Nerede okuyum?" derseniz, Boston civarlarını tavsiye ederim hem Üniversite çok hem dil kursu çok hem de size yardımcı olabilecek insan çok ki bu çok önemli.
Benim bulunduğum yerde doğru düzgün öğrenci olmadığı için dil kursuna kayıt yaptırıken süreci öğrenmek için (Bi ton tanıdık olduğu halde!) günlerce inernette dolaştım.
Boston'da doktorasını yapan 25-30 yaşında Türk pizzacılar bile varmış.
Bizim burda Central Jersey'de üniversite okuyan adam görünce şaşırıyoruz.![]()
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
http://www.turkishwat.net
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks