aventuraedu Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaslar,
Foruma yeni uye oldum ve basima gelenleri size aktarmam gerektigini dusundum
John Pond’un sirketi Aventura Edu ile Work and Travel amacli Amerika’ya gidecek ogrenciler ve velilerin dikkatine;
2007 yili yazinda Work and Travel Aventura adi altindaki sirketle John Pond denen kisi ile Miami ' ye birkac arkadas calismaya gittik.
- Hava alanindan indigimizde bizi karsilayan kimse yoktu, otobus minibus bir sekilde, 4arkadas, "miami ofisi" denen Collins Versailles Apartmanindaki adresi bulduk
- Iceri girdigimizde gorduk ki gayet salas bir hostelden baska bir sey deildi
- Ofis adi altinda da bir studyo daire var, orda John Pond bey madur ogrencilerden arakladigi paralar ile alem yapiyor
- Kesinlikle is buluyoruz dedikleri is, timeshare dedikleri devremulkleri satmayla ilgili komisyon isi ve degil ofise cekmek, insanlar bu tarz pazarlama taktiklerine oyle alismislar ki durup sizi dinlemiyorlar bile
- Kisacasi isimizi de kendimiz bulduk
- Oda vaadlerine gelince, bir goz 30m2 odada 4erkek kaldiklari zamanlar oldu ve yatak adi altinda sisme deniz yatagi =) kondu uzerine havlu serip yerlerde yattilar. Biz daha sansliydik (!) ki odamizda bir yatak vardi iki kiz paylastik. Dusu calismayan arkadas vardi 3 gun o sicakta dus alamadi, vs.
- Versailles apartmanindan ayrilmak istedigimiz zaman 250 dolar olan depozito ucretimizi erken cikmamizi one surerek geri iade etmediler
- Biz de aradik 911'i John Pond u sikayet ettik. Polis geldi birlikte Miami Ofis diye gecen Versailles apartmanindaki John'un kendi ozel studyosuna 2 amerikan polisi ile gittik.
- Polis John un odasini aramak istedi ve bayaa tartisma yasandi. Bu olay kayitlara gecti. Eger zor durumda kalir iseniz siz de cekinmeden arayin polis cok yardimci oluyor.
- En sonunda bize bir savciliga bagli avukatin numarasi verildi ve sikayetlerimizi onlara ilettik. Fakat vizemizin suresi doldugu icin islemleri devam ettiremeden Turkiye ye donduk.
- Malesef bir bayan arkadasimiz John Pond'un is bulmamasi uzerine sokaklarda vakit gecirirken kendini kokaine vermisti ve bir sure sonra hapse atildi- suclari prostitution ve cocaine possession. Bu davada hakim ve aile John Pond' u suclamistir. Miami Kayitlarinda vardir.
Ben uzerime duseni yaptim, malesef elimizde herhangi bir kanit yok fotograflardan baska. ilgilenen arkadaslar var ise bana mail atsinlar ben onlara gerekli fotograflari vs. gosteririm.
Ben cektim siz cekmeyin.....
Bookmarks