Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 62 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iddaa edıyorum!!!!

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar sizin şu yazdıklarınızı okuyunca iyiki diyorum vizeden red yemişim yani tek amacım ingilizcem gelişsin diye gitmekti ama inanıyorum ki bir arpa yolu alınamazdı çünkü benim gideceğim yeri şirket türk tatil köyüne çevirmiş Sizin bu durumlarınıza üzüldüm tabiki ama kendi adıma mutlu oldum,hepinize allah yardım etsin nediyim allah kurtarsın

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar ewet bırılerı bu sesı duycak!!!

bu bole gıtmes ve gıtmıycek!!!

suan jfk havalaındayım ve 2 gundur burda yatıp kalkıyorum...

ve son 1 haftadırda yerım deyındeyse tam bır maceranında otesınde bısı yasıyorum...

ıns bugun bıncem ucagıma ve bu normalde muhtesem olan fakat bıze kolelıgı tattırdıkları ulkeden ayrılıyorum...

basımdan gecenlerı ve daha fazlasını ıns ulkeme gıdınce evımden sızlerle paylasacagım...

ve yıne dıyorum artık bırılerı bunları gorsun ve artık su sacma olaya bırılerı son versın....

herkese ıyı gunler...
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

dodo oralarda yaşadığın eziyet için gerçekten çok üzgümüm bir o kadrda kurtulup ülkene döndüğün için mutluyum ..

bakıyorum bu sene gidenlere genel itibariyle kötü şartlar altında çalııyor ve yaşıyolar....

benimde vize hala açıklanmadı namecheck ten dolayı seneye artık inş.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben edurehbere mail attim. Sonunda cevap verdiler. Verdikleri cevap da akillara zarar zaten. Dodo bu isin sonu yok dostum. Work and travel a bulasmamak daha mantikli. Bu sistem isleyecek. Ama sen ne yapacaksin en azindan zararini o sirketten bir sekilde alman gerekiyor. Yasadigin eziyet de hanene zarar,zaman kaybi,sinir ve benzeri sekilde yazilacak. Senin kadar kotu durumda olmamis olmasak da anlayabiliyoruz en azindan dostum. Hayirlisi olsun, hakkindir arayacaksin ki bende donunce edurehber den paramin bir kismini geri alacagim. gerekirse yargiya kadar giderim diyorum ama bunun nafile bir caba gibi gorunmesinin de otesine gecemiyor zihnim. Biz hatayi bastan yaptik. Hayirli olsun.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkaraşlar memnun olup olmama duygusu sadece amerika için gecerlı degıl o yuzden bu saatten sonra memnun olmayan 1 mılyon kısı bulsanızda boş..herşeyi göze alıp gidiyorum ben oraya..yemişim şirketi..kendine faydası olmayan konkenci kılıklı kadınlar (!) bana nasıl yardım edecek..oraya gıttıgım ılk gun benı kovabılır işverenım..evsiz de kalabılırım..ama bu risk her zaman var..bunlarla karsılasanları sadece şanssız sayabiliriz...keşke herşey istediğimiz gibi yürüse amerikada da ama olmuyo malesef bişeyler ters gidiyo..oraya gidip başka bir kültürün içerisinde hayat mucadelesını verip geriye dönebilmek herkesın yapabılecegı birşey deıl..ben çok kişi tanıdım çalışmaktan korktugu ıcın katılmayan wat'a wat a...fırsat denebılırse bu fırsat ogrencıyken cok daha kolay...umarım benim gibi bus ene gidecekler için hersey güzel olur

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya heves kırma hevesinizi anlamıyorum
    bırakın biz de tecrübe edelim biz de yaşayalım görelim

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Daha önceden gitmedim ama hayatta iyi veya kötü böyle bi fırsat kaç kere yakalanır ki...
    3-4 ay dünyanın bi ucundasın.
    Para kazanıcaz gidince bi türlü başta işimiz olsunda.Gidince işin yalan olması durumu yıpratır hakkaten...
    Ama bence o kadarda abartılcak kadar kötü değildir diye umuyorum wat işi(çok kenar sapa bi eyalete de gitmedikten sonra bu da beklentilere göre değişir)...

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Iste gitmediginiz icin boyle konusuorsunuz . Yoksa ole kolay diil isten kovulmak daha Amerika 'da ilk haftadayken . Adamin icine oyle bi oturuorki . Tabi , benim icin 3500$ onemli diil . Sokaga atarim sorun da diil derseniz o zaman bilemem . Gonul isterki herkesin isi iyi olsun kimse kovulmasin herkes overtime alsin fakat olmuor iste sonucta herkes belli bir beklenti ile gidior oraya . Gezmek , oranin kulturunu yasamak vs. tabikide onemli ama isin olmaz ise oda adama koyuyor . Sahsi gorusumdur katilmayanlar olabilir .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

forumda herkes watı kötülüyor
    gideceklere tecrübeler aktralıyor ve bunlar genelde kötü tecrübeler
    bu forumun amacı watı kötülemek mi yoksa wat hakkında bilgilendirmek mi
    gidenler tekrar gitmek istiyor yüzyüze görüştüğüm herkes tekrar gidicem ya da tekrar gidebilseydim keşke diyor ama forumda herkes lanet okuyor
    ben bunu anlamadım ya da sanal aleme sadece watzedeler takılıyor.
    neyse herkese saygı duyarım ve herkesten de saygı beklerim bu benim görüşüm.
    anladığım kadarıyla alaskaya gitmişsin
    alaskaya gidenler de para için gidiyor genelde
    ama bu programn amacı da para değil zaten
    benim de babam sıradan bir işçi ve emekli tazminatı ile gidiyorum zengin çocuğu değilim gitmemi de ilk o istedi neyse
    gidip de memnun kalmayanlar suçu sadece sponsor şirkette,çalıştığı kurumda ya da danışman şirkette ararsa wat gerçekten onlara göre kötü bir şeydir
    bunu bilmek için gitmiş olmak da gerekmez
    ama istisnalar da dahil değildir buna
    o istisnalara denk gelmemek dileğiyle

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşlar olayın adı zaten work and travel değil mi..işin önünde work var..work kısmını halletmeden travel e gecemezsın kural bu..sen diyosun ki işten kovuldum hem de amerıka da..e tamam bu moral bozar haklısın ama sen oraya devlet memuru olarak gitmiyosun ki..sıradan bir amelesin onların gözlerinde..tır kasalarında yolculuk yapan mültecilerden tek farkımız uçakla ve legal olarak amerıkaya varmamızdır sonrası hep aynı..şansın açık olur (ki olanlar çok var ) para kazanır eglenır gezer donersın..şansın ters gider( ki bu sanırım sizlersiniz ) işten kovulur beş parasız bilmediğin sokaklaır arşınlarsın..ama bu da bir hayat tecrubesıdır..işten kovulduktan sonra ''ya abi işte wat bu mucadele hayatı ogrenmek oleyy mutluyum ^^ demenızı kımse beklemıyo zaten ama bunlarda var ısın ıcınde bunu goze alıp cok uzulmemek gerekıyor..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar
    amerikaya gitmek orda bulunmak bişeyler gormek guzel seyler. ama bu wat programını bende tavsiye etmiyorum. dodo'nunda dedıgı gibi bunun duyulması lazım..bunlar hep o lanet olası gozunu para burumus iş etiğinden tamamen yoksun sırketlerin yuzunden.
    bence bu wat olayı protesto edilmeli arkadaslar gitmeyin work and travella o kadar para vermeyın bu şirketlere. dil okullarıyla gidin 3 aylık sure boyunca paşa paşa eğitim alırsınız. kendınız basvurun dil okullarına şirketlerle gitmeyin. aylıgı 300 dolar olan okullar var 3 ay gıdersenız 900 dolar. o adamlara 2 dosya hazırlamaları ıcın neredeyse 1500 dolar para payılıyoruz.. cok buyuk bi fonksiyonu yok onların. yurtdısı eğitim danısmanı dediğimiz o kişilerin profesyonel ekip diye tabir ettikleri o kadrosunda sizin benim gibi work and travela katılmıs sonra da gelıp danısmanlık koltuguna oturmus kişiler var.
    bende yeni wat adaylarına sunu soylim. bu kadar insan şikayet ediyosa bence bi kere deil bi kac kere dusunmek lazım.
    her yurtdışı eğitim danısmanının websitesinde bulunan, amerikaya giden öğrencilerin paylastıgı, yuksek binaların arasında, okyanus kenarında yada güzel bi gece klubunde çekilmiş o fotolar sadece o ogrencilerin gecirdiği bir yada birkac gunun fotograflarıdır. diğer 90 gunun resimlerini koymazlar oraya...
    bence cok iyi dusunun...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hocam oyle bır soyledınkı biz work and travel ı sadece burdan ogrenıyoruz gıbı oldu..aklı selim insanlarız..arkadaş çevrem de gitmeyen bir ben varım..bu demek oluyorkı herkesten dınledım neler yasadılar neler çektiler neler kazandılar..websıtelerındekı guzel kız resımlerıne,ozgurluk heykelı resımlerıne kanıp gıdenler zaten baslıca salak buna katılıyorum..ınsanın ıcınde biraz macere ruhu olucak..sırf amerıkan kulturu okuyo dıye bır arkadaşım gıttı,aglaya aglaya döndü..ailesini özlemıs,çalısmak zor gelmıs,ruslarla kavga etmıs falan fılan..gecelım bunları arkadaşlar..haklısın belkı buyuk aptallık ıkı dosya hazırlaması için o aç gözlü insanlara o kadar para verıyoruz ama şu an için en kolay cozum yolu bu.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

benim mesaj senden sonra oldugu için sana cevap olarak yazdıgımı dusundun galiba.. sana cevap olarak yazılmadı o genel bı yorumdu.
    yanlız acemi watcıların hepsi senin kadar sanslı deil. senin arkadas cevrende gidenler varmıs. bu senın için buyuk avantaj. ama tecrubeli insanlarla görüşmeden önce yurtdısı eğitim danısmanlarının yanına ugrayıp onlardan bilgi alan insanlar buyuk bi hayal kırıklıgına ugrayacaklardır.. mesela ben ilk wata 2006 yılında katılmıstım ve ilk defa bu programı advisin uludag universitesinde duzenlediği bi seminerde duymustum. o kadar guzel anlattılar ki bu programı.. genel olarak ogrencilerimiz 6000-10 000 arasında para getiriyolar dediğini biliyorum.. gerisini sen dusun...
    benim vurgulamaya calıstıgım nokta wat programının bu kadar kotu sonuclanması ve bu kadar sıkayetin olması %90 şirketlerin yanlıs yonlendirmesinden kaynaklanıyo. %10 ise öğrencilerin kişisel problemlerinden kaynaklanıyo ( senin verdiğin ornekteki gibi)
    benim gorusum bu..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

evet zamanında banada dedıler sırketler..10000 dolar kazanabılırsın...evlerı oyle bır anlatıyolarkı villalarda falan kalıyosun gibi..bunları duydugumda 1. sınıftaydım..su an son sınıftayım..bu surede gıdenler oldu..sordum abı 10000 dolar kazandınmı dıye..dalga gectıler resmen..gecen sene gıden bır arkadaşım 900 doları zor getırdı...sımdı bana bu vaatlerle gelen sırketlere de ben gülüyorum..onların gözünde biz dolarız,euroyuz...benım gozumde onlar..ıngılızce konusmaktan baska vasfı olmayan vasıfsız ınsanlar...bu ıkılı ılıskı ıcınde dıyorumkı sız benım dosyalarımı hazırlayın gerısıne karısmayın..kötü mü iyimi gececek dıye ıcım ıcımı yıyecegıne gıdıpyasayacaz bakalım

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkadasım ozaman sana bi tavsiye. madem onlardan beklediğin sadece dosya hazırlamaları ( ki zaten daha fazlasını yapamıyolar ) şirketlere o kadar para verme. işimi ben kendim bulucam de. iş bulmak amerikada cok kolay gideceğin yeri bildikten sonra. hele bide erken gidersen cok guzel işler bulabilirsin. yanlız senden işini burdan yani amerikaya gitmeden once bulmanı isteyecekler. cunku ds formunda belirtilmesi gerekiyo. şirketlerden rica et. senin için oylesine bi iş yazsınlar ds ye ama gidince orda calısmıcam de. bunu yapan şirketler var. sonrada gider orda paşa paşa işini bulursun..
    mesela ben son gıttıgımde oyle yaptım. bide temsilciydim bi şirketin 350 dolar para verdim şirkete..
    arastır şirketleri bunu yapabilirsin...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hocam benım gıdecegım sırketle self 800 dolar arada 500 dolr fark oluyo..ilk gıdısım bu benım yurt dısına.. bılmedıgım bı sıstem oldugu ıcın lkınde gıdıp gormek ılerıkı senelerde kesınlıkle self gıtmek daha mantıklı olur dıye dusunuyorum.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ne zaman ve nereye gidiceksin.. kesinmi bunlar??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

16 hazıran gıbı dusunuyorum...eyalet secımı yapamadım henuz herkes bırseyler soyluyo..cumartesı job faır var ordanda ısı ayarlıcam

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

anladım.. hayırlısı olsun.. insallah guzel gecer bizi haksız cıkartırsın..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

o kadar yorum yaptık kotu gecsede eklemeler yaparız artık :P

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bence konu sapmasın ben çok memnunum gene olsa gene giderim

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

walla içim karardı haa
    zor yönleri cirkin yönleri elbet wardır ama şu da bi gerçek ki bu cok deişik bir macera
    nitekim ünlü ozan mustafa sandal ne demş '' macera dolu amerika ''

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bende buna ünlü düşünür tarkanın bir sözünü eklemek istiyorum

başkası olma kendin ol

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Kimsenin sizleri yolundan çevirdiği yok arkadaşlar, siz bir gidin ondan sonra daha net konuşalım sizinle. Çünkü biz çok sıkıntı çektik 2008 yazında doğal olarak sinirliyiz. Kimse bir tarafından atmıyor tabi ki de herkez yaşadıklarını aktarıyor sizlere. Eğer görmek istediğiniz şey bu degilde sahte ve pembe bir birleşik devletler tablosu ise burada yorumları okumayın, sadece bilgi başlıklarından yararlanın. İnsanların söylediklerini ciddiye almalısınız. Gidin görün umarım çok da güzel geçer, çok da para kazanırsınız.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar ben aslinda cok menun diildim

ben baya baya baya bi memnun kaldim yahu
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

türkiyeden on binden fazla öğrenci gitmiş 2008 de bırakında memnun olmayanlar olsun,herşeye rağmen oraları görmeye değer,zaten memnun olan gelip yazmaz,canı yanan yazar bence haklı olarak

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşım şayet gidipde yasadığı şeylerden memnun olmayan diyosan ben o gruba girerim. fakat programın genelini kastediyosan son derece memnunum.
    what's up nigga

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

hehehe baslıgı acdıgıma coook memnunum bende herkes farklı yorumlar katmıs

konuya cok gusell!!!

aama en dıkkatımı ceken ıse daha gıtmeyen arkadasların yazdıkları yorumlar oldu.
    onlara hak verıyorum cunku bende gecen sene bu zamanlar onlar gıbı dusunyodum gıderım gorurrum macera ısde yasarım,olcek degılımya!!felan gıbı bır suru seyler gecıyodu aklımdan...

ama ısde break arkadasımıznda dedıgı gıbı ıs orya gıdınce degısıyo,
    hersey burda yasıldıgı gıbı yasıycam macera vb hayallrden ıbaret kalmıyo!!!

ama tabıkı bunlar yasayınca anlasılıyo!!!

10000 kısının gıttıgı soylenıyo turkıyeden ewet tabıkı bu 10000 kısınınde watı kotu yada ıyı gecmıycek bu su goturmez bı gercek ama hersey tozpembe bı sekılde gıtmıyo orda en ıyı gecenın bıle ıllakı bı sıkıntısı oluyo...

bunlar belkıde sıze oraya gıttıgınzde aklınıza gelen sozler olcak..

unutmayınkı su sozlerı hıcbır wat fırmasından duyamazsınız bence bu forumun farkıda burda,
    ıyıyı ve kotuyu bır arada bulabılmek...
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Evet her ne kadar süründüğümüz zamanlar olduysa da toplamda bakınca pişma değilim asla. En önemlisi eğitimli olmanın ne kadar değerlş olduğunu öğrendim.

Çünkü elinizde bi diploma olmadığı için WATçılara işverenler amele muamelesi yapıyor.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Beholder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimsenin sizleri yolundan çevirdiği yok arkadaşlar, siz bir gidin ondan sonra daha net konuşalım sizinle. Çünkü biz çok sıkıntı çektik 2008 yazında doğal olarak sinirliyiz. Kimse bir tarafından atmıyor tabi ki de herkez yaşadıklarını aktarıyor sizlere. Eğer görmek istediğiniz şey bu degilde sahte ve pembe bir birleşik devletler tablosu ise burada yorumları okumayın, sadece bilgi başlıklarından yararlanın. İnsanların söylediklerini ciddiye almalısınız. Gidin görün umarım çok da güzel geçer, çok da para kazanırsınız.
    Evet katiliyorum bend . Ciddiye alinmali burada yazilanlar ... Insallah herkes icin iyi bir wat sezonu olur bu sene . Bende herseye ragmen pisman degilim acikcasi .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks