loveonur meşgul herhalde ben onun yerine cevap veriyim.
Change of Status olayı başvurduğun okula göre değişse de ilk etapta başvuru masraflarıyla 800 dolar civarına mal oluyor.
Başvurdukdan sonra iki üç ay içinde cevap geliyor.Ondan sonra da okula aidatları vermeye başlıyorsun.Bu 2-3 içirisinde ne okula gitmene gerek var ne başka birşeye kafana göre takıl.
Araştırıp öğrendiğime göre en güzeli Türkiye'ye geri dönüp F1 vizesine başvurmak.
Neden?
1-Türkiyedeki konsolosluğun gözünde bi kere çok iyi biryerde olmuyorsn.Tamam sonuçta yaptığımız şey legal.Ama adamlara 3 ay deyip sonra kandırmış gibi bir durum var.
2-En kötüsü bu; yeni vizeni aldıktan sonra "Türkiye'ye bi gidiyim" dersen, Türkiye'ye dönünce elindeki vize kağıdıyla bir daha gidip vizeye başvurman gerekiyor.(Amerikaya geri dönemk için)
Çünkü pasasportda bir işlem yok.Vize kağıdı yok. Sadece elinde bir form var o kadar.
Vize verirler mi desen?Benim abim 1 yıllık dil kursuna gitti.Sonra Üniversiteye kayıt yaptırdı.O sıra change of status yaptırdı. Türkiye'ye tatile gelince de mecburen vizeye başvurdu. 2 yıllık lazımdı 5 yıllık F1 verdiler.![]()
Artık sen karar ver....
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
http://www.turkishwat.net
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks