Work and Travel
Toplam 121 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: J1'dan F1'a geçiş ilgilenenler buraya

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Hocam j1 den f1 e geçiliyor artık bu herkesin malumu ve bu noktada hemfikiriz.Fakat sorun f1 vizesine geçtikten sonra Türkiyeye döndüğünüz zaman tekrar Amerikan vizesine başvurursanız vize alamayacağınız gibi elinizdeki vizeyi bile iptal ediyorlar.

MEzunda daha önce okudum, bugün çok aradım ama bulamadım eğer bulsam linki yollayacaktım fakat size olayı kısaca nakledeyim:

j1 den f1 geçen arkadaş Türkiyeye döndükten sonra tekrar vizeye başvurmaya gidiyor.Tabii kendisinin aynı zamanda 10 yıllık turist vizesi de var.Ve vize almayı bırakın pasaportundaki 10 yıllık turist vizesinin üzerine "cancelled" yazıp elindeki vizeyi de iptal ediyorlar.

Bence bu işe girmeyi düşünenler geniş çaplı bir araştırma yapsın.Mezun forumu iyice okuyun.Vize değişimi yani "change of status" pek de tavsiye edilen bir şey değil.Yapanlar var mı?Elbette.Ama bundan dolayı başı ağrıyanlar da az değil doğrusu...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı macgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bence bu işe girmeyi düşünenler geniş çaplı bir araştırma yapsın.Mezun forumu iyice okuyun.Vize değişimi yani "change of status" pek de tavsiye edilen bir şey değil.Yapanlar var mı?Elbette.Ama bundan dolayı başı ağrıyanlar da az değil doğrusu...
    bende bu goruse katiliyorum ve change of status yapanlar geri donememe korkusundan yillarca turkiyeye gidemiyorlar.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı macgyver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam j1 den f1 e geçiliyor artık bu herkesin malumu ve bu noktada hemfikiriz.Fakat sorun f1 vizesine geçtikten sonra Türkiyeye döndüğünüz zaman tekrar Amerikan vizesine başvurursanız vize alamayacağınız gibi elinizdeki vizeyi bile iptal ediyorlar.

MEzunda daha önce okudum, bugün çok aradım ama bulamadım eğer bulsam linki yollayacaktım fakat size olayı kısaca nakledeyim:

j1 den f1 geçen arkadaş Türkiyeye döndükten sonra tekrar vizeye başvurmaya gidiyor.Tabii kendisinin aynı zamanda 10 yıllık turist vizesi de var.Ve vize almayı bırakın pasaportundaki 10 yıllık turist vizesinin üzerine "cancelled" yazıp elindeki vizeyi de iptal ediyorlar.

Cok dogru. J-1 vizesi F-1 vizesine cok kolay donebiliyor ama daha sonra Turkiye'ye donup tekrar Amerika icin vize alma sansiniz malesef hic olmuyor.

J-1 ile gittiniz, 4 ay kalip geri doneceksiniz. Daha sonra F-1 e basvuracaksiniz diyor konsolosluk.

Bu sekilde vizesini F-1 e ceviren bir ogrencimiz 3 yil kaldi Amerika'da. Annesi kaza gecirince dondu ve tekrar gitmek icin yeniden basvurdu ama F-1 ve Turist vizesi vermediler.

2013 yazinda WAT ile Amerika'da giden, guzel calisan ve zamaninda geri donen bir ogrencimiz 2014 yili WAT programi icin yeniden basvurdu ama vize alamadi. Sebebi abisinin 2013 yazinda WAT programi ile Amerika'ya gidip evlenip kalmasiydi. Abisinin durumu nedeniyle vize vermediler. Hatta mulakatta vizeniz onaylandi dediler ancak pasaportu ulastiginda red kagitlarini yollamislardi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)