Work and Travel
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: dönüş..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart dönüş..

Ülkemin geceleri ve gündüzleri uyku ve uyanıklığıma ters düştü, bir buçuk aylık bir Amerika gezisi, -gezi dedim ve buna güldüm-, tecrübesinin diyelim, ardından; döndüğümde bambaşka bir yanıyla gözüme görünen ülkemde iki haftadır kurtulamadım süpergücün etkisinden.
    Bir yanım kendi kendimi teesüfle kınarken, bir yanım dönmekle iyi yaptığıma ikna etmeye çalışıyor beni. Öyle ya, durmadan ağlayarak geçecek bir tane daha bir buçuk ayın getireceği 1000 dolara karnım tok diyip duruyordum orada. Zaten yaptığım tek akıllıca şey esnek bilet almak oldu bu işe bulaşırken. Kiminiz hatırlar, kiminiz profilim üzerinden ulaşır malum "gitmek istemeyiş" mevzuuma. Daha gitmeden binbir vesvese, öfke, kırılganlık ve yalnızlıkla boğuşuyordum. Geçirdiğim sorunlarla dolu bir buçuk ayda da iyi olan tek şey şu an oradan keşke alsyadım dediklerim için sipariş verebileceğim bir tane türk arkadaş edinebilmekti . Evet, anladım ki bu yola çıkarken kafanızın rahat olması gerek, benim gibi okyanusu ağlayarak geçip detroitte polislere gözyaşlarınızı sildirirseniz savaşı baştan kaybediyorsunuz. ya yalnız gitme psikolojisine kendinizi yola çıkarken hazırlayacaksınız, buna karar vereceksiniz, ya da sizi en ufak bir şekilde tongaya düşürme ihtimali olan bir insanla bunu hissettiğiniz anda yollarınızı ayırıp gerekirse oraya gitmeyeceksiniz. Psikolojiniz sizin pembe gözlükleriniz olabileceği gibi, gözünüze mil de olabiliyor. Güzellik kafanızı nereye çevirseniz oradadır gözünüz görmek istediğinde, bu yüzden suçu amerikaya, zencilere, şirkete, bana bunları yapmalarına müsaade ettiğim insanlara atmıcam. İnsan kendini tanıdığı zaman, nerede yanlış yaptığını biliyor benim gibi, genellikle bunu bilmek bir şeye yaramıyor çünkü kendini tanımakla akıllı olmak bir arada olmadığı müddetçe fotoğraf çekmekle aynı şey kendini tanımak. "ŞAPŞAL" yazıyor alnımda çektiğim fotoğrafta hayır kendime de bu kadar yüklenmiyorum aslında, sadece gezmeyi seven yanım doyurulmak istiyor hala daha. Görmek istediğim onca yer, bunun için nereden baksan 2 ay daha vardı.. Fakat bunun için ne madden ne manen gücüm kalmıştı. Herkesin başına az çok benzer sıkıntı verici şeyler geliyor bunun farkındayım ama çıkardığım ders odur, paylaşmak istediğim şey de keza, işlerin yolunda gitmeme boyutu artık sağlığınıza dokunduğu zaman Amerikaymış, paraymış umrunuzda olmuyor. Ülke hasreti bir yana, kendinize özlem duyuyorsunuz. Ve şu da bir gerçek, Türkiyeye tekrar adım attığınızda artık siz havaalanlarından yola çıkarak dahi kıyaslamalar yapabilecek hale gelmiş oluyorsunuz, kıyas bilincine sahip olmanın ise ömür boyu sizinle gelecek bir hayıflanma doğuruyor. Daha önce baktığınız yerlerde avrupanın veya amerikanın siluetleri yokken birden beliriyor bu defa metroda, trafikte.. Refah ve dinginlik batıyla doğru orantılı diyorsunuz ister istemez ama biliyorsunuz ki, insanın kendi ülkesinde kendi dilinde yabancı olması, diğer ülkenin "öteki"si olmasından çok daha tercih edilesi, günaydın

kahvaltı:
    Türkiyeye dönmek istediklerini söyleyen arkadaşlar için öncelikli mesajımı vermek şimdi aklıma geldi, bu istek en dayanılmaz olduğu anda yapmanız gereken ne zaman dönmek istediğinizi düşünmeniz, muhtemeldir ki kendinize tamam dönelim hadi işe koyulalım o zaman dediğinizde mantığınız rahat rahat size "o zaman ilk paychecki alalım bir iphone psp ıvır zıvır bişeyler kapalım öyle dönelim" ya da "cebimde biraz para var aslında bi newyork yapsam mı gelmişken" ya da "işi bırak biraz etrafta takıl fotoğraf çek" ya da "şu yeni gelecek türkleri bekle belki bişeyler çıkar" gibisinden direktifler verebilecek duruma gelecektir. Çünkü gitmek kesinleşmiş de gitmeden ne koparabilirim kısmına gelmiş gibi algılar durumu zihin böylece. ama yok hemen yarın gidelim nolur diye yalvarıyorsa size mantığınız hiç düşünmeyin, nasıl olsa türkiyeye döndüğünüzde bir dahaki sefere neyi nasıl yapacağınızı/yapmayacağınızı biliyor olarak bir sonraki maceranızı/intikamınızı ferah ferah planlayıp bundan bile mutluluk duyacaksınız ve doğrudur, hepsi sizin paha biçilemez anılarınız ve tecrübeleriniz olacak bilmem kaç dolara tecrübe ve anı satın aldığınızı düşünürek rahatlayabilirsiniz ha bir de annenize ve babanıza ufak da olsa birer hediye alın benim çok içime oturdu onlara bir şey almadan geri dönmek
    Konu lavinia tarafından (01-08-2008 Saat 07:39 AM ) değiştirilmiştir.
    meet me at the blue cafe..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

öncelikle herşey için geçmiş olsun demek istiyorum. Yazılarını daha önce takip etmiştim ne kadar sıkıntı çektiğini biliyorum. Ama bardağın dolu tarafından bakmak seninde dediğin gibi en azından gelecek sefere neyi nasıl yapacağını yada yapmayacağını öğrendin ki bu da çok büyük bir artıdır gelecek sefer için. Artık seneye başka bir şirketle, başka bir arkadaşınla gelirsin work and travel a ))
    I beg for mercy, i plead, tell me
    Why? why me?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadasim bos ver amerikaymis bilmem nereymis gercekten de dayanilacak sey deil turkiyedeyken mutlu deildim bi amerikaya gidim belki haytimda deisen bir sey olur dedim ama olmadi. Yani birazda hayata bakis acimizla alakali artik hic bir seyi takmiyorum kaybedecek neyim varki haftada bin bir eziyetle verdikleri 167.5 dolarmi? umrumda deil.onemli olan neyi neden yaptigin deil. mutlu olacagin seyi yapmis olman . bence bu herseyin ustunde unutmaki burda amerikada kacirdigin birsey yok bize burda 1000 lece kez Welcome to USA dediler. evet gercek amerikaya geldik ve orda yasiyoruz 3 ayliginada olsa neyin ne oldugunu anladik.turkiyede bir amerikan filmi seyretmekle aksam isten gelince seyretmek cok farkli insan bu iste ne kadar cok yalan oldugunu cok acik anlaya biliyor

Neyi istersen onu yap, ve sadece Mutlu oldugunu bil yeter.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya öncelikle duygularını yaşadıklarını bu kadar çok güzel anlatmıssın inan şu an aynı hissiyatlar içerisindeyim dönsem mi şu aldığımız paraya değmez zaten amaç amerikada para kazanmak falan da değil amacım dil geliştirmekti ama yanlış yol seçtiğimi düşünyorum ya da yeterince ii bir plan yapamadığımı düşünüyorum
    bundan sonraki hayatında mutlu olman dileğiyle

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya zaten dil geliştirme olayı kafadan yalan. ben her gün dondurma arabasıyla tek başıma satışa çıkıyorum. konuştuğumuz kalıplar o kadar sabit ki hep aynı muhabbetler. bir de telaffuz çok farklı galiba bizim. hiç birşeyi tek söyleyişte anlamıyorlar. bu da insanı konuşmaktan soğutuyor. tam espri ortamı olayı ama yapamıyorsun çünkü biliyorsun ki anlamayacaklar tek seferde tekrar söylemen gerekecek bu da insanın konuşma hevesini kaçırıyor gerçekten.

bu arada konu dışı ama 1-3 ağustos arası missouri de no tax olayı var belli ürünlerde. diğer eyaletlerde de var mı benzer uygulama?
    I beg for mercy, i plead, tell me
    Why? why me?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Yasadigin sorunlarin sende bu sekilde bir etki birakmasina bir yandan sinirlenip diger yandan uzuluyorum cunku bildigimiz uzere gelirken ne umutlarla degil adam gibi yasamaya adam gibi calismaya ve ingilizcemizi pekistirmeye geldik. Neyse artik maddi ve manevi kaybin tartisilmaz fakat su saatten sonra da keske donmeseydim gibisinden kendi kendini uzme, kendi hatalarini sorgulayip sonraki planlarina zemin hazirlamak senin adina en makbul olani olacaktir. Bol sans arkadasim. Bende suan san diego dayim. Bu hafta sadece 12 saat alabilmistim menejer e yalvar yakar 21 saate cikarttim. Durum boyle. Belki meksikaya gidecegim calismaya. Ne olacagim hic belli degil yarin obur gun beni isten de atabilirler vs. Koyverdim artik yasiyoruz iste Japon baligina dondurduler resmen ahah. Neyse suanda mutlu mesud isen kendini uzme arkadasim.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar, bütün bu olanlar gösteriyor ki, biz oraya "insanca yaşamak" olarak tabir edilen amerikan yaşam tarzını -amerikanlar- için gerçekleştirmeye, kolaylaştırmaya gidiyoruz, ondan pay almaya değil, bize sadece onları izleme fırsatı veriliyor ve bunun için bile çok yüksek rakamlar bağışlayabiliyoruz. Neden? Çünkü dayatmalar var ve bir de yaşımızın verdiği macera tutkusu sömürülerek katılıyor buna. Hayır amacım WAT programını her yönüyle bir aldatmaca ve sömürmece olarak yansıtmak değil. Çünkü biliyoruz ki iyi bir araştırma, bilinçli bir seçim ve sınırlarınızı bilip bu sınırlara tekabül eden -zorlamayan- koşullardaki sayılı sayıdaki iş veya yer için çok erken başlamak hareket etmeye bahsettiğim ve bahsedilen sorunları büyük oranda ortadan kaldırıyor. Sadece Amerika olsun gerisi gelir anlayışımızın şaşırtıcılığı ve bize "ne bekliyordun" denildiğinde şaşıp kalmamızın aslında çok normal oluşu. Amerika yürüyen insanlara şaşıran bir ülke arkadaşlar. Bu bile bir çok şeyi anlatıyor düşününce. Sigara , ekmek ya da su almak için arabaya ihtiyacınız var bu ülkede -yani (insancayı bırakın)yaşamanız için- ve arabanız yoksa zaten amerikan pastasından pay alamayacaklar listesinin en başında siz geliyorsunuz
    meet me at the blue cafe..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ben polyannacilik yapanlardan degilim ne kadar bu gun yaptigim 40 $ lik et sut ivir zivir alisverise deli gibi sevinir hale gelseme

Suanda ben dahil bircok insanin standart alti hayat surmesinin veya geri ulkesine donmesinin sebebi biraz da bizdedir. Kotu yakalandik ne bir telefon ne bir mail isverenle muhtemelen %95 gitmeden once hicbirsekilde gorusmedi etmedi. Misal veriyorum mart ayinda yazismaya basladin haziranda ciktin ev is hersey tamam bu sartlar altinda pek de sorun cikacagini sanmiorum. Bizim hatamiz sudurki, gafil avlandik ve kaderimizi sirketin eline biraktik. Sonuc olarak vardigim kani sudur ki, digerlerine nazaran guvenilir bir sirket bulup sadece belgeleri halletmek adina isbirligi yapilabilir. daha otesi dert oldu bircok insana.

Ben meksikaya gidiyorum dostlar calismaya, bakalim guzel bir ucak bileti buldum. San Diego-Cancun , Cancun- NY(JFK) 450$ iyi fiyat. burasi boyle devam eder ve kisa zamanda is bulamazsam , meksikadan iyi haber gelirse direk gidiyorum. Haydi hayirlisi. Nereden nereye allah allah , neyse..
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)