Work and Travel
Toplam 21 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 21 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika washington dc den Turkiyeye mektup

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Thumbs down Amerika washington dc den Turkiyeye mektup

soru: nasil gecti yolculuk bizi unuttma ne var ne yok kib ara sira yaz

cevap:

abi ustumde fazla para yoktu istanbula otobusle geldim biletim air france tan di gittim ki ne gorim bi ucak var A320 ( kamil kocun otobusleri daha luks ve konforlu ) , neyse dedim gidimde ne olursa olsun bi baktim anons yaptilar paris ucagi 1 saat 15 dk gec kalkacak pariste havalimani iscileri eylem yapiyomus ucak baya gec kalkti yav ataturk havalimaninda pistte 4 tane ucak ardarda dizilmis kalkis icin sira bekliyor anlayacagin 15 dk da orda gitti. personel desen bi garip bizde ic hat seferi yapan thy ucaklari daha konforlu emin olabilirsin. neyse paris hava alanina inince herkes saatin kac oldugunu cozmeye calisiyo dedilerki diger ucagin kalkisina 30-40 dk var kos allah kos o ne bicim hava alani bide yeni yapmislar asagi iniyoruz saga sola donuyoruz orda gorevliye washington ucagini soruyoruz bizi yonlendiriyo neyse bi 7-8 dk kostuk ne gorim metro bekliyo bize trene binmemizi solediler bindik devam ettik tren durdu kos allah kos gene yukari cik saga sola git ucaga yetistik bu ucakda 40 dk rotar yapti zaten ama ondan sonra iyiydi 400 kisilik bi ucak pencere kenarinda oturuyordum yanimda kimse yoktu saldim kendimi arar ara kalkiyorum yemek veriyolar hemen yiyorum ( yemek buldun ye dayak buldun kac ) sonra yatiyorum atlantik okyanusunu gectik amerikaya vardik washington a indik ama yorgunluktan oluyorum. vize islemini falan yapip disari cikacam artik tamam artik kurtuldum derken gorevli istanbul-paris ucagi geciktigi icin bavullar yetismedi sonra gelecek dedi benim umrumda deil zaten acelem var is verenin adresini yazdim yollarsiniz dedim. ciktim hemen telefon kulubesine gidip is vereni aradim saat 4.50 pm bana saat 7 den once gelirsen seni kalacagin yere yerlestiririz dedi yoksa bu gece bi pansiyonda kalman gerekecek dei ben nasil oraya cabuk varabilirim ne kadar surer dedim ozel servis (supper shuttle ) ile 50 dk ya gelirsin ama trafik durumuna bagli dedi bindim super shuttle bayildim 30 $ bi baktim zenci bir sofor neyse dedim benim 7 den once bu adreste olmam lazim tamam dedi halleeriz. ii dedim. abi adam butun sehri dolasti benim gidecegim yere yaklastik saat 7.02pm telefon acin olmassa beni bi otele birakin orda kimse yoktur dedim aradi ofis kapali abi ne bicim sehir markete yuruyerek gidim desen 30-40 dk etrafta otel yok adamlarin herbirinde artislik olsun die bir gps gihazi var adam ordan bi otel buldu birakti beni baslarim abd sine de is verenine de 24 saat tir yoldayim bari yatiim dinleniim dedim adam bana bizim muessese de kati kurallarimiz var credi kartin yoksa kabul edemeyiz demez mi ya pesin vercem abi cash dedim dolar dedim dunyanin her yerinde gecer dedim dinlemedi ben dedim ciktim.

yurudum baya bi yok duzensiz toplu tasima var otobus ne zaman gelecek belli deil zaten gelse nereye gidecem bilmiyorum soruyorum buralarda otel varmi sanki fransizca konusuyorum yuzume bakiyolar bilmiyoz diolar.neyse devam ettim bi baktim yol issizlasiyor dedim eyvah yorgunluktan oluyorum su yesillikte uyur kalirim gece burasi da guvenli degil hemen bi otel bulmam lazim.derken bi baktim bir resturant meksika resturantiymis meger girdim merhaba dedim ( hi) onu anliyo baska bisey anlamiyo dondum sole etrafima bi baktim abi adamlar meksikali ve ispanyolca konusuyor musteriler bile ispanyolca konusuyor anlayacagin 1 yil ingilizce hazirlik okuyup 10.000 km yol geldik ama yinede iletisim sifir artik oturim bi kosede agliyim diorum ulan delikanli adama yakismaz en iyisi ben bi otel buliim de yatiim dedim . kasiyere dedim buralarda otel varmi. 20. soyleyisimde diger calisanlarinda yardimiyla turist oldugumu ve otel ardigimi anladilar sana bi taksi cagirtalim o bilir biz bilmiyoruz nerde otel var dediler. tamam dedim.bi yemek aldim (tavuk ve patates adi sametin menusu ): kendi menumu kendim kurdum tam basladim yemeye 3 lokma yedim

taksi geldi alel acele 10 $ bayilip tesekkur edip taksiye kostum oturdum baktim ya ben anlatiyorum taksici anliyor iyi ya dedim problem bende deil anlattim otel lazim diger servisteki sofor problemliydi bole bole oldu die tamam dedi. dedim nerelisin dedi pakistanliyim muslumanmisin dedim o da evet dedi bende muslumanim diyince adamin gozleri acildi sen nerelsin dedi dedim turkiye o zaman selamin aleykum dedi hos bes ettik ben seni ispanyol zannettim o restorantta gorunce dedi.neyse bi otel bulduk gecelik 65.99$ vergi ile birlikte bir gece 75$ neyse alistik zaten resepsiyondaki adama yarin beni unutmayin erkenden uyandirim dedim tamam dedi taksi soforunede sagol kaan abi dedim 15 $ verip yolladim yukari ciktim vurdum kafayi yattim

ertesi gun saat 8 de khvalti edeyim dedim resepsiyona dedim burda mc donalds var mi die ( gencturksel bitti ama gene de uzcuzdur heralde dedim ) su tarafa git ama emin deilim kapali olabilir gittim kapali sehirde su borulariyla ilgili bi problem var kapaliyiz die yaziyo neyse starbucs buldum acik girdim baktim yiyecek biseyler var sandivic dedim bunda domuz eti yok dimi kasiyer bana nasil anlamadim o zaten tavuk dedi neyse ben emin olayim dedim bide yanina meyveli yogurt oh 13 $ falan da o olan oldu bari karnim doysun dedim yedim sordum cay kahve varmi die kusura bakmayin icecek satamiyoruz su problemi var dedi bi kucuk su aldim 1.90$ oh valla 10 litre kola alsam daha ucuz neyse otele dondum isvereni aradim geldi beni aldi ya sana ofisin kapisina not birakmistim samet beni bekle die gormedinmi dedi bende ofisi aradik kapaliydi daha kapinin onune gelmeden sokaktan donduk bole bole oldu dedim tuh ya dedi bende ben zaten alistim sanssizlik bende dedim galiba isler yoluna girecek ama maddi krizle basbasa yim elimi cebime atsam 5 dolar gidiyo az once su aldim 2tane kucuk su 4.20 $ bana dua et yapacak bisey yok isverene dedim 150 $ depozito vardi ama elde olmayan sebeplerle ( 1 gunde 170 $ ) harcamam sebebiyle param kalmadi bizimkileri ararim yollasinlar ben verecem dedim tamam anliyorum problem deil dedi

su anda kutup hanedeyim bisikletle 3 kez kaybolarak 1 satte geldik ben ve urdunlu bir arkadas evde 3 urdunlu 1 moldovali 1 turkuz simdilik hepsi erkek . artik onumuzdeki maclar bakacaz dakka 1 gol yuz kib sen sen ol work and travel bilmem ne ugrasma otur oturdugun yerde milletede slm sole artik kendi basimin caresine bakiyorum yarin 3 gunluk egitim baslayacak sonrada ise baslayacam gorusmek uzere arkadaslara slm

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaş çok eylenceli anlatmış ama sanırım yaşarken o kadar eylenmemiştir
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

fastdemir çok çok geçmiş olsun.. umarım bundan sonra yoluna girer her şey.aslında sen tam bi wat başlangıcı yapmışsın sağlam tecrübe olmuştur diye düşün ilerleyen günlerde keyfini çıkarmaya bak.. ben de airfrance'dan aldm bileti,benim ilk uçak ta A320

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya bnmki de a320 :s
    o kadar kötü mü yaaa 8 buçuk saat yol çekilir mi :s

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

A320 ile parise gideceksiniz 5 saat falan surer ondan sonrada daha buyuk bir ucakla amerikaya devam edeceksiniz

Arkadaslar tamhersey yoluna girecek derken bu kezde egitimi gecemedim egitimdeki hoca istersen kal dene dedi isverenle konustum pratigim yok uzunzamandir yuzmemistim bana merhabe hosgeldin durmadan havuz da 12 tur at dediler bende denedim ama olmadi cok yorucuydu is veren 1 haftya sonra yeni bir sinif gelecek bir hafta boyunca issiz gucsuz ne yapacaksin malesef isini degistirmen lazim dedi ( bu olay daha amerikaya gelisimin 3.gunu oluyor ) ok dedim yapacak birsey yok

anlayacaginiz isten kovuldum simdi sponsor firma geovisions ile irtibata gectim yeni bir is bulacaklar bana umarim daha iyi olur isler zaten fazla parada kalmadi umarim daha da kotuye gitmez

bana sans dileyin ( yada en iyisi dua edin )

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

kardeş senin hikaye necronun kine benzemiş hakkında hayırlısı inşallah. allah yardımcın olsun gurbet ellerde..
    AEK

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Allah yrdımcın olsun umarım daha da ii bir iş bulursn

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

sagolun arkadaslar su anda sponsorum bana yardim edecegini soyluyor bende bekliyorum

evet bencede necronun olayina benziyor ozellikle evde 4 urdunlu 1 moldovali 1 de turk olmak uzere 6 erkegiz ama hepside iyi cocuklar sohbet muhabbet iyi ama is olmadi gerci isverenlerim iyi insanlar ama sadece cankurtaranlik isi var ellerinde ve ben bu denememde egitimi tamamlayamadim bnir daha denemem icin 1 hafta beklemeliyim ne zamanim ne de param var

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

valla ben de lifeguard'lık yapıcam iyi yüzerim ama mümkünatı yok bırak 12turu 50metrelik havuzda 2tur atamam ciğerlerim yetmez.. ki bütün eğitimler standartsa yandım! bana burdan acentandam söylenen iki kulaç at veriyolar sertifikayı şeklinde!!benim de sonum senink gbi olcak herhalde fastdemir:S

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya iki egitmen varmis ilkinin adi jessi jessi cok iyi bir adammis onun actigi kursta herkes geciyormus kasmadan ama bana gelen adam biraz kildi bana sen gecemessin kusura bakma dedi yapacak birsey yok gelmeden once cankurtaranlar egzersiz yapsin yoksa isiniz zor biraz da sans isi

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

hmmm... 12tur atamadğn için elediler yani... sanki olimpiyatlara yüzücü hazrlyolar! 1.50lik havuzda da kim boğulcaksa!! valla ben sigara kullandğm içim mümkün değil 12tur flan..:S ki egzersizle de olmaz.. gitmeden havlu attım yani...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

sansini dene derim yinede eger kendine guveniyosan egzersiz yap butun sirketler ayni deil

ALLAHA SUKUR en sonunda isimi deistirdim su anda DETROIT , MICHIGAN dayim burda 2 kisi bir evde kaliyoruz 3 gun sonra ise baslayacagimi solediler evde internet tv vs her sey var havuzumuz var baya guzel oldu. Isim bir MC DONALDS ta calismak umarim her sey daha iyi olacak

eger buraya yakin arkadaslar varsa irtibata gecelim

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

çok sevindim yeni işini bulmana
    şu training konusundan biraz daha bahsedeblr msn rica etsem?her şirket kendi mi yapyo yoksa ayrı ayrı kurs alanları mı var vs vs??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya bu cok komik ama havuz o kadar da buyuk deildi hatta derinligi 60 cm falandi ben genelde 60 cm havuzda yuzmem stilim deil sigara konusuna gelince sigara iciyorsan zor ama kisiden kisiye degisir nefesin kuvvetliyse hemen yorulmuyorsan gecersin her sirket kendi siradan havuzunda kendi supervisor larina egitim verdiriyor bi gun bi sinif toplayip basliyolar 3 gunde bitiyor dedigim gibi burda her yerde olan cok buyuk olmayan hatta kucuk olan bi havuzdu benimki

en onemli sey durmadan 300 yard yuzeceksin havuzun dibindan kinasil anlamadim zaten derinlik 60 cm biraz yuzeceksin ok kondisyon un iyi ise sorun yok sonra biseyler ogretecekler orasi kolay en sonda kucuk quiz tarzi bir test var onu verip ise basliyosun ama ben yapamadim

cok fazla kafana takma gelmeden memlekette bi havuz bul kendini dene bolca yuz gelirkende yanina bi sozluk al gerisi kolay ben cok sanssizdim ilk gunlerde basima gelmeyen kalmadi birazda sans meselesi ama ALAHA sukur simdi hersey daha iyi ..

anlattiklarim senin icin yeterli merak etme

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kardes sen mektup degil gunluk yazmishsin. Tuvaletin farkli oldugunu yazmamishsin. Bu arada sana birsey diyeyim yemek konusunda. 20 dolara pizza satiyorlar rahat 6 kisi kusana kadar yersin

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı fastdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bu cok komik ama havuz o kadar da buyuk deildi hatta derinligi 60 cm falandi ben genelde 60 cm havuzda yuzmem stilim deil sigara konusuna gelince sigara iciyorsan zor ama kisiden kisiye degisir nefesin kuvvetliyse hemen yorulmuyorsan gecersin her sirket kendi siradan havuzunda kendi supervisor larina egitim verdiriyor bi gun bi sinif toplayip basliyolar 3 gunde bitiyor dedigim gibi burda her yerde olan cok buyuk olmayan hatta kucuk olan bi havuzdu benimki

en onemli sey durmadan 300 yard yuzeceksin havuzun dibindan kinasil anlamadim zaten derinlik 60 cm biraz yuzeceksin ok kondisyon un iyi ise sorun yok sonra biseyler ogretecekler orasi kolay en sonda kucuk quiz tarzi bir test var onu verip ise basliyosun ama ben yapamadim

cok fazla kafana takma gelmeden memlekette bi havuz bul kendini dene bolca yuz gelirkende yanina bi sozluk al gerisi kolay ben cok sanssizdim ilk gunlerde basima gelmeyen kalmadi birazda sans meselesi ama ALAHA sukur simdi hersey daha iyi ..

anlattiklarim senin icin yeterli merak etme

eyvallah fastdemir teşekkür ederim
    60cm olayına bittim yalnz gidip denicez başka şansımız yok gbi şu an..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Fastdemir dostum işte plan program yapmadan gidersen böyle olur yazık değilmi 170 dolarına şimdi? Bak üye olup arasaydın bir kaç kişiyi couchsurfing'ten washington DC'den seni gelir havalimanında karşılarlardı evlerinde uyurdun kafan rahat eder paran cebinde kalırdı en azından moralin bozulmazdı. Eee dinletemiyoruz ki millete
    llorando, de cara a la pared...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı leventnoir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fastdemir dostum işte plan program yapmadan gidersen böyle olur yazık değilmi 170 dolarına şimdi? Bak üye olup arasaydın bir kaç kişiyi couchsurfing'ten washington DC'den seni gelir havalimanında karşılarlardı evlerinde uyurdun kafan rahat eder paran cebinde kalırdı en azından moralin bozulmazdı. Eee dinletemiyoruz ki millete
    tamamda guzel kardesim benim bilette dc ye inis saatim 15.55 di. is verenim de bana maille saat 19.00 dan once ofiste ol yoksa seni karsilayacak eve yerlestirecek kimse olmaz demisti. yani anlayacagin 3 saat 5 dk var. ucak gecikti bavul kayboldu ki hala bovulum gelmedi gumruk falan ciktim disari telefon ettim isverenime su anda ofisteyim 19.00 dan once ofise gelemeye calis dedi ( saat 16.40 ) nasil gelebilirim dedim en cabuk. supper shuttle denilen insan icadi ile dedi ( sen once parani verip servise oturdugun halde koy dolmusu gibi yolcu bekleyip acelen oldugunu soyledigin halde en son seni gidecegin yere kadar birakan bir anlayis ) atladim supper shuttle

sofore dedigim sey su
    I have to be at the address before 7 pm ! is it possible ?
    saat 17.00 ^ ok ^
    17.15 diger yolculari bekliyo elde telefon bi disari bi iceri
    17.30 yola ciktik istanbula gore gayet acik bir trafikte ilerliyoruz sofor zenci muzikleri dinleyip yanindaki teyzeyle sohbet ediyor guluyor
    18.00 hala bir yerlere gidip birilerini birakiyor
    18.30 bi daha sordum ^ himmm I will try I will try ^
    19.00 adam adrese geldide ofisi bulamiyo saga sola bu adres nerde dio elde iki tane telsiz bir tane gps aleti
    19.00 ^ I will call ^ aradi ve otomatik mesaj mesai saati bitti kapaliyiz derdin varsa marco pasaya anlat
    19.02 beni bi otel bulup yerlestirin ucuz olsun ogrenciyim zengin deilim dedim ^ I dont know any hotel in this area. ^ yandaki abla gps den ara deyince akil etti ve bir otel buldu
    19.03 otele giderken zenci yandaki ablayla konusuyo icinde fesatlik var belli ^ hey come on he need help maybe you can help him.you can go your home with him. ha ^
    19.05 beni bi otele birakip kacti gitti dedigi sey ^ god luck ^
    19.07 otelde baska bir zenci bizim kati kurallarimiz var sadece kredi karti ve cek kabul ediyoruz uzgunum dedi
    19.07.15 Allah topunuzun bel... versin. Baslarim amerikasinin da isverenininde otelininde soforunun deeeeeee.....

sinirden kuduruyorum gerisini anlatmama gerek yok zaten butun bunlar toplamda 26 saati bulan yolculuktan sonra basima geliyor ben yorgun olunca kizgin olan insanlardanim ve ayakta duracak halim yok bi otel bulup yatmaliyim

simdi 175 dolar o kadar onemlimi bence deil o kabus gibi gunu atlattiktan sonra hic deil daha onceden bole bisey olacagini bilseydim birilerini ayarlardim zaten olmadi youth hostelde 29 dolara kalir ertesi gun ofise giderdim

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı fastdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sansini dene derim yinede eger kendine guveniyosan egzersiz yap butun sirketler ayni deil

ALLAHA SUKUR en sonunda isimi deistirdim su anda DETROIT , MICHIGAN dayim burda 2 kisi bir evde kaliyoruz 3 gun sonra ise baslayacagimi solediler evde internet tv vs her sey var havuzumuz var baya guzel oldu. Isim bir MC DONALDS ta calismak umarim her sey daha iyi olacak

eger buraya yakin arkadaslar varsa irtibata gecelim
    Selamlar fastdemir su isi nasil hallettin anlatirmisin biraz ?? Bende suanda zor durumdayim ve sponsor derken intrax i felan mi kastediyorsun ?? Isi nasil degistirttin biraz anlatirsan bende aramayi ve konusmayi dusunuyorum. Bu arada intrax check in ini birkac gun once yaptim fakat bugun intrax check-in rejected adli bir mail aldim ne yapmaliyim tekrardan form doldurayimmi bir fikrin varsa iyi olur?
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

BEHOLDER sana tavsiyem sponsor firman intrax ile surekli diyalog halinde ol, en iyi yontem telefonla konusmak ara magdur oldugunu issiz sen isinin olmadigini eger calisiyosanda problemlerini anlat mutlaka bi is bulmam lazim param kalmadi falan de iyice derdini anlat onlar sana yardimci olurlar cunku senden para aldilar ve sen buraya onlarla irtibat halinde geldin burda amerikada derdini anlatabilecegin ve sana yardim edebilecek yegane yer sponsor firman zaten onlarin gorevi bu

ben telefonla sponsor firmami geovisions u aradim durumu anlattim magdur oldugumu soyledim bana ilk olarak new york a yakin sehrin disinda bir otelde hausekeeping isini teklif ettiler baska isimiz yok dediler bende o isi sevmedigimi yapamiyacagimi soledim mumkunse bir mc donalds isi ayrlayin dedim buldular burasi amerka bir suru fast food isi var

sponsorla konus ne derdin varsa bastir biraz israrci ol turkiyedeki firmani da ara yada mail yolla sikistir biraz o zaman sana mutlaka yardim edeceklerdir

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Ok saolasin dostum, telefon aldim bugun gidecegim ise aliniyorum sanirim veya beni denemeye alacaklar ama orada calisan turk kizlar arkadaslarimla beraber kaliyorlar ingilizceleri kotu olmasina ragmen front desk de calisiyorlar eger ise alinirsam ben cok rahat calisirim gibime geliyor. Olmazsa dedigini yapacagim saol tekrardan.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)