Biraz fazla acımasız yorumlar var, ilk kez gidecek arkadaşlar çok fazla moralini bozmasın herşey pahalı ve kötü değil...
Öncelikle genel olarak forumda sanki oraya çalışmaya değilde 5 yıldızlı otelin kral suitine gidiyormuş havası verilip sonradan beklentilerin gerçekleşmemesi gibi bir durum sözkonusu... yani "amanın çok kötü durumdayım acil yardım!!!!111", "bu mu ulan amerika :ssSSS" , "dün geldim yarın dönecem, allah amerikayı beter etsin" gibi başlıkların içeriğini okuyunca gerçekten biraz moralim bozuluyor.
Birkaç mağdur durumda olan arkadaş dışında açılan konu içeriklerinin tamamı herkesin başına gelebilecek rutin problemler, ki bunları yaşamak da gayet normal, o yüzden bence gitmeden önce beklentilerinizi bir gözden geçirip mantıklı düşÃ¼nmekte ve sonradan herşeye şaşırmamakta fayda var.... (Konu dışı bir bilgilendirme oldu ama biraz fazla doldum kusura bakmayın

)
Gelelim konuya;
Abd'de hayat pahalılığı birkaç konu hariç Türkiye'den farklı sayılmaz, hatta daha iyi bile sayılabilir... (O birkaç konu, kira,
meyve - sebze, ekmek, bazı eyaletlerde ulaşım)
Parantez içindeki şeyler haricinde özellikle market alışverişleriniz ya da elektronik alışverişlerinizde Türkiye'de ödediğinizden daha fazlasını ödüyorsanız kullandğınız marketi değiştirmenizi öneririm...
Benim hala Amerika'ya gitmemiş olan arkadaşlara önerim şudur;
-Eğer elinizden az çok yemek yapmak geliyorsa (Mantı, Dolma değil, basit şeyler) ilk gününüzde gidin bir Walmart'a, alın tencere tabak ve tüm mutfak gereçlerini (Pirinç, makarna, salça, tuz, biber, Ton balığı, et, süt, mısır gevreği, dundurulmuş pizza, yağ vs.) toplam olarak bu alışverişiniz maksimum 200$ tutar, ki bu da 2-3 kişiye rahat rahat 1 ay yeter. 2 kişi için hesaplarsak 1 ay boyunca günlük 3 dolara gayet sağlıklı bir şekilde doymuş olursunuz.
-"Zaten çalışıyom gün boyu, bide yemek mi yapacam" diyen arkadaşlar için durum biraz daha farklı...
Onlara herkesin de bildiği, McDonald's ın wat öğrencileri için bulunmaz nimeti Double Cheeseburger'i, Ayrıca süpermarketlerde satılan 0,50$ lık tonbalıklarını, yine süpermarketlerde satılan 1$'lık pizzaları, ama en çok biraz web sitesi gezip karnını doyurabilecek kadar yemek yapmayı öğrenmelerini öneriyorum...
Yani günde 3 öğün dışarda yemek yiyip sonra da Amerika çok pahalı demek biraz saldırganca bir tavır oluyor. Türkiye'de de tavuk döner gibi şeyler haricinde 3-4$'dan aşağı yemek yiyebilen yok sanırım... Bu durumda sorun gittiğimiz yerde değil, biraz bizde oluyor...
Bookmarks