Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: debit card hakkında

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Akbank var mıdır Seattle ya da NY 'de bnm debit card 'ım var fakat güvenlik num. yok Tlf açıp öğrenicem ..
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Utahtayim su an. Wells Fargo dan hesap actirdim hem de yanimda arkadas getirdigim icin de 25$ verdiler Melek gibi bi adamdi. Yaklasik 1 saat oturduk. Adam kasten yavas yapti isleri muhabbet felan ettik. Free checkhing accounts actirirsaniz gittiginiz yerde hersey ucretsiz ve debit kart veriyorlar. Bilginize.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşlar peki bu paychecklerde bu hesaba yatabiliyormu benim bu konuda kafam karıştı yaw

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Sheckhin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Utahtayim su an. Wells Fargo dan hesap actirdim hem de yanimda arkadas getirdigim icin de 25$ verdiler Melek gibi bi adamdi. Yaklasik 1 saat oturduk. Adam kasten yavas yapti isleri muhabbet felan ettik. Free checkhing accounts actirirsaniz gittiginiz yerde hersey ucretsiz ve debit kart veriyorlar. Bilginize.
    evt aynen oyle wachoviada ayni free 25$ veriyor ve debit kart bilginize
    Safinaz...

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı eagleofworld Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar peki bu paychecklerde bu hesaba yatabiliyormu benim bu konuda kafam karıştı yaw
    Ister cash olarak alirsin istersen oraya verip yatirirlar . Bence parani hemen kullanmak istiosan ilk once cash yap (western union gibi bi yerden) daha snra o cash parayi bankaya gotur . Eger direk paycheck verirsen 1 gun bekledikten sonra hesabina yatirirlar onu . Paycheckinin gecerli olup olmadigini banka arastirir sonra hesabina gecer buda 1.5-2 gun kaybetirir sana.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yazılar tam çıkmamış yaw bir daha anlatırsan çok hora geçer birde bu parayı çek mek olmadan tırak para alamıyormuyuz :P

Tecrübe Puanı
    10

Yazilar neden tam okunmuyor ? Tirak die nakitte alirsin parani

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yani ben dicem patrona ben istemiyom çek mek bana gani gani nakit dolar ver adam da verecek

Tecrübe Puanı
    10

Tirak die alirsin dedim ama patrondan diil bankadan . Valla heryerin durumu farklidir belki patronla konusup nakit alirsin parani fakat genellikle cek olarak verirler .

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart hey

arkadaslar debit card ' kredi karti ve atmlerde kullandiginiz kartlarin 3 de birbirinden farkli..abd ve turkiyede bile.turkiyede debit kart olayi yok zaten.. atm karti ve kredi karti var.. amerikadaki debit kartlar ise bankayla yapmis oldugunuz sozlesmeye gore eksiye dusme yada dusmeme muhabbeti var..eksiye dustugu zaman kredi kartindan pek bi farki kalmiyor..amerikadaki debit kartlarlar turkiyedeki atm kartlarinin arasindaki fark ise turkiyedeki kartlarla heryerde alisveris yapamazsiniz nden dicek olursaniz?? arkasinda ccv2 numarasi yok.. amerikadaki kartlarda var bu kartlar biraz karisik ama tek yapmicaginiz sey nasilsa eksiye dusmuyor diyip harul hurul harcamayin.bizim arkadasin eksiye dustu -200$ flndi sanirim ..bankaya gittik cingar cikarttik nasil olduysa sildiler .. amerika garip bi ulke :S

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Exclamation

arkadaslar basligin tamamini okuyamadim ,burda cok onemli bi nokta var debit kartinizi kullanirken(para cekerken-alisveris yaparken)cok dikkatli olun sakin ha sakin eksiye dusmeyin cunku cok yuksek miktarda para aliorlar 1 dolara bile eksiye dusmemeye calisin bazi arkadaslarimzin basina geldi bu sene eksiye dustuler birinden 200 dolar oburundende bi 50 dolar gibi bisey almislardi !!!!

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı safira_rafet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar basligin tamamini okuyamadim ,burda cok onemli bi nokta var debit kartinizi kullanirken(para cekerken-alisveris yaparken)cok dikkatli olun sakin ha sakin eksiye dusmeyin cunku cok yuksek miktarda para aliorlar 1 dolara bile eksiye dusmemeye calisin bazi arkadaslarimzin basina geldi bu sene eksiye dustuler birinden 200 dolar oburundende bi 50 dolar gibi bisey almislardi !!!!
    Off cok fazla bi miktar ya . Cok onmli bi bilgi tesekkurler .

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart debit kart hakkında

merhaba ben de bank of americada hesap açtırdım debit kart verdiler benim kazandığımpara ona yüklenecek bende ordan alacaktım yani benim bildiğim debit kart hesap kartıdır ama türkiyeye dönmeden havaalanında para fln çektim alışveriş yaptım param var diye döndüm türkiyeye bir baktım -208
    çok şaşırdım çnkü hesapta olmayan parayı nasıl kullanmışım ve 2 defa 35 dolar almışlar sizin yazını gördüm sizin arkadaşlar nasıl aldılar paralarını
    yardımcı olursanız sevinirim bir de onlar herlde fazla harcama tutarının üzerine çıktıkları için ödedikleri 35 doları gerialdılar yani hesaplarından düşüldü değil mi sonuçta harcama yapmışlar
    teşekkürler

Alıntı m00dy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar debit card ' kredi karti ve atmlerde kullandiginiz kartlarin 3 de birbirinden farkli..abd ve turkiyede bile.turkiyede debit kart olayi yok zaten.. atm karti ve kredi karti var.. amerikadaki debit kartlar ise bankayla yapmis oldugunuz sozlesmeye gore eksiye dusme yada dusmeme muhabbeti var..eksiye dustugu zaman kredi kartindan pek bi farki kalmiyor..amerikadaki debit kartlarlar turkiyedeki atm kartlarinin arasindaki fark ise turkiyedeki kartlarla heryerde alisveris yapamazsiniz nden dicek olursaniz?? arkasinda ccv2 numarasi yok.. amerikadaki kartlarda var bu kartlar biraz karisik ama tek yapmicaginiz sey nasilsa eksiye dusmuyor diyip harul hurul harcamayin.bizim arkadasin eksiye dustu -200$ flndi sanirim ..bankaya gittik cingar cikarttik nasil olduysa sildiler .. amerika garip bi ulke :S

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart debit kart hakkında

merhaba ben de bank of americada hesap açtırdım debit kart verdiler benim kazandığımpara ona yüklenecek bende ordan alacaktım yani benim bildiğim debit kart hesap kartıdır ama türkiyeye dönmeden havaalanında para fln çektim alışveriş yaptım param var diye döndüm türkiyeye bir baktım -208
    çok şaşırdım çnkü hesapta olmayan parayı nasıl kullanmışım ve 2 defa 35 dolar almışlar sizin yazını gördüm sizin arkadaşlar nasıl aldılar paralarını
    yardımcı olursanız sevinirim bir de onlar herlde fazla harcama tutarının üzerine çıktıkları için ödedikleri 35 doları gerialdılar yani hesaplarından düşüldü değil mi sonuçta harcama yapmışlar
    teşekkürler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

kardes neden acikliyim iyi dinle.. simdi sen bi alisveris yapiosun ya.. yaptigin alisveris internet bankaciliginda pending olarak goruluyor yani para havada demek turkcesi.. para havada oldugu icin senin hesapda gozukuyor.. mesela 200$ var sende 100$ harcadin bi baktin senin hesap hala 200$ sonradan dusuyor anlicagin 100$.. simdi senin neler yapman gerektigini tek tek aciklayamam burda uzun surer bi msne ekle beni seni bu beladan kurtariyim yoksa vize basvurusunda borclu gozukursun vize vermezler sana.. bu borcunun da turkiyede bi karsiligi yok bunuda belirtiyim. yani adamlar gelip evini haczedemezler.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozloss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler
    usta bu eksiye dusmede cektigin para miktarida onemli ve kac para cektiginde onemli .bi tanesei tek seferde cekti galiba 30 dolar felan - ye dusmustu ondan 50 gitti.Diger eleman burasi cok enteresan 6 sefer - ye dustu 1 er dolar hepsi ve 200 dolar odedi evet salakca gelior ama odedi o parayi .bu - ye dusme muhabebetinde her bankanin uyguladigi ceza degisior .Bu dedigim olay citizen bank ta oldu .Ama butun bankalarda ayni islem var

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

usta bu eksiye dusmede cektigin para miktarida onemli ve kac para cektiginde onemli .bi tanesei tek seferde cekti galiba 30 dolar felan - ye dusmustu ondan 50 gitti.Diger eleman burasi cok enteresan 6 sefer - ye dustu 1 er dolar hepsi ve 200 dolar odedi evet salakca gelior ama odedi o parayi .bu - ye dusme muhabebetinde her bankanin uyguladigi ceza degisior .Bu dedigim olay citizen bank ta oldu .Ama butun bankalarda ayni islem var
    evet bizim arkinda basina geldi iste. $1 lik alisveris yapmis -30$ ceza geldi .. overdraft free deniyor iste turkiyedeki banka kartlarinda yok bu. )) .. bu arada bankayi arayip overdraft protection da koydurabiliyoruzz ahh is isten gectikten sonra

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bu debit cardlar herhalde bu sene birçok watçının başına sorun oldu.Bizimde başımıza benzer bir takım olaylar geldi arkadaşın bankada 600 küsur dolar parası varken son gün newyorka geçmeden önce tüm parasını bankadan çekmek istediğinde 250 dolara yakın bir eksilme olduğunu gördük vede yaptığımız tüm hesap kitaba rağmen bu paranın nasıl eksildiğinin mantığına varamadık.Daha sonra newyorkta geçtiğmizde hesabı tekrar kontrol ettik bu seferde bir şekilde bi yerden 40 dolar para eklenmişti hesaba:S tamamen saçmalık derecesinde bir olay bu.daha sonra hepimiz kıllanıp kendi kartlarımızı da kontrol edelim dedik ve de tek bir kişi dışında herkesin hesabının - de olduğunu görünce dumur olduk.olayı orada çözmeye fırsat bulamadan türkiyeye döndük 1-2 arkadaş burdan amerikaya para yolladı hesaplarını artıya çıkartmak için ancak bu seferde hesabı kapatmıyorlar kapamak için ya belli bir süre beklemek zorundasın -6 ay - yada 20-30 dolar verip kapatabilirsin diyorlar.adamların ucuz alışveriş dışındaki tüm sistemleri berbat

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ellcrys Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu debit cardlar herhalde bu sene birçok watçının başına sorun oldu.Bizimde başımıza benzer bir takım olaylar geldi arkadaşın bankada 600 küsur dolar parası varken son gün newyorka geçmeden önce tüm parasını bankadan çekmek istediğinde 250 dolara yakın bir eksilme olduğunu gördük vede yaptığımız tüm hesap kitaba rağmen bu paranın nasıl eksildiğinin mantığına varamadık.Daha sonra newyorkta geçtiğmizde hesabı tekrar kontrol ettik bu seferde bir şekilde bi yerden 40 dolar para eklenmişti hesaba:S tamamen saçmalık derecesinde bir olay bu.daha sonra hepimiz kıllanıp kendi kartlarımızı da kontrol edelim dedik ve de tek bir kişi dışında herkesin hesabının - de olduğunu görünce dumur olduk.olayı orada çözmeye fırsat bulamadan türkiyeye döndük 1-2 arkadaş burdan amerikaya para yolladı hesaplarını artıya çıkartmak için ancak bu seferde hesabı kapatmıyorlar kapamak için ya belli bir süre beklemek zorundasın -6 ay - yada 20-30 dolar verip kapatabilirsin diyorlar.adamların ucuz alışveriş dışındaki tüm sistemleri berbat
    6 ayda o para varya ne kadar katlanir Bi wat parasi daha cikar be . Demekki dikkatli olmak lazim ha . Ben surekli internetten kontrol ediyordum . Bnm hesabim Wells Fargo 'idi check verdim 1,5 gun sonra hsebima para yatti . Hadi dedim kontrol fln biraz da is gecikse bulur 1,5 gunu . Daha sonra paycheck 'imi western union 'da cash hale getirdim ve bankaya verdim bu seferde paranin yatmasi 2 gunu buldu enteresan yani anliyamadim ..!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

benimkide wells fargodan
    ben ona soyle bi cozum bulmustum.Simdi paychecki direk deposit olarak verince 1-2 gun bekletiyor fakat ben paychecki direk cashe ceviriyordum bankada aldigim cashi yatiriyordum hesabima bu sefer aninda geciyordu.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ellcrys Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi banka bu ya boyle? ben gecen arkin hesabini kapattim wells fargodan sagolsunlar hemencecik kapadilar

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Konuyu birazcik hortlatiyor gibi olacagim ama sunu sormak istiyorum. Bank of Amerika da hesap actirirken Abd de ne kadar ikamet edicegimizi soruyorlar mi ? Dun diger bir bankadan hesap actirmak (checking account) istedim ama ulkede en az 90 gun kalmam gerektigini soyledi. Gec geldigim icin 2.5 ay kalacagim ve actiramadim. Bank of Amerika ve diger bankalarda boyle bir durumla karsilasan oldu mu ? Iyi gunler...

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Benim sorunum biraz farklı arkadaşlar.

Amerikada çalışırken iş verenim bana CHASE bankasının Debit kartını çıkartmıştı ve paramı ona yatırıyordu.

Şimdi Türkiye'ye döndüm ve bi payday geçti, içine para yattı. Fakat ben paramı nasıl çekeceğimi bilmiyorum. ATM'lere soktuğumda bi tek nakit avans veriyor. Başka seçenek çıkmıyor.

Gerçekten çaresiz durumdayım, 670 dolar var iki haftalık paycheck'im. Bu debit kartın üzerinde VISA'da yazıyor, ABD'de alışveriş yapıyordum, acaba Türkiye'de yapabilir miyim bilmiyorum.

Gerçek anlamda yardımınıza ihtiyacım var.

Teşekkürler.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Eger sordugun soru alisveris yapip yapamamansa; evet alisveris yapabiliyorsun.Icinde dolar olsa bile banka kuru degistirip parayi degistiriyor.Istersen kucuk bir deneme yap.
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger sordugun soru alisveris yapip yapamamansa; evet alisveris yapabiliyorsun.Icinde dolar olsa bile banka kuru degistirip parayi degistiriyor.Istersen kucuk bir deneme yap.
    Hakkaten alış veriş yapılabiliyormuş, 10 TL mazot aldım, eve gelip internetten kontrol ettim 6.75 dolar kesmiş

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı hakanerdogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakkaten alış veriş yapılabiliyormuş, 10 TL mazot aldım, eve gelip internetten kontrol ettim 6.75 dolar kesmiş

Eger seneye yazin guzel bir yerde ucuz bir tatil yapayim diyorsan git bu kartinla tatil paketi al.Daha oncede demistim,kart yabanci kart oldugu icin ve Turkiyede maalesef yabancilara daha ucuz tatil sunuldugu icin bu guzel bir firsat senin icin.
    Peki.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Vallahi çok mantıklı, saol.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

arkadaşlar birkaç gün sonra paycheck gelecek türkiyeye ,en az kesintiyle nasıl alabilirim onu?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

7- eleven daki satlan debit kart hakkında bilginiz varmı farkı nedir ?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger seneye yazin guzel bir yerde ucuz bir tatil yapayim diyorsan git bu kartinla tatil paketi al.Daha oncede demistim,kart yabanci kart oldugu icin ve Turkiyede maalesef yabancilara daha ucuz tatil sunuldugu icin bu guzel bir firsat senin icin.
    Merhaba,

Bu avantaj nasıl sağlanıyor? Benim ABD'de kullandığım kredi kartım var hala da kullanıp ödeme yapıyorum. Nasıl bu avantajdan faydalanabilirim?
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)