Work and Travel
Toplam 97 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: CHP ve iddası ‘dinleme’

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Ya bencede halkın getirmediğini söylemek biraz ağır oldu..
    Aklıma çanakkale şehitleri geliyor..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bencede halkın getirmediğini söylemek biraz ağır oldu..
    Aklıma çanakkale şehitleri geliyor..
    Sence savaşan halk " Özgürlük, adalet, kardeşlik" için mi savaşıyordu. Bu dediğin ondan 125 yıl kadar önce Fransa'da yapılıyordu. Bizdeki olayın cumhuriyeti getirmekle alakası yok. Mantık " Ülkeme gavur girmesin" mantığıydı ve ülkenin bu duruma geleceğini bilselerdi eminim ki orda ölen şehitler savaştıklarına pişman olurlardı.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sence savaşan halk " Özgürlük, adalet, kardeşlik" için mi savaşıyordu. Bu dediğin ondan 125 yıl kadar önce Fransa'da yapılıyordu. Bizdeki olayın cumhuriyeti getirmekle alakası yok. Mantık " Ülkeme gavur girmesin" mantığıydı ve ülkenin bu duruma geleceğini bilselerdi eminim ki orda ölen şehitler savaştıklarına pişman olurlardı.
    @Faruk,

Ülkenin her yeri zaten gavur olarak nitelendirilen düşman askerleri ile çevriliydi.Düşmeyen bir kaç bölgeden birisiydi çanakkale.Son yorumunuda hayretle okudum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Cumhuriyet bir halk hareketi değildi malesef söylenen doğru.Cumhuriyet halka empoze edilmeye çalışıldı,bunu o dönemde M.Kemal gibi bi şahıs yapabilirdi ve o yaptı iyikide yapmış yoksa örümcek bağlamış bi şekilde devam ediyor olucaktık.Ama bugünkü sorunun temelide malesef o halk temelli olmayan cumhuriyeti hala kabul edemeyen bu halktan kaynaklanıyo ve bu da 20 senede bi siyasette başa geçen ''Biz halkın iradesiyiz,şimdi söz halkta'' sloganıyla bizleri galeyana getiren şahsiyetlerdir ama gerçekten bugünkü yönetim biçimimiz için temelinden sarsılan cumhuriyet ve kesinlikle olmayan bir demokrasi diyebiliriz.Cumhurbaşkanı,başbakan,hükümet,bakanla r kurulu ,yeterli çoğunluk ve olağanüstü hal ilan etme yetkisi tek partide toplanmış durumda.Ne egemenlik kayıtsız şartsız milletindir kaldı ne de demokrasi açık söylemek gerekirse.Tabi bu benim düşüncem arkadaşlar..
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Faruk,

Ülkenin her yeri zaten gavur olarak nitelendirilen düşman askerleri ile çevriliydi.Düşmeyen bir kaç bölgeden birisiydi çanakkale.Son yorumunuda hayretle okudum
    Madem resimlerle devam edeceğiz, buyurun bu da ayrı bir resim:

İktidara gelen hükümetler(hükümet demeye dilim varmıyor darbeci rejimlere) insanların dinine direk müdahale etmediler mi? Osmanlı döneminde barış içinde özgürce yaşayan halklar daha sonra "laiklik elden gidiyor, şeriat geliyor" söylemleriyle dinlerini yaşamakta zorlanır olmadılar mı? Orda savaşan halk böyle bir halktı.
    Günümüz koşullarında kimse bana lütfen din ve vicdan özgürlüğünden bahsetmesin.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet o zaman kanımızla canımızla koruduk ülkemizi,
    senin deyiminle gavurları attık.
    peki şimdi neden ülke topraklarımız parsel parsel o gavur milletine satılıyor.
    PARDON özelleşiyor.........
    gittim; gezdim; gordum....

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)