Nasıl oluyor bilen var mı?
Nasıl oluyor bilen var mı?
Konu faruk tarafından (02-06-2009 Saat 11:26 PM ) değiştirilmiştir.
Tabi ki işe yarar ne olur ne olmaz yanında bir kurtarıcı.Ordan alman çok zordur burdan al derim ben çıkması sana gelmesi 15-20 günü bulur yalnız.Finansbankdan sakın alma çok düşük limit veriyolar.Eğer baban filan kefil olursa Yapıkrediden al bence
arkadaşlar burdaki kartlarınızı orda kullanırsanız her yaptığınız işlem başına yüklü miktarda bi para ödemek zorunda kalırsınız
o yüzden bi kredi kartı nolur nolmaz diye yanınızda bulunsun fakat kullanmayım derim bence
Benim bildiğim alışverişlerden ek bir ücret alınmıyor emin nmisin bu söylediğine.Çünkü öyle olsa yabancı internet sitelerinden aldığım şeylerden ek ücret alınması lazımdı.Belki karttan kartada değişiyor olabilir
Yanında nakit götür, sonra orda pay checklerinin de hesabına yatması icin wells fargo bankasından basic account actır. (wells fargo diye öneri olarak özellikle söylüyorum cünkü cogu yerde atm ve subesi varmıs) Yanında götürdügün parayı da hesaba yatırabilirsin güvenlik acısından. Hesabı actırması da kapatması da cok kolay. Orda alısveriste de cok kullanıslı, netten de alısveris yapabiliosun kredi kartı gibi. Gecen sene giden arkadasımdan biliyorum. Bence böylesi daha iyi olur, burdan kart götürdün mü her alısverisinde fazla miktar ödeyebilirsin veya Türkiyedeki iletisim telefonunuzu sürekli arayabilirler kartınız yurt dısında kullanılıyor diye.
burdan götürün mutlaka bizi baya bi kurtarmıştı ama dikkat edin burdan alcaanız kredi kartı dövizle alışverişe açık olsun yoksa bi işe yaramıyo..extra bi ücret ödenmiyo neyi harcıyosan o kadarını ödüyosun burdaki gibi işte..tek fark dolarla ödüyosun
Daha farklı bir kıyamet senaryosu olan var mı acaba?
Bu işin aslını nasıl öğrenebiliriz. Kimseye yalancı demiyorum tabiki ama yanlış bilgilerden arınmak lazım.
Burdaki kartını orda kullandıgında ücret kesilmesi konusunda bir arastırma yap ona göre götür, ama benim bildigim kadarıyla cogu banka kredi kartı yurt dısında kullanılınca müsterisini güvenlik nedeniyle arayıp soruyor dogrulugu icin. Belki sen Abd de iken aileni sürekli rahatsız ederler kart bol bol kullanılyor diye![]()
Zaten bende kredi kartı yok. Babam ek kart çıkartayım diye ısrar ediyor. İşe yarar mı diye merak ettim.
Anlaşılan bu konuda tecrübeli biri yok. Ben biraz araştırayım, sonuçları yazarım buraya![]()
ben gecenlerde American Airlines sitesinden kendi kredi kartımla bilet aldım bi sorun olmadı kimsede aramadı beni. ama yaptığımız işlem için bedelin dışında extradan bir ücret ödüyomuyuz onu bilmiyorm. yalnız banka extremlerinin arkasında yurt dışından dövizle alışveriş yapılmışsa bu dolar yada o anki kur üzerinden ytl olarak yansıtılır diyo. bunun secimi ise size kalmış isterseniz bankayı arayıp bu iki işlem türünden birisini seçiyosunuz ona göre işlem geçiyo. extra bir ücret ödendiği yazmıyo.
biz kullandık işte extra bi ücret yok tek fark dolarla ödüyosun ya da dediği gibi o günkü kur üstünden ödüyosun o kadar..kimseyi de aramadılar kart kullanılıyo flan diye..yanlış bilgilendirme olsun istemiyosan bankaya sorcaksın ya da gidip kullanıp görceksin sormicaksın bize..
yok en güvenli bilgiyi bankadan alırsın biz ne desek boş sanırım için rahat olsun diye dedim ben..biz hsbc kullanmıştık hangisi avantajlı pek anlamam![]()
bende bir master kart başvurusunda bulundum. belki ilerde lazım olur diye.
arkadaşlar bende kafamdan sallamadim heralde
geçen gün oryantasyona gittik orda CIEE den gelen yetkili söyledi bize bunu
internette yapılan alışverişlerde öyle bi ücret ödenmiyo fakat amerikada normal bi mağazadan alışveriş yaparsanız bu ücreti ödemek zorunda kalırsınız
ayrıca citibank hsbc gibi bankaların dünyanın heryerinde şubesi olduğu için bunları kullanırken o dediğimiz ücreti ödemezsiniz
fakat ne biliyim iş bankası garanti akbank gibi bankalardan alırsanız bu bankalar amerikada bankalarla anlaşma yaptıkları için sizin yaptığınız harcamadan ufak bi kısmını ücret olarak talep ediyo
nasıl biz bi bankadan diğer bankaya havale yaparken 3-5 milyon ödüyosak bu parada öyle bişey
hcsb bankası üniversite öğrencilerine campus kart adında bi kart veriyo limitide 500 ytl isteyen arkadaşlar buna başvurabilir kefil felan istemiyolar bildiğim kadarıyla.
arkadaşlar hsbc nin kartıyla otelde kaldım 1 2 gun orda soylenen miktarıın aynısı faturaya yansıdı herangı bi ek ucrete tabi olmadı gecen sene ama bankadan bankaya değişirmi bilmiyorum
Arkadaslar HSBC istersenız lımıtınızı 750 ytl ye cıkarabılıyor nakıt cekme lımıtıde 350 ytl heryerde kullanabılırsınız
işin aslını öğrenmek istiyorsan doğru yerdesin.worldcard axess advantage(hsbs) ve maximum kullanmış biri olarak söylüyorum. hepsini çatır çatır kullandım. axess den tek kalemde 1000 dolar worldcard'dan tek kalemde 350 dolar geçtim ama kimse türkiyedekileri aramadı. harcamaların hesap kesim tarihinde bankanın kuru üzerinden ytl ye çevriliyor ve ekstreni ytl olarak ödüyorsun. kapısında visa-mastercard gördüğün her yerde alışverişini yaparsın bir kuruş da ekstra para ödemezsin. en ilginci burdan aldığımız citibank banka kartını ile orda alışverişlerde kullanamadık. normalde banka kartı ile alışveriş en yaygın yöntem. banka kartı (debit card) diyorum kredi kartı demiyorum. ama burdan aldığımız citibank kartı sadece para çekmek için kullanılıyormuş. telefon kartı gibi dandik bir kart zaten. velhasıl kelam, kredi kartı alın yanınıza zor durumlar için.
bence de kredi kartı gerekli ya.En azından acil durumlarda kullanırız.Masaaltı diye tabir ettiğimiz olaydan korur bizi![]()
Bu saatten sonra adıma kart çıkması biraz zor. Babamın kartlardan bi tanesini götürsem oraya sorun çıkar mı?
SOnuçta çipli kart, şifreyi yazıp geçer miyiz? Birde tutulamasınlar beni orda![]()
zaman zaman kredi kartından yüksek miktarlarda çekim yapıldığında kimlik göstermeni istiyorlar. sen yinede götür bence yanında ama...
Valla tüm yorumları okudum kafam karıstı toparladım sonra..
En dogrusu gidip bankalarda görümek ama bilgi veren arkadaslara tesekkürler![]()
mj_turk citibank dan hesap açtırırken paranı çekme koşullarını tam olarak öğren citibank yatırım bankası olduğu için paranı belli bir süre çektirmeyebilir yada bir kısmını içerde tutmak isteyebilir.
Yatırım hesabı açmıcam ki, normal vadesiz hesap açıcam. Neyse yine de bi sorarım.
valla ben hesap mesap açtırmıcam.paramı yanımda taşıcam.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.
Şu anda 9 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 9 misafir)
Bookmarks