Bir iki şey biliyorum onları paylaşayım nacizane....
Eğer bir eyalet üniversitesi(state college) ise yani türkiyedeki karşılığı devlet üni. ,ona çok ciddi referanslar gerekiyor önemli bir portfolyöye sahip olmak gerekiyor ve okuyacağınız bölümlerde göz önünde bulundurularak 75-85 ibt toefl puanı mutlaka istiyorlar.Bizden farklı olarak ikili görüşmelerde okuyacağınız bölümle ilgili hocalar sizinle birer mülakat gerçekleştiriyor.Masterda öyledir türkiyede.Eğer hepsinde başarılı olursanız mis gibi bir referans ve kabul mektubunuz oluyor.Gerisi zaten konsoloslukta bildiğiniz görüşmeler.
Özel kollejler var bide onların eğitim seviyelerine göre şartları bayaa farklılık gösteriyor.İnternet sitelerinde oldukça anlaşılır bilgiler var.Hatta o kadarki online başvuru bile yapabiliyorsunuz.Daha gitmeden ödemeleri yaparak herşeyi hazırlayabiliyorsunuz.İngilizceniz yetersiz görülürse aynı bizdeki vakıf üni.lerinde olduğu gibi dayıyorlar 1 semester ingilizceyi sonrada yeterlilik sınavına giriyorsunuz geçerseniz programa başlayıp dersler seçebiliyorsunuz.
Her iki tip üni.de çok cazip burs olanakları sunuluyor ve ben okuyan arkadaşlarımdan çok iyi biliyorumki mutlaka burs alırsınız vasatın azcık üstünde iseniz.Özellikle yurtdışından gelen öğrenciler için oldukça fazla burs imkanı var.İnternet sitelerinde mutlaka ayrıntılarını okursunuz.
Ama ne olursa olsun ilk başta yani yerleşip işinizi yoluna koyana kadar gideceğinz bölgeye göre sağlam bir bütçenizin olması şart ya da buradan burs bulacaksınız.Ben kendine güvenen arkadaşlara ingiliz konsolosluğu sayfasındaki burs imkanlarına bakmalarını tavsiye ederim.Tam pansiyon burs varsa o ingilizlerinkidir.İngiizcesine güvenen kaçırmasın.Chevening Bursları diye geçer.
Bookmarks