Work and Travel
Toplam 24 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 24 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerikada okula kabul edilmek için ne yapmak gerek

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ha ha böle bişey duymuştum bende

bundan yıllar yıllar önce 2 karadenizli vatandaşımız kanadaya gidiyor ( tabi o zamanlar kanada türkiyeden vize istemiyor ) ucaktan iner inmez iltica talebinde bulunuyorlar bunlara kalacak yer iş falan veriliyor ( galiba o zaman işci falan lazımmış böle hemen iş ev ayarladıklarına göre ) ve daha sonra bu vatandaşlar köye bir mektup yollayıp oradaki hayatın güzelliğini işi evi ve hayat standartlarını anlatınca 2 ucak dolusu köylü çoluk çocuğuyla kanadaya gidiyor ve ucak inince onlarda iltica ediyorlar

sonra ne mi oluyor kanada türkiyeye vize uygulamaya başlıyor

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Standart ulusa serzeniş

Alıntı fastdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ha ha böle bişey duymuştum bende

bundan yıllar yıllar önce 2 karadenizli vatandaşımız kanadaya gidiyor ( tabi o zamanlar kanada türkiyeden vize istemiyor ) ucaktan iner inmez iltica talebinde bulunuyorlar bunlara kalacak yer iş falan veriliyor ( galiba o zaman işci falan lazımmış böle hemen iş ev ayarladıklarına göre ) ve daha sonra bu vatandaşlar köye bir mektup yollayıp oradaki hayatın güzelliğini işi evi ve hayat standartlarını anlatınca 2 ucak dolusu köylü çoluk çocuğuyla kanadaya gidiyor ve ucak inince onlarda iltica ediyorlar

sonra ne mi oluyor kanada türkiyeye vize uygulamaya başlıyor
    Peki İngiltere?
    Adamlar 1989 a kadar türklere vize uygulamıyor sadece bilgilerini alıyor dosyalıyor.Benim dayıda o zaman ptt bursuyla londrada öğrenci...Türkiyeye eve geliyor tatil için,o sırada da Türkiye-İngiltere maçı var ülkede.Maçın sonucu tabi hezayanla sonuçlanıyor.Fakat tabi maçın rövanşıda var bu maçada büyük ilgi oluyor,oldukça kalabalık bir grup İngiltereye rövanşa gidiyor.Sonuç yine hezimet,ama asıl olay maç değil!Asıl olay 42 Türk vatandaşının ülkeye geri dönmediğinin tespiti Adamlar ertesi gün vize uygulamasına geçiyor daha sonraki haftada yasalaştırıyorlar Türklere vizeyi.Hatta o kadar ciddi bir siyasi gerilime dönüşüyorki benim dayının bursu filan neredeyse kaynıyor bu olay yüzünden
    Ya bazan anlatıyor tüm avrupayı fuarlar için geziyormuş,diyorki sadece pasaportunun arkasına hava alanında girdi-çıktı diye damga basarlarmış.Şimdi milletin psikolojisi bozuluyor vize alabilmek için.Nese bizi bu hale getirenler utansınkonuyu saptırdıysam kusura bakmayın arkadaşlar...
    *EnFla ProDuction™*

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks