İş Kabul belgesi resmi bir belge değildir, bu belgede yazılı bilgiler her an değişmeye maruz kalabilirler.Bu belgedeki bilgilerin değişmesinden ötürü bir hak iddia edemezsiniz.
Yukarıda da belirtildiği gibi İş Kabul belgesi kara kuru bir belgedir, yasal açıdan hiçbir bağlayıcılığı yoktur.Bu belge bir nevî iyi niyet anlaşmasıdır ve bunun ötesinde bir değer taşımaz.
Daha önce de belirttim gibi normal açıdan işverenin sizi işe almaması gibi hiçbir sebep yok çünkü sizi, elemana ihtiyacı olduğu için alıyor.
Bazı arkadaşların belirttiği gibi bu olayın CEO'lukla falan zerre alakası yok.Sizin çalışma tarihlerinizin işverenin planına tam olarak uymaması, sizin yerinize daha erken tarihde gelecek olan başka ülkeden öğrencileri işe alması ve buna benzer sayısız nedenden ötürü sizinle anlaşmasını her an iptal etme hakkı vardır.
Ayrıca yine bazı arkadaşların yazdığı gibi uçak biletini onlara aldırın ve bu tür açıklamaların hiçbir değeri yoktur.Son derece popülüst yazılar bunlar.Sen iş kabul belgesinde yazılı olan "işinizi,çalışma saatleriniz...vs değişebilir ya da işveren sizi işten çıkarabilir" türü ifadelerin altına imzanı atacaksın, ayrıca şirketle yapmış olduğun sözleşmede de benzer ifadelerin altına imzayı atacaksın ondan sonra çıkıp bunlar şirketlerin oyunu bunlara kanmayın diyeceksin ve bir de üstüne uçak biletini onlara ödetin diyeceksin.
Kardeşim sen adamlarla oturuyorsun bunlar olabilir, ben bunları kabul ediyorum diye anlaşma imzalıyorsun ondan sonra paranoyak bir şekilde bunlar şirketin oyunları diyorsun.Bu ne perhiz ne lahana turşusu...
Bookmarks