rahdan, sen bilirsin. bu arabaların devir işlemleri falan nasıl oluyo. cok ugrastırmaz dimi onlar.?
rahdan, sen bilirsin. bu arabaların devir işlemleri falan nasıl oluyo. cok ugrastırmaz dimi onlar.?
Şöyle söyleyeyim, DEvir işlemlerinde arabanın değerinin Yüzde 6 sı sanırım max. olarak veriliyor. Plakaya isim yazdırmakta 70 dolar sanıyorum ki .
ancak kafamı kurcalayan konu sigorta konusu. ne kadara patlar acaba kısa donem sigorta yaptırabilirmiyiz vs vs gibi konular.
bu oranlar her yerde degisiyor bizim eyalette yuzde bes idi vergisi 3o dolarda title yani tapusu 40 dolarda plaka eger plakaya adini yazdirmak istiyorsan yada ozel resimli plakalar var onlardan almak istiyrsan 25 extra veriyorsunuz bur arada bir tiyo vereyim eger vergi odemek istemeiyorsaniz ...aldiniz adam kagita yazarken kac paraya aldiginizi daha dusuk bir ucret yaza bilir mesela 1000 dolara aldiniz adam derse kagitta 100 dolara sattim sadece 5-10 dolar vergi verirsiniz 50-100 dolarin yerine
ya sigortalarda eyalete ve acentaya gore degisiyor bazi yerlerde eyaletin ehliytini istiyorlar felan bizim yaptirdigimiz sigortlar biraz pahali oluyor ehliyetimiz olmadigi icin benim yaptirdigim sigorta ilk ay 180 sonrada 120 idi aylik garip bir sistemeri vardi 5 a oduyordum yani policenin toplami 660 dolardi.....ama istersen ilk aydan sonra yatirma sorun olmaz kaza yapmadigin polis ccevirmedigi surece......birde su dudum vardi eger son odeme tarihinden 20 gun sonra parasini yatirmadi isen police iptal oluyor yani 20 extra gunun var oluyor bu sartlari konsmak lazim sigortayi konusurken cunki bazi sgortalrda mecmur odediyorlar 6 aylik sigorta yaptiyasan hepsini aliyorlar pesin....
Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)
Bookmarks