arkadaşlar sokaklarda seyyar satışlar çok karlı deniyor. bunu daha önceden yapmış birileri varmı? gerçekten denildiği gibi o kadar para bırakıyormu ve ne gibi işler var? manav, dondurma vs. varmı gerçekten böyle şeyler
arkadaşlar sokaklarda seyyar satışlar çok karlı deniyor. bunu daha önceden yapmış birileri varmı? gerçekten denildiği gibi o kadar para bırakıyormu ve ne gibi işler var? manav, dondurma vs. varmı gerçekten böyle şeyler
bi yorum yapabilecek kimse yokmu arkadaşlar bende aynı seyi merak ediyorum
var arkadaşlar. geçen sene haftalık ortalama 750 dolar gelir getiren paychecklerinin bazılarında haftalık 1000 doların üzerinde kazanç elde eden komisyon hesabı çalışan kişiler demeyeyim de kişi mevcut.
admin (at) turkishwat.net
ama her giden ve bu işleri yapan bukadar para kazancak diye bişey yok ki,iş yapamazsın sonra gidersin saati 7 dolara da olsa garanti bi iş seçmedim diye söylenir durursun..
herkes için söylemedim zaten. seyyar satış yapıp yüksek paycheckler alan bir kişiyi biliyorum sadece. iş komisyon hesabı olunca canla başla çalışmak gerekiyor
admin (at) turkishwat.net
zabıta yakalamasın sonra![]()
Time division multiplexing of fibre optic interferometric sensor
bence bu gibi işlerden en iisi dondurma satmak. bu arada dondurma satarken kutu kolada satabilirsin. yapan arkadslar vardı. dondurma arabaları vardı onların, marketten kola alıp satıyolardı ekstradan..
Çalışın didinin ve paranızı kazanın. Açıkçası 8 dolara çalışmak bana pek mantıklı gelmiyor. Tamam vasıflı eleman değiliz ama sonuçta insanız.
Bu lafımdan sonra TR'de çalışanlara biraz hakaret gibi oluyor ama ben ABD'nin genel maaş piyasasını göz önüne alarak yazdım.
ekmek aslanın ağzında![]()
ozaman sokaklara dökülelim...
işportacılık iyi olabilir![]()
ben bi gidip laptop alayım film çeker satarım![]()
beyler öle ordakiler 12 13 dolardan aşağı çalışmıyor gibi düşünceler yanlış. Birincisi benim bu sene çalışacağım yerin internet sitesinde çalışmak isteyenlere saatlik ücret aynı gösterilmiş. İkincisi bir düşünün eğer 12 13 dolardan çalışsalar ayda 2500 3000 dolar için dünyanın bir ucuna asker olarak savaşa gitmezlerdi. Benim öğrendiğim vasıfsız işçilere ki biz de öyleyiz düşük ücret ödeniyor. Bizim avantajımız üniversite öğrencisi olmamız. Daha kültürlü daha çalışkan daha düzgün adamlarla kim çalışmak istemez? Böylece verimliliği artırıyorlar.
kendi vatandaşlarına bu konuda pozitif ayrımcılık yapamazlar arkadaslar. work and travel programı, amerikadaki işverenlerin daha ucuza işçi çalıştırmaları için degil, işçi açığını kapatmaları için vardır. aksi halde tum işverenler work and travel ogrencilerini çalıştırır ve amerikalılar işsiz kalırdı. amerikalıların bizden yuksek aldıgını gormus olabilirsin belki bazı yerlerde, bu onların surekli işçi olduklarından yani bizim gibi geçici işçi olmadıklarından kaynaklanıyo olabilir. amerikan vatandası olup olmamalarından kaynaklanacagını dusunmuyorum ben.
ABD' de bunların dışında Türkiye'de ki anlamıyla işportacılık yani seyyar satıcılık yapma ihtimali var mıdır?Bunun için bi izin falan gerekiyor mu? Bilgisi olanlar...
Ben de şuanda seyyar sayılabilecek bir iş yapıyorum Amerikada.
Tanıdıklar aracılığıyla bilgilasayar tamiri yapıyorum.
5-6 saat süren bir iş için 50-60 dolar civarı alıyorum.
Bazen çok memnun kalıp 100 dolar verenler de oluyor.
Ama sadece boş günlerimde yapıyorum.
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
http://www.turkishwat.net
Arkadaşlar bildiğimiz bir stand açıp sahilde falan bişeyler satmayı kastediyorum seyyar derken. Bilgisi olan birileri yokmu hiç?
NYC'de yiyecek satışı yapamazsınız lisans olmadan. Ben geçen sene Manhattan'daki meyve tezgahlarında çalıştım. Health Department'dan Vendor Licence almanız gerekiyor ve bu zıkkımı alması 150 dolar nakit, 1,5 ay da zaman gerektiriyor. Bu belgeyi almak size tezgah açma ve çalışma hakkı verse de 3 aylık bir süre için 5000-10000 dolarlık bi yatırım yapamıyorsunuz.
Fakat NYC'de yiyecek satışında çalışmak isterseniz uygun yol budur.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks