Alıntı Dexter61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle genel not ortalamam 1,65. Şimdiye kadar hep çıkışlı bir not ortalamam var (0,74 den başlayan ve 1,65 ' e kadar çıkan) ( bir dönem bi kez düşüş oldu sadece) ama şöyle bir sıkıntım var bu dönem vizelerim hep kötü geçti yani bu dönem sonu not ortalamam 1.50 lere kadar gerileyebilir. Şirketler hep teredütlü cevap veriyo oladabilir olamazda tarzı, not ortalamasını açıklayacak ingilizcem var ingilizcem iyi ama ortalama 500 dolar gibi bir mebla yanıyor vize alamayınca. İngilizce işletme 3.sınıf öğrencisiyim ve daha önce kanada ya dil okuluna gittim. Kanada vizesininde biraz yardımcı olabileceğini söylüyor şirketler. Sizce risk almaya değer mi?

Bu durum bana birazda kafayı yedirtti açıkcası. Bu not ortalaması şartını kim koyduysa allah belasını versin. Adamların ülkesine para verip çalışmaya gidiyoruz şu çektiğimiz sıkıntılara bak.
Not ortalamasının bir kriter olarak konulmasının sebebi notları düşük olan katılımcıların ülkeye geri dönüş konusunda risk oluşturabileceği düşüncesidir. Yazmış olduğun şeye karşın ABD, bu programdan gelecek paradan ziyade diplomatik açıdan maksimum verim almayı hedeflemektedir.

Soruna gelecek olursak, geçmiş yıllarda 1,00'ın altında vize alan katılımcılar da oldu. Bu biraz da vize memuruna ve verdiğin izlenime bağlıdır.