Merhabalar, daha once intern yaparken ben de senin gibi calistigim yerde vizemi uzatmak ya da tekrar vize alip calismak istiyordum, bana is vermeye de hazirdilar fakat isimin son donemlerine dogru calistigim yer baska bir sirket tarafindan alindi ve yeni otelde intern olayini kaldirdi.

Durum o ki ikinci defa intern yapabiliyorsun, ben o zaman bunun arastirmasini zaten yapmistim. Google da biraz arastirma yaparsan goreceksin zaten

Frequently Asked Questions - CICD

Cultural Vistas - Upon Completing Your Training/Internship Program

Ayrica diyelimki ikinci interne kabul edildin, waive islemi yapmana gerek yok. B,J,F vizelerinde kendi aralarinda gecis yaparken ya da ayni vizeyi uzatmak icin waivee gerek yok. Waive islemi sadece gocmen vizeye (H) ya da GC almaya basvurdugunda gerekli oluyor. Ben waive islemi yaptim, ordan biliyorum.

Askerlik islemine gelince, okul bittikten sonra askerlik otomatik olarak iki yil erteleniyor, daha dogrusu gidip ertelettiriyorsun.Zaten ilk internde gidis gelis doneminde ilk yilini bitirmis oluyorsun, yani en fazla bir yil daha askere gitmekten muafsin. Eger diger kalan 1 yil sure icerisinde de yurt disina cikabilirsen, yurtdisindayken Turk konsolosluguna bir takim kagitlarla basvurup Amerikada yasal oldugunu belirtince, Turkiyeye girerken sorun cikmamasi icin sana izin veriyorlar.Yani Amerikadayken o iki yil dolsa bile Amerikada yasal oldugun icin sorun olmayacak.