Work and Travel
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: part time

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Standart part time

deneyimli arkadaslara bi sorum olacak.suan amerikada internship olarak bulunuorum 4 aydir. sponsorumu 2. is icin aradim ama izin vermiorlar kesinlikle hayir dedi.buna ragmen calisirsam maasimi paycheck olarak aldigimda sponsor bunu gorur degil mi? ve gercekten programimi iptal eder mi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Bunu sponsoruna sormana gerek yoktu, ilk isini aksatmadigin surece sorun yok, ilk isini aksatirsan o zaman sorunlar baslayabilir. Senin paycheckini felan kimse goremez,kimsenin boyle bir yetkisi yok zaten. Sen ikinci iste calismana devam et, subat ayinda vergi odemesi yaparken ikinci isindeki bilgileri de eklemeyi unutma. Hic bir sorun olmayacak merak etme.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

emin misin.cunku paycheck aldiginda vergi kesintisi oluor biliosun.bu kesinti oldugu an sponsor bundan haberdar oluor.bu sekilde biliyorum bu 3. gelisim. yanilior muyum acaba.bunca insan ikinci is arior ve cash olarak odeme istiyorlar. herkes mi yanlis bilior ozaman anlamadim ben :S

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Evet Paycheckle calistiginda vergi kesiliyor ama hayir sen ve devlet haric kimse bilemez senin nerde hangi iste ne kadar yaptigini bilemezler. Bende yaptim bunu. Evet herkez yaniliyor yada onlar vergi odemek istemiyorlar. Eger vizen H vizesi degilse, ikinci bir iste calisabilirsin. Eminim. Karar senin
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Yasal olarak J1 Intership ogrencileri ikinci iste calisamaz. Ancak ilk isini aksatmadan ve kimseye soylemeden herhangi bir ikinci is bulabilirsin. Sadece biri seni sikyet ederse vizen iptal edilir. Benimle Ayni isyerinde calisan birini bizim isveren sikayet etmisti. Kimseye soylememeye dikkat et bunu yapacaksan. Gerekirse kacak calistiran isler bulabilirsin. Nakit alirsin odemeni. O kadar ogrenci ve kacak bu sekilde calisiyor.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasal olarak J1 Intership ogrencileri ikinci iste calisamaz. Ancak ilk isini aksatmadan ve kimseye soylemeden herhangi bir ikinci is bulabilirsin. Sadece biri seni sikyet ederse vizen iptal edilir. Benimle Ayni isyerinde calisan birini bizim isveren sikayet etmisti. Kimseye soylememeye dikkat et bunu yapacaksan. Gerekirse kacak calistiran isler bulabilirsin. Nakit alirsin odemeni. O kadar ogrenci ve kacak bu sekilde calisiyor.
    sonucta 2. is yasak. nakit de alsan paycheck de alsan bi farki yok ozaman neden kacak nakit calisalim ki madem paycheck aliyim.eline paycheck aldin mi sonucta bu yasal oluyor.Benim sormak istedigim de buydu yasal olarak calisamiosan paycheck aldiginda bunu yasa nasil gormuor ?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı serhat_21 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonucta 2. is yasak. nakit de alsan paycheck de alsan bi farki yok ozaman neden kacak nakit calisalim ki madem paycheck aliyim.eline paycheck aldin mi sonucta bu yasal oluyor.Benim sormak istedigim de buydu yasal olarak calisamiosan paycheck aldiginda bunu yasa nasil gormuor ?
    Aslinda yanlis dusunuyorsun nasilsa kacak calisiyorsun neden paycheck alip vergi veresin ki? Nakit calis haftalik eline direk gecsin.Ama tabi nakit verecek isveren bulmak lazim. Eger isveren isarla SSN ve Paycheck derse verirsin. Ayrica Amerikan sistemi farklidir , Turkiyedeki sahislarin SSN ile calisanlar bile var. Tek bir mekanizma ile hersey kontrol edilmiyor. Dolayisiyla sen kacak calisirken bu adam kacak calisiyor diye uyari gitmiyor makamlara.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)