Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: vize iptali ,

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart vize iptali ,

arkadaşlar merhaba.ben codyde çalışıyorum,mcdonaldsta.patronum tam bir adi çıktı.ne söz verdiği bedava yemeği veriyor ne de tam kirayı doğru düzgün alması gerektiği gibi alıyor.ikinci iş buldum ,o benim rakibim orda çalışamazsın ,çalışırsan vizeni iptal ettiririm diyor.para lazım ,saat yeterli değil dediğimde de umrumda değil diyor.böyle insanlarla dolu bir ortam.ben şimdi pay-checkimi alıp istifa etmek istiyorum.başka bir iş bulurum gibime geliyor.istifa ettiğimde ve bulduğum işi ccı ye bildirmediğimde (evrak işlemleriyle uğraşmamak için) vizemi iptal edebilirler mi?hayır ederlerse zaten dönemem uçak tarihimi beklemek zorundayım.hiç param da yok.bir de ben 3 gün çalışmıstım bu adamın haberi olmuş ccıye bu durumu bildirirse ki ccı nin de haberi yok.direk vizemi iptal ederler mi? çünkü adi herifin teki ,sırf istifa edersem gıcıklık olsun diye bildirebilir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

18662839090-hot line bu numarayi ara konus vize durumunu bildir 18884287581 buda ptronunu sikayet edecegn tekefon bn kndm calistigim oteli ve amerikadaki danismanimi sikayet ettim kimse seni tehdit edemz durumunu anlat isimi degistrdm banada ayni seyleri solediler. Turkiyedeki firmana sole onlar sana yardimci olsn yeni is bulsunlar

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

aradım ccı i bildirdim durumumu..çıkabilirsin ama işverenine 2 hafta önceden bildirmen gerek dedi.artık sabrım falan kalmadı .bu salı çıkıyorum..işverenim uyarırsa da 2 hafta daha çalışmam gerektiği şeklinde,bende ona iş yavaşlatma eylemi yapacağımı bildireceğim.başka yerde iş buldum ,bu açgözlü köpeklerle daha fazla uğraşamam.para verip köle olup azar yemeye gelmedim buraya...vizem iptal olursada 1 ay yasal kalma hakkım varmış 1 ay para yapar dönerim.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Aynn kardesm sonuna kadar haklisin sikayet de etseydn patronunu herhangi bisi olrsada ne blm danismak icin fln konsoloslugu ara bn aramadm luzum deildi olduda kanunen bisi sorcan ara bzm turk konsoloslugunu sana yardm icin burdalar

Uçuşa Hazır Watçı Aytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

guzeelim lifeguardlik varkene hamburgercide ne isin var

olmadı çıkar vur masaya

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

konsolosluğun birşey bildiği yok yaa...vizem büyük ihtimal iptal olacak ..benim dönecek param yok.biletim de flexible değil. burda diğer işte çalışırken umarım sıkıntı çıkmaz.ya da havaalanında bir yükümlülük altına girmem umarım..nalet olsun böyle patrona..mcdonaldsa çalışmaya gitçek olanlar 2 kere düşünsün.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya arkadaşım neden bahsediyorsun vizen falan iptal olmaz türkiyedeki danışmanını birkere salla buradaki sponsorların ancak vizeni iptal edebilir onlarla iletişimini koparma işverenin iptal etme gibi bir lüksü yok imzaladıgın kontratı iyi oku eğer oradaki kurallara uymuyorsa herşekilde haklısın sakın hakkını yedirme ezilme gerekirse polise git konuşmada falan sıkıntı çekersen benide arayabilirsin halletmeye çalışırım ama sakın hakkını yedirme şerefsizler buraya gelenleri birşey bilmediği için eziyorlar

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kardeş sponso firmanın öyle bir hakkı var .ve ben işverenime 2 hafta önceden ayrılıyorum diye mesaj çekmedim.bugun konustum adam ayrılamazsın dedi.ama burama kadar geldi artık.yarın pay günü ,paramı alıp başka yere tasınıp başka işe başlıyacam.bu durumda sponsor büyük ihtimal vizemi iptal ettirmek için harekete geçecek.türkiyedeki firmamda aynısını söyledi..şimdi burda uçak bileti günümü kadar kaçak kalıp çalışmanın yükümlülüklerini öğrenmeye çalışıyorum..cevap bekliyorum işte

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya sen benim mesajımı okumuyorsunki adam gibi bende sana zaten aynısını diyorum sponsorun iptal edebilir vizeni işverenin şikayt ederse sponsorun iptal edebilir ama ben sana diyorumki işverenin imzaladıgın kontratta olanlara uymadıysa sende işverenini tehdit et polise mahkemeye gidecem tehdit ettin gibi şeyler söyle

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

oyle bir sozlesmeye imza atiyorsunuz ki , sozlesmenin icinde isveren diledigi zaman diledigi sekilde bu sozlesme kurallarini degistirebilir ibaresi oluyor. Kendi sartlarina gore degistirebilir deniyor. Yani ne saatin garanti , ne konaklama ucretin hicbirsey garanti degil. Wat isveren odakli bir program , ogrenci odakli degil. Bu yuzden Malesef isverenine bir sorun yasatamazsin su anki anlattiklarina gore. Sadece sponsoruna sozlesmeye uymadigini , surekli kufrettigini belirt. Isyerinde sana kotu muamale yapildigini eger is degistirmene izin vermezlerse , bunu polise hatta fbi ya kadar goturecegini belirt. Ama sponsorunla iyi anlasmaya calis. Bu son soyledigimi son care olarak kullan.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)