Work and Travel
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Pasaportu her dakika yanımda taşımak zorundamıyım?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question Pasaportu her dakika yanımda taşımak zorundamıyım?

Arkadaşlar bilen birisi yazabilirmi acaba ben her dakika pasaportumu vizemi ds2019 ve sevis belgemi yanımda taşımak zorundamıyım bunun basit bir yolu yokmudur?Yani atıyorum ben siz flagsta çalışıyorum işe giderken gelirken dışarda ne biliyim gezmeye gittiğimde atıyorum polis çevirdi yada bana lazım oldu bişekilde diyelim , illaki tüm belgeleri yanımda taşımam mı gerek :s

fotokopisini çekip cebimde tutsam sadece vize sayfasını yeterli değilmi acaba?

bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Araştırmacı Watçı broadway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

hayır tabii ki yanında taşıma, birer fotokopisini odanda bulundur, birer fotokopisi ne türkiyede bırak, bir eloktronik ortamda bulunsun mailinde yeter

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Belgelere ihtiyacın yok. Onların evinde muhafaza et. Sokakta polis sana o belgeleri sormaz. Yalnız, bir kimliğin olması gerekiyor. E senin kimliğin de pasaportun. Ne olur ne olmaz diye pasaportunu daima yanında taşı. Tabi bu bulunduğun şehre göre değişir. Bazı şehirlerde kimlik sadece içki-sigara almak, barlara girmek için gerekiyor sadece. Bunun içinde üzerinde İngilizce bilgiler yazan her türlü kimlik yeterli olur.
    PR, Reklamcı, Fotoğrafçı, Maceracı, Amca

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Cool

Alıntı erkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belgelere ihtiyacın yok. Onların evinde muhafaza et. Sokakta polis sana o belgeleri sormaz. Yalnız, bir kimliğin olması gerekiyor. E senin kimliğin de pasaportun. Ne olur ne olmaz diye pasaportunu daima yanında taşı. Tabi bu bulunduğun şehre göre değişir. Bazı şehirlerde kimlik sadece içki-sigara almak, barlara girmek için gerekiyor sadece. Bunun içinde üzerinde İngilizce bilgiler yazan her türlü kimlik yeterli olur.
    ehliyet yeterli olur mu hocam?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Polislik bir durumda yeterli olmaz. Onlara pasaport ve vizeni göstermen gerek ama bahsettiğim diğer mevzularda yani yaşını kanıtlamak için değil ehliyet akbil bile yeterli olabiliyor bazı zamanlarda. Bizim bir arkadaş akbil üzerinde photoshop ile oynayıp yaşını büyütmüştü. Barlara öyle giriyordu

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Polislik bir durumda yeterli olmaz. Onlara pasaport ve vizeni göstermen gerek ama bahsettiğim diğer mevzularda yani yaşını kanıtlamak için değil ehliyet akbil bile yeterli olabiliyor bazı zamanlarda. Bizim bir arkadaş akbil üzerinde photoshop ile oynayıp yaşını büyütmüştü. Barlara öyle giriyordu

ben los angelese gidicem orada kurallar nedir acaba?

yani pasaportumu taşımak yerine sadece fotokopilerini çektirsemde onları taşısam yanımda olmazmı acaba?

yani polislik drumda alkol alımı vs. durumlarda vize pasaport fotokopimi göstersem yeterli olmazmı acaba?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Fotokopiye Türkiye'de bile itibar etmiyorlar. Amerika'da bakmazlar bile

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Fotokopiye Türkiye'de bile itibar etmiyorlar. Amerika'da bakmazlar bile
    pasaportu taşıyacaz yani sürekli :s

işe giderken falandamı taşımamız gerek yanımızda peki her gün her gün

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı jammy_fellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bilen birisi yazabilirmi acaba ben her dakika pasaportumu vizemi ds2019 ve sevis belgemi yanımda taşımak zorundamıyım bunun basit bir yolu yokmudur?Yani atıyorum ben siz flagsta çalışıyorum işe giderken gelirken dışarda ne biliyim gezmeye gittiğimde atıyorum polis çevirdi yada bana lazım oldu bişekilde diyelim , illaki tüm belgeleri yanımda taşımam mı gerek :s

fotokopisini çekip cebimde tutsam sadece vize sayfasını yeterli değilmi acaba?

bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
    Selamlar, ABD'de gideceginiz yere vardiktan sonra en yakin DMV ofisine giderek 8 dolardi galiba para karsiliginda bir adet fotografli ID CARD(kimlik belgesi)alabilirsiniz. DMV ehliyet alinan ofislerin ismidir, google'a hangi bolgeye gidiyor iseniz DMV yazarsaniz en yakindaki ofisi size gosterir ve belgeleriniz ile (pasaport,vize,ds-2019) oraya giderek ucreti karsiliginda bu ID CARDi alin cuzdaniniza koyun ve her ihtimale karsi bu belgelerin fotokopisini de cektirip cuzdaninizda tasiyiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktir. Ancak bazi club ve eglence yerleri ogrencilerden giris parasi almiyor ve bu gibi olaylarda pasaportunuzu tasimaniz gerekiyor ki oradan ogrenci oldugunuzu kanitlayabilirsiniz cunku pasaportlarda ogrenci oldugunuz yaziyor. Ya da ID karti alirken gorevliye OGRENCI diye bir not dusurulme imkani olup olmadigini sorabilirsiniz, eger oraya not dusebilirler ise pasaporta olan ihtiyac tamamen kalkar ortadan( Disko, bar ,eglence merkezi yerlere giris icin soyluyorum)

Ilave bilgi : DMV sizden oturdugunuz adresi de ispatlamanizi isteyebilir. Bunu da banka hesabi acarken bankaya : Lutfen ev adresime Welcome (hos geldiniz) mektubu yollarmisiniz diyerek Onlardan welcome mektubu rica edersiniz ve bu mektup 3-5 gun icinde evinize ulasir. Ve DMV ye giderken bu mektubu da evraklarinizin arasina eklersiniz. Eger DMV bu banka mektubu olmaz bana elektrik su gaz faturasi getirin der ise onlara ogrenci oldugunuzu ve uzerinizde bu tarz abonelikler olmadigini kibarca belirtirsiniz.
    Konu Sercan977 tarafından (12-06-2013 Saat 01:02 AM ) değiştirilmiştir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Sercan977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar, ABD'de gideceginiz yere vardiktan sonra en yakin DMV ofisine giderek 8 dolardi galiba para karsiliginda bir adet fotografli ID CARD(kimlik belgesi)alabilirsiniz. DMV ehliyet alinan ofislerin ismidir, google'a hangi bolgeye gidiyor iseniz DMV yazarsaniz en yakindaki ofisi size gosterir ve belgeleriniz ile (pasaport,vize,ds-2019) oraya giderek ucreti karsiliginda bu ID CARDi alin cuzdaniniza koyun ve her ihtimale karsi bu belgelerin fotokopisini de cektirip cuzdaninizda tasiyiniz. Herhangi bir sorun olmayacaktir. Ancak bazi club ve eglence yerleri ogrencilerden giris parasi almiyor ve bu gibi olaylarda pasaportunuzu tasimaniz gerekiyor ki oradan ogrenci oldugunuzu kanitlayabilirsiniz cunku pasaportlarda ogrenci oldugunuz yaziyor. Ya da ID karti alirken gorfevliye OGRENCI diye bir not dusurulme imkani olup olmadigini sorabilirsiniz, eger oraya not dusebilirler ise pasaporta olan ihtiyac tamamen kalkar ortadan( Disko, bar ,eglence merkezi yerlere giris icin soyluyorum)
    teşekkür ederim bilgin için

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

aynen bu bilgi çok iyi oldu saollasın

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Eger sercaan arkadasin soyledigi non driver id yi alamazsaniz , pasaport tasiyacaksiniz. Barlarin %95 inde pasaport disinda bir kimligi kabul etmezler yabancilar icin. Resmi makamlar zaten kabul etmez.

Uçuşa Hazır Watçı Aytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

barlara sürücü belgesi ile girilebiliyor diye biliyorum

yaşınız 21 degil ise sürücü belgesine ps atın,içeri girin

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Student ID card ı şirket verdi de arkadaşlar yarın uçağım var verdikleri kağıt parçasını bulamıyorum yarın 13:00 da uçağım var o zamana kadar nasıl halledebilirim amerikada halledebilir miyim önemli bir şey mi

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)