arkadslar bende 6 haftadır bekklıyorum konsolugun ılgı alabılecegım departmanı falan telı falan yokmu
arkadslar bende 6 haftadır bekklıyorum konsolugun ılgı alabılecegım departmanı falan telı falan yokmu
o degil de bu sene ciddi anlamda vize konusunda sorun yasiyor ABD konsoloslugu tam oturtamadilar sistemi , isim sorusturmasina kalanlarin cogu 15 gun icinde aciklanirdi eskiden en gec 4 haftaydi , birkac kisi kalirdi daha sonraya bakiyorumda kimseninkini aciklamamislar nerdeyse.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
zaten hadi benimkisi ekstrem bir durum şubatta girdim nisan ortasında giren arkadaşlar vardı onlarınkide açıklanmadı
sadece 2 kişi gördüm forumda açıklanan herkes bekliyor onun haricinde zaten sitede son 20 günde 6-8 kişiye send passport verdiler 850 kişi sırada pending bekliyor genel olark.![]()
onlar pasaportlarını gönderme tarihleri ağustos yazanlarda var 45-60 iş günü pasaportun gönderilmesi ve vizenin basılması için .
buarada bir site buldum işimize yarayabilir güzel bilgiler var sende oku.
Amerika vizesi guvenlik sorusturmasi visa mantis security clearance
Bazı vize başvuruları için idari işlem gerekebilir. İdari işlem gerekliliği Konsolosla yapılan mülakat sırasında belirlenip vize alım sürecini uzatabilir. Çoğu işleme tabii vize yaklaşık 60 gün içerisinde sonuçlanmakla beraber her başvurunun şartlarına göre süreç farklı olabilir.
Idari isleminiz henuz sonuclanmamistir. Dosyanizin islemlerini yakindan takip etmekteyiz. Isleminizin sonucunu alir almaz referans numaranizi internet sitemizde yayinlayacagiz.
of ya benim iş yattı kaya ya zannetmiyrm önümüzdeki 15 günde açıklansın
60 günü geçtim ek soruşturmalar en az 30-45 gün sürüyor demişti konsoloslukta konuştuğum kişi hep aynı şeyler oyalıyorlar insanları![]()
https://ceac.state.gov/CEACStatTrack...zCYubaSQI+RA==
Bu adreste ki Application ID or Case Number bölümünde ki numaraları ben bilmiyorum , konsol vize görüşmesinde benim ds160'ı aldı.
Bunları nasıl bulabilirim tekrardan mail'imde de göremedim.
ds160'ı şirket doldurmuştu.
Visa Applicants - Ankara
PLEASE NOTE: Due to high demand, we are currently experiencing delays in administrative processing. Most cases require 3-6 months to complete their administrative processing. However, please understand that this process has no time constraints and may even take longer.
We will not respond to any inquires for cases pending for less than 6 months.
Administrative Processing | Embassy of the United States Ankara, Turkey
ankara elçiliği resmi açıklamahayırlı olsun
Yok artık.. İstanbul sayfası da nerdeyse 1 haftadır yenilenmiyor. Durum vahim anlaşılan....
Bari bi numaramı görebilseydim listede o da bir ümit olacaktı, o yüzden bakıyorum ben de.. Şu haberlerden sonra kısa sürede çıkma durumu baya bir şans gözüküyor. Yaz tatili planları yatacak sanırım :/
şimdi 6 kademeden hangi biçimde soruşturulacağına o anki memur karar veriyor 5 yada 6 kademeden biriyse 1.5 aya kadar açıklanıyor onun üstündeki araştırmalar ek idare işlem gerektirdiği için 60 günü aşmakta ki benimki 110 u geçtiğine göre düşünüyorum kaçıncı seviyeden araştırıyorlar ben şubat ayında girmeme rağmen gidememe ihtimalimi gerçekten değerlendirmeye başladım hafta sonu işimden ayrılıyorum. yeni bir iş için çalışmalarada başladım gidemezsem diye. tabi yaşıyacağım psikolojik çöküntü de çabası. bide çıkıp açıklama yapmışlar. zaten soruşturmanın uzun sürmesinin nedeni araştırma yapılan bölümler arası geçişlerde dosyaların masalarda çok kalması bu konuda yapılan araştırmaları topladım kendileri bu sistemden bahsetmişler memnun olmadıklarını dile getirmişler 11 eylülden sonra işlerin son derece zorlaşmasından şikayetçiler. ama yapcak birşeyleri de yok onların üst pozisyonları tarafından verilen bir görev olduğu için yapmaktalar. bizimde görevimiz akvaryumdaki balık gibi beklemek sabah akşam siteye bakmak belki bir umut.
Ne yapalım hocam kısmet.. Bir çok vizem var UK ve Schengen dahil ki hatta Schengen vizem yeni dahi alındı. Neticede o vizeler de havadan verilmiyor, belli araştırma safhalarından geçirilerek veriliyor. Hele ki UK vizesi malum en zor alınan vizelerden.. Ama gel gör ki hiç biri umrunda değil USA'nın.. Tabi onlara da hak veriyorum, keşke kendi ülkemizde böyle internetten 2 dakikada printer basılan vize vereceğine, onlar gibi ince elese sık dokusa ama maalesef.. Burada yanlış olan şey zamanının bilinmemesi. Yoksa tabiki ben haklı bulurum yapılan işlemi, adam ülkesinin değerini biliyor, yapması gerekeni yapıyor ama bu işin bir standardı olmalı. Demeliki mesala en fazla 3 ay sürecek ama o süreyi aşmayacak. Bir sistem oturtulmalı ki insanlarda ona göre planını programını yapsın. İşte yanlışlık maalesef burada. Elinize bir kağıt tutuşturuluyor, ne olduğu belli değil otur bekle ne zaman çıkarsa.. Hadi kendi adıma tatil amaçlı gidiyorum, gerçekten işi gücü olanlara çok büyük rezillik oluyor. Neyse dönüp dolaşıp gene aynı sonuca geliyoruz maalesef. Beklemekten başka yapacak birşey yok. Umarım bu işlemi adam gibi bir sisteme oturturlar.
Şu anda 11 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 11 misafir)
Bookmarks